Review : Retinol Youth Renewal Eye Serum 458.00MYR | 15 ML

By suara dari telapak kaki comel - March 21, 2020

Image may contain: one or more people

Mempunyai sepasang mata yang menawan adalah idaman setiap insan. Tidak kira lah lelaki atau pun terutamaa sekali kaum wanita. Secara jujurnya I juga nak kalau mata I dalam keadaan sihat dan menawwan. Kata orang. Kalau cinta pun bermula dari mata turun ke hati.Kerana ia adalah  aset yang berperanan penting menjadikan seseorang kelihatan cantik. Pelbagai kaedah telah diperkenalkan dipasaran dari Teknik laser hinggalah sapuan krim magik yang mana mampu hilagkan masalah pada nahagian mata.

Image may contain: 1 person, smiling, close-up


Kini baik golongan muda juga mudah terdedah pada kedutan mata serta lingkaran gelap bawah mata Ini kerana keadaan pesekitan kita juga rutin harian semestinya sentiasa terdedah pada sinar UV dari alatan electronic. Bahan radiasi ini turut menyumbang dalam penghasilan kedutan awal sebelum usia.  garisan halus dibawah mata pastinya menjadi igauan ngeri para wanita dan lelaki. Garis dan kedutan ini makin ketara berpunca daripada faktor usia kerana pada usia masih muda, kulit masih mempunyai banyak serat elastic yang dipanggil sentiasa mempamerkan kesihatan kulit pada permukaan bawah matai aitu elastin dan protein pelindung yang dipanggil kolagen.

Image may contain: 1 person, close-up

Tetapi kulit akan kehilangan elastin dan kolagen, dan hasil yang tidak dapat dielakkan adalah kedutan. Bagi kebanyakan wanita , kemunculan kedutan ini adalah tanda pertama penuaan. Walau dizaman serba canggih ini ada lagi yang masih rajin mengamalkan  banyak cara yang boleh dilakukan untuk mencegah dan mengurangkannya kadar kedutan serta lingkaran dengan rawatan di rumah atau rawatan perubatan di pusat kecantikan.

Punca garis bawah mata
  1.  Mnghabiskan banyak masa di bawah sinar matahari/ berdepan dengan computer atau alat
  2. Asap rokok.
  3. Sejarah keluarga kedutan awal
  4. Dehidrasi
  5. Kurang tidur
Cara pencegahan dan penjagaan.

  1. Menggunakan pelindung matahari spektrum luas sebelum pergi luar.
  2. Mengelak pergi ke pusat menggelapkan kulit (tanning salon)
  3. Memakai cermin mata hitam dan topi.
  4. Tidak merokok, atau berhenti merokok.
  5. Minum air yang cukup.
  6. Menggunakan pelembap kulit. Kerana kulit di sekitar mata mengandungi sangat sedikit kelenjar minyak , ia adalah terutamanya mungkin kering.
  7. Mengamalkan cara hidup gaya hidup sihat. Diet yang kaya dengan buah-buahan, sayur-sayuran, dan bijirin boleh meningkatkan keanjalan kulit.Buah-buahan seperti cranberry, blueberry , strawberi, dan raspberi mengandungi kepekatan tinggi antioksidan yang boleh melindungi kulit. Di samping itu, senaman yang kerap membantu melegakan tekanan, yang menggalakkan pembentukan kedutan.
  8. Anda boleh mengambil suplemen kolagen untuk membantu melambatkan proses penuaan.

Tapi kita sebagai manusia yang terikat dengan jadual kehidupan yang sememangnya amat terhad dan keadaan juga tidak mengizinkan untuk mengikut segala langkah penjagaan tersebut. So inilah yang I cuba nak kongsikan dengan korang yang sememangnya sedang mencari satu solutions yang mana dapat merawat serta melambatkan kedutan bawah mata serta lingkaran yang kian muncul pada sekitar mata.

Penah dengar tengan jenama Dr Murad tak?

Dr Murad adalah jenama pertama produk penjagaan kulit klinikal, menetapkan standard baru untuk penjagaan kulit berprestasi tinggi. Dr. Murad telah melancarkan satu "revolusi penjagaan kulit" pada Ekspo Barat Esthetik pada Mei 1990. Manifesto beliau adalah mudah: "penjagaan kulit wajah adalah kesihatan." Wawasannya adalah untuk membawa profesional penjagaan kulit semua seiring bersama-sama, menggunakan formula dan teknologi yang terbukti secara saintifik, untuk membantu orang ramai mencapai kulit yang paling sihat dan paling cantik.

Dan sebab itulah terhasilnya

Retinol Youth Renewal Eye Serum
Merawat kedutan di seluruh mata (termasuk lids!) dengan penggunaan yang kerap dan teratur selama 360x aplikasi..

Placeholder


Retinol Youth Renewal Eye Serum bottle and texture

93% membuktikan pengurangan pada garisan dan kedutan dalam hanya 4 minggu

Terbaru ia lebih baik Formula dengan Hidrasi 24 jam dan cepat bertindak dan menghasilakn result yang berkesan. Selamat untuk semua jenis kulit dan peringkat usia serta membantu mengurangkan tanda penuaan yang boleh dilihatdan tidak kelihatan.

Menyediakan 24 jam hidrasi untuk mengurangkan kekeringan kerana ia serta-merta meresap kedalam lapisan kulit. 

Keputusan

Selepas 4 minggu:


  • 93% menghasilkan serta terbukti pengurangan garisan dan kedutan, licin dan lembut pada kawasan kulit kulit mata.
  • 87% terbukti dan berkesan memudarkan lingkaran dan kedutan di mata.
  • 90% kesan lingkaran menjadi pulih tegang dan kelihatan muda semula, dengan memulihkan kawasan mata kulit
Berminat nak tahu lanjut boleh klik detail dibawah ya.




458.00MYR | 15 ML


I suka lingkaran bawah mata i skang  yang dah kurang ketara kedutan, yela umur dahnak masuk empatpuluh ni, kena lah jaga, asyik nak hadap apps hp edit hilang kedut letih juga. Sebab bila jumpa depan-depan indah khabar dari rupa. Tak mau lah macam tu kan. Wayang beria muka licin bab tomata dan make up foundation sekata bab anak patong kulit telur, bila jumpa depan-depan haruk tak mau lah. So ini salah satu initiatif yang i cuba kongsikan pada korang yang tengah cari solution masalah lingkaran dan kedutan pada bahagian mata. Selamat mencuba.














  • Share:

You Might Also Like

0 100 org jejak kaki

Pinkygroupsaid

Total Pageviews

Cradle 2011-2018

Cradle 2011-2018

TQ Singgah