Azriel dihari pertama sekolah. 2/1/2018

by - January 09, 2018

Sekian lama baru nak update new entry untuk 1st time 2018. Permulaan yang mencabar dalam hidup bagi tahun baru. Antaranya tahun ni Azriel dah start pre school. Yang lebih excited adalah mommy lah. Mana tidaknya dari sekecil-kecil tapak tangan kita jaga dia, sampai sekarang separuh dari badan kita tingginya. Dah 5 tahun lah anak mommy tahun ni. So dimana pilihan pre school yang terbaik untuk Azriel? Alhamdulillah dah dapat school yang bagus insyaAllah Azriel akan berlajar dan bergaul dengan baik dan selesa. Bertemu rakan baru dan berlajar banyak perkara baru. InsyaAllah.


Pagi-pagi semestinya mommy akan sedaya upaya bangun pagi untuk siapkan breakfast, walau mommy tahu di sekolah nanti cikgu akan sediakan makan dan minum kamu. Mommmy tahu kamu makan kuat dan selalunya tak akan cukup. So mommy masak siap-siap supaya anak mommy dibekalkan khasiat dan tenaga yang cukup untuk berlajar sepanjang hari ok.





Setiap pag mommy akan buat live bento story untuk kamu, sebab buat semua ni untuk kamu adalah satu kepuasan bagi mommy. tak rasa pun penat lelah bila tengok kamu makan masakan mommy .


Saat ni bat mommy rasa seronok dan teruja sebab anak mommy cakap mommy masak sedap.



Tu dia gambar anak bujang yang super excited with his new sport ettire



Yang penting gigih mommy jahit nama baju kamu malam tu.. lupa lak, ape yang terkurang, baru perasan, takda tanda nama.. jadi mommy pun sulam lah satu kali.



Enjoy his video maker by mommy.

Yang ni plak moments sepanjang hari pertama persekolahan dia. Alhamdulillah dia lansung tak takut cuak atau sedih, malah diminta mommy balik dan tak perlu tunggu. Anak-anak lain kelihatan masih belum biasa dengan suasana sekolah baru. Mungkin di antara mereka sebelum ini dijaga oleh nenek dikampung atau rumah asuhan. Jadi sedikit janggal disekolah baru. Yanag menangis dan macam-macam drama lagi mommy tengok. Tapi Azriel selamber je.















P/s : Belajar rajin-rajin yer anak. main pun sungguh-sungguh. Jadi anak soleh duania akhirat mommy doakan segala untuk kamu dipermudahkan dimurahkan rezeki dan kamu sentiasa sihat cergas sentiasa. Amiin..

You May Also Like

22 Comments

Blog Disclaimer

This is a personal blog. Any views or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner and do not represent those of people, institutions or organizations that the owner may or may not be associated with in professional or personal capacity, unless explicitly stated. All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.