Ber "Bubble di Tasek Titiwangsa.

By suara dari telapak kaki comel - December 05, 2017



Hujung minggu yang lepas, azriel berpeluang main bubble kat titiwangsa park. Dah lama dia nak ke sana, aku bukan apa, tempat orang ramai kalua nak bawa Azriel kena betul-betul bersedia. Dia ni boleh dikatakan terlebih gula, sehyper hyper aku, hyper lagi dia.



Bila dia mula start buat muka comel dan meminta untuk bawakan dia ke taman, kita sebagai mak-mak mana mampu tengok je. Selalunya akan aku bawa dia ke taman dalam Mall. Alasannya sebab tak crowd sangat dan masih boleh kawal kalua dia berlari sana sini. UIks Azriel macam Watson yambek tau.. laju ya amat. Kalau dia lari, siap lah macam pergi sauna lah mommy dibuatnya.
Sekarang dah masuk musim tengkujuh, so cuaca memang belah petang akan hujan lebat disertai guruh kilat bagai. Dah 3 kali plan asyik tak jadi sebab factor cuaca, sabtu minggu lepas plan keluar awal, awal tak la awal sangat jam 5 petang. Memandangkan cuaca cantik. Azriel ? jangan cakap lah dia punya excited sangat sampai tak berheni bercakap. Bingit pulak Mommy dengan soalan dia.
Tapi boleh nampak keceriaan dia, punya seronok. Tapi maaf mommy jenis yang tak pandai nak excited sama. Mampu senyum gelak tengok telatah anak. I tell you, punya ramai orang kat titiwangsa park ni. Dah meriah sakan titiwangsa sekarang, dengan orang datang beriadah, sukan, main belon, dengan taman permainan yang luas, budak-budak pun ramai sangat. Masa aku biarkan Azriel main kat playground tu, hati tak senang, bukan apa, bila budak terlalu ramai, dah tak nampak kat mana Azriel berlari. Dahtu yang aku tak paham, kebanyakkan parent dah tahu anak tak sehat dengan selsema hingus meleleh, jangan lah bagi anak main kat park bergaul dengan budak lain. Steady je mak ayah diorang main phone yang anak cendol hijau melelh je kat hidung sambal duk sape kanak-kanak lain.






Nampak tak, punya dia happy.. tapi mommy kurang happy sebab crowd yang tak monitor anak diorang, ada yang jatuh tergolek.. mak ayah duk nun jauh di sinun.. hmmm..

Aku paham as a parent nak anak bergaul bermain, tapi pastikan anak awak sihat lah kak. Awak pun satu, nak main phone tak salah, saya sendiri pun hp kat tangan during monitor my anak bermain. Tapi awak lansung tak tengok anak t tengah panjat ke jatuh ke ape. Tak elok-tak elok, silap haribulan anak hilang pun awak tak perasan. Bila aku tengok kedaan budak yang crowded sangat terpaksa lah ajak Azriel main bubble tepi tasek.  Azriel nak sangat main gelongsor semua tu. Tapi bila mommy tengok ada satu budak laki terkuncing atas slide tu. Hmmm terus laju-laju bawa Azriel main tepi. Bukan apa, Azriel ni lahir tak cukup bulan, nampak macam hyper dan cergas. Tapi dia mudah berjangkit dan ambil tempoh yang lama untuk baik. So dari mommy tengok Azriel merana sakit, biarlah mommy biarkan awak main bubble dengan mommy tepi tasek.



Mommy kiasu letak anak tinggi sebab senang nak monitor, kalau kat walkway tu banyak basikal dan orang jogging , kang terlanggar plak anak mommy. 












Kami lepak membawa ke malam sebab Azriel cakap taknak balik lagi.. tengok jalan nak klua pun jam, kereta banyak.




Kami bertolak balik jam 8 lebih, sebab azriel cakap lapar.. Fuhh.. betul-betul macam boss lah ini budak, nak ape semua main arah je mommy..


Teserlah kepenatannya. Takpa nanti kita datang lagi ok...




  • Share:

You Might Also Like

29 100 org jejak kaki

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  29. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Total Pageviews

Cradle 2011-2018

Cradle 2011-2018

TQ Singgah