Terlalu bangga sampai menangis semua sebab Azriel's Sport Day



Terlalu banyak yang nak diceritakan tentang Azriel sampai kan I tak tau nak mula kat mana. Membesarkan dia adalah anugerah terindah yang pasti semua ibubapa akan merasa perasaan yang sama macam I.
Ibu mana tak gembira, bayangkan dari seorang bayi yang tak cukup bulan, daari dia lambat mampu bertutur seperti anak anak lain. Tiba sekarang dia dah berusia 6 taahun. HUHUHU.. Anak mommy dah besar. Posting kali ni I nak shared pasal Sport Day Azriel.

Secara jujur Azriel boleh dikatakan anak yang aktif dan kalau apa sahaja aktiviti kat school semua nak di join. Asal balik school petang ,adalah surat minta kebenaran ibubapa. Ok menunjukkan minat dia terhadap sesuatu.  As a mom pada anak lelaki tunggal yang satu ni. Semua yang dia minta insyaAllah akan aku cuba tunaikan. Bukan kisah manjakan anak. Selagi kudrat mampu, Lagipun dia buat apa yang dia minat. Tidap perlukan paksaan. Dan alhamdulillah dari segi akedemik Azriel boleh dikatakan antara yang terbaik dalam kelas. 

Tak mahu sembang segala, cukup lah sebagai kebanggaan kedua orang tuanya. Syukur Ya Allah keatas segala kurniamu pada Azriel.

Ok jom berbalik kisah hari sukan Azriel. Sengaja I nak documetation kan posting pasal sport day Azriel. Nanti bila dia dah besar harapannya dia masih dan akan membaca blog mommy dia ni. Hihi.. Terlalu bangga sampai menangis. Itulah tajuk posting kali ni.

Orang lain maybe boleh kata, alah anak menari pun nak menagis, anak menang sukanneka kanak-kanak pun nak terharu. Harus lah awak I nangis, anak yang kita jaga bela dan uruskan sejak dari lahir dah mampu melakukan segala tanpa bantuan kita. Sekarang Azriel dah 6 tahu, nak buat ape pakai ape nak kemana semua dia yang putuskan sendiri. bayangkan dinner masak apa pun dia yang akan decide. Abang abang sangat tau. 

Ok 2 minggu sebelum sport day teacher ada bagi video clip yang katanya minta mommy practise dengan Azriel untuk dance performance. Video bawah ni lah azriel kena practise.. lagi Mickey


Tu dia, I jenuhlah tengok step nak buat dah maalas so I harapkan Azriel belajar dan practise sendiri. Setiap minggi teacher ada pesan make sure Azriel hafal step, since the week before event memang I sangat banyak keje, dengan paper assignment yang kena submit sebab dah due. So lost focus kat Azriel.

Sampai lah a night before event tu I minta Azriel perform depan I nak tengok camne progress, OMG hihi malas nak kata.. Jap I post gambar dia menari masa hari kejadian. dan sangat tak disangka sangka the way die ikut step dan ikut beat music. Mommy so proud of you sayang.




Bayangkan bertapa bangga me as a mom bila tengok tarian dia. I terus nangis u alls. terharu sedih dan dia sangat membanggakan tau.

Masa Acara sukan pun sama. Dari awal bulan dia dah banyak kali pesan, bila tengah match jangan lupa jerit nama Azriel!! Azriel!! bila mommy jerit, Azriel akan jadi strong tau. So bila sampai dewan, pass him to his teacher mommy teraksa tunggu kat tempat penonton tingkat ats sebab parent lain dah amik tempat depan sekali dan memang akan jauh sangat dari pandangan. Untuk safe side, mommy tunggu atas so memang boleh nampak clear lah apa anak mommy buat kat bawah dengan kawan-kawan. 



We are so proud of you sayang. (even tho mommy daddy was not together tapi we all always support you ok)


Johan dan nyawa  mommy dunia akhirat














Masa Acara suka sekali lagi die membanggakan dengan mendapat tempat pertama, memang lawan yang lain jauh ketinggalan, Mommy is bangga . Azriel strong. 
Azriel cakap die jd kuat sebab dengar mommy dan daddy jerit nama dia.. (huhu mommy tiba-tiba pipi kebasahan (mata berkata tertiber) huhu.. anak mommy dah besar lah..

Apepun tahniah sayang mommy. Mommy dan daddy bangga dengan pencapaian kamu. Lepas ni jadi no satu lagi ok, dalam semua bidang yang kamu ceburi. InsyaAllah mommy daddy akan sokong selagi tidak melanggar hukum agama.







Saja letak sini biar esok dia tengok..

You May Also Like

0 Comments

Blog Disclaimer

This is a personal blog. Any views or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner and do not represent those of people, institutions or organizations that the owner may or may not be associated with in professional or personal capacity, unless explicitly stated. All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.