ALAMI YANG TERBAIK DARI THAILAND DI ‘PESTA MAKANAN THAI SABAI SABAI 2018’ KUALA LUMPUR, 3 Ogos 2018

By suara dari telapak kaki comel - August 04, 2018Selami budaya makanan, dan pelbagai jenis persembahan dari Thailand di 'Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 18’ yang akan datang. Dianjurkan bersama Kementrian Jabatan Perdagangan Promosi Antarabangsa Thailand (DITP), HeroMarket dan HPG Marketing (M) Bhd, pesta ini akan berlangsung di 24 cawangan HeroMarket dari 3 - 5 Ogos 2018.Sabai Sabai, yang bermaksud rasa bahagia, santai atau selesa, dengan sempurnanya merangkumi budaya dan gaya hidup Thai. Dengan tema ini, pesta ini akan menampilkan pelbagai produk makanan Thai dan makanan ringan yang akan dijual di HeroMarket seluruh negara. Selain itu, terdapat banyak tawarantawaran istimewa untuk produk Thailand terpilih.Cik Patcha Wutipan daripada Kementrian Jabatan Perdagangan Promosi Antarabangsa Thailand berkata, “Ini adalah 'Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 18’ yang pertama dianjurkan bersama HeroMarket dan kami menjangka lebih daripada 70,000 pengunjung sepanjang tempoh perayaan. Sejak kebelakangan ini, kami melihat peningkatan dalam permintaan produk Thailand yang berkualiti daripada pengguna Malaysia.” 

“Kami memilih HeroMarket sebagai rakan kongsi untuk promosi ini kerana semangat dan sokongan berterusan mereka. Di samping itu, kami berkongsi wawasan yang sama untuk pengguna Malaysia, iaitu untuk terus memberi lebih banyak pilihan produk berkualiti baik dari Thailand,” katanya. 

“Kami teruja untuk menjadi sebahagian daripada 'Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 18’ untuk mempromosikan produk dan budaya Thailand dengan para pelanggan kami. Kami besar hati untuk bekerjasama dengan Kementrian Jabatan Perdagangan Promosi Antarabangsa Thailand untuk inisiatif ini, dan mengalu-alukan kerjasama yang sama pada masa akan datang," kata Francis Teng, Pengarah HeroMarket. Sepanjang tempoh perayaan, pelbagai produk baru akan dilancarkan di Malaysia. Ini termasuk snek buahbuahan inovatif dari J Fruit, produk gula-gula terkenal Thai - HACKS, keropok beras Jepun- Doca, udang goreng dan kerepek ketam - Manora, snek coklat Pocky, snek ikan rangup - 'Madam Fish', kerepek beras - Tawan, snek kacang panggang - Otori, asam manis dari Tamarind House serta makanan ringan dan minuman dari jenama antarabangsa yang dihasilkan di Thailand, seperti Schweppes + C Lemon Flavor Soft Drink, Jus 100% Malee, Birdy 3-in-1 coffee, Hales Blue Boy Syrup dan banyak lagi. 

Pengguna Malaysia juga boleh mendapatkan tawaran harga istimewa dari jenama sedia ada yang terdiri daripada makanan ringan, gula-gula dan minuman. Menurut Encik Soh Vleong, Pengarah Urusan HPG Marketing, "Kami telah mengimport produk-produk Thai sejak permulaan operasi kami kira-kira tujuh tahun lalu. Produk Thai mendapat sambutan baik di Malaysia kerana rakyat Malaysia memang amat gemar dengan kebudayaan rakyat Thai yang unik, produk yang inovatif dan rasa makanan yang diterima. 

Menjadi sebahagian daripada 'Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 18’ telah memberi kami peluang untuk bekerjasama dengan DITP, dan kami berharap kerjasama ini akan membuka jalan untuk meningkatkan permintaan produk Thai untuk rakyat Malaysia." "Thailand adalah salah satu daripada jiran terdekat kami, dan setiap kali rakyat Malaysia melawat Thailand untuk perniagaan atau beriadah, kebanyakan mereka membeli produk Thai semasa perjalanan mereka. 

Walaupun kami mempunyai pelbagai produk Thai di rak-rak kami, sebagai rakan kongsi 'Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 18’, kami dapat menawarkan lebih banyak kepada pelanggan kami yang inginkan kepelbagaian produk Thai, "kata Sharon Hew, Pengurus Pemasaran HeroMarket . 

Selain promosi di kedai, dua kedai utama akan menampilkan aktiviti-aktivit khas bersempena dengan 'Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 18’. Majlis pembukaan akan diadakan di Berjaya Times Square dan akan dirasmikan oleh H.E. Narong Sasitorn, Duta Thailand ke Malaysia. Dari 3 - 5 Ogos 2018, persembahan kebudayaan dan bengkel Thai yang akan mempamerkan gabungan budaya dan warisan Thailand yang indah akan diadakan.Selain itu, dari 16 - 18 Ogos 2018 pengguna boleh melawat Desa Tebrau Johor Bahru dan menikmati lebih banyak persembahan kebudayaan Thailand bersama perayaan makanan Thai dan pesta antarabangsa. Pengguna-pengguna yang membelanjakan lebih daripada RM30 di HeroMarket Desa Tebrau akan mendapat perkhidmatan urut Thai istimewa selama 15 minit dari Thai Odyssey secara percuma. 

Sepanjang 'Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 18’, untuk setiap pembelian produk Thai RM5 di HeroMarket dari 3 hingga 31 Ogos 2018, pengguna layak menyertai cabutan bertuah untuk memenangi hadiah-hadiah menarik. Pemenang hadiah pertama akan menerima dua tiket penerbangan pulang ke Phuket dengan penginapan untuk 4 Hari 3 Malam, manakala pemenang hadiah kedua berpeluang memenangi dua tiket penerbangan pulang ke Hua Hin, dengan penginapan untuk 3 Hari 2 Malam. Pemenang hadiah ketiga akan menerima hamper bernilai RM500, hadiah keempat: hamper bernilai RM300 dan hadiah kelima: hamper bernilai RM200.Untuk maklumat lanjut mengenai 'Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 18’, sila layari https://www.facebook.com/myheromarket/ atau https://www.facebook.com/thinkthailandmy. 


# # # 

Mengenai DITP Kementrian Jabatan Perdagangan Promosi Antarabangsa Thailand (DITP), adalah agensi utama Kementerian Perdagangan Thailand yang berusaha untuk pengembangan perdagangan antarabangsa yang pesat dan mampan untuk pencapaian domestik dan faedah global. Dalam tempoh 40 tahun , DITP telah membantu mendapatkan tawaran dagangan berjuta-juta dolar dari sektor kerajaan dan swasta, sehingga mencapai kepuasan para pelabur dan usahawan antarabangsa di seluruh dunia. 

Dengan dimensi baru yang bakal dimulakan dengan pelancaran Komuniti Ekonomi ASEAN (AEC) pada tahun 2015, DITP bersedia untuk membimbing anda untuk memanfaatkan kemungkinan yang tidak terhad yang dibentangkan oleh sistem perdagangan bebas dalam blok pasaran tunggal sebanyak 600 juta pengguna. DITP, dengan pangkalan data pengeluar, pengeksport dan penyedia perkhidmatannya yang luas dan pelbagai di Thailand dan luar negara, bersedia untuk bertindak balas secara langsung dan segera kepada semua permintaan dari usahawan antarabangsa untuk apa-apa jenis produk atau perkhidmatan. Melalui DITP, anda akan dipadankan dengan rakan kongsi yang ideal untuk membentuk perkongsian perniagaan yang saling menguntungkan dan progresif. 

Mengenai HeroMarket HeroMarket adalah syarikat yang mengkhususkan diri dalam perniagaan pasar raya. Kami kini mengendalikan 24 pasar raya di Lembah Klang dan Johor Bahru dengan jumlah tenaga kerja lebih daripada 800 orang. HeroMarket dibentuk pada tahun 2005 dan tulang belakang HeroMarket merangkumi pengalaman terkumpul lebih daripada 75 tahun. Konsep kami menekankan kesegaran produk dan harga rendah setiap hari. Mengenai HPG Marketing HPG Marketing bermula sebagai pejabat pemasaran pada tahun 1998. 

Kilang pembuatan dan pembungkusan kami untuk pelbagai kacang berkualiti di Home Peanut Garden telah mewakili segelintir jenama besar dari Thailand. Ia bermula dengan pesanan kuantiti kecil dan pada masa ini kami adalah pengedar tunggal dan pemilik jenama produk yang dihasilkan di Thailand. Pemasaran HPG berusaha untuk membawa lebih banyak produk berkualiti Thailand ke pasaran Malaysia yang pesat melalui pelbagai saluran perniagaan.

  • Share:

You Might Also Like

0 100 org jejak kaki

Pinkygroupsaid

Total Pageviews

Cradle 2011-2018

Cradle 2011-2018

TQ Singgah