“PLAYTIME WITH DIDI & FRIENDS” KINI DIBUKA KEDAI KONSEP BERI DIMENSI BARU KEPADA PROGRAM TV PRA-SEKOLAH TERKENAL DI MALAYSIA

By suara dari telapak kaki comel - June 15, 2017KUALA LUMPUR, SABTU, 10 JUN, 2017:  Kedai konsep pertama di Malaysia yang menawarkan tunggangan elektronik dan aktiviti-aktiviti kraf bertemakan Didi & Friends telah dibuka di Bandaraya ini di pusat membeli-belah The Mines, pastinya mengujakan buat keluarga yang mempunyai anak-anak kecil dan pra-sekolah!Kedai konsep yang dikenali sebagai Playtime with Didi & Friends itu, adalah hasil kerjasama di antara ZOOMOOV (Malaysia) Sdn Bhd dan pemilik Didi & Friends IP - DD Animation Studio Sdn Bhd (Digital Durian) dan Astro Malaysia Holdings Berhad (Astro).

Pengurus Besar ZOOMOOV (M) Sdn Bhd, Ms Larisa Siah berkata kedai konsep tersebut merealisasikan impian ZOOMOOV dalam memberikan pengalaman tunggangan elektronik dan kraf kepada kanak-kanak dan keluarga menerusi karakter kesayangan ramai Didi & Friends, program TV pra-sekolah yang terkenal di Malaysia.

Di majlis pelancaran kedai konsep itu hari ini, 30 kanak-kanak daripada dua rumah anak-anak yatim: Rumah Bakti Al-Kausar dan Rumah Amal Limpahan Kasih diraikan dengan penuh meriah dengan Didi & Friends. Mereka bukan sahaja dihiburkan dengan tunggangan muzikal Didi, Nana dan Jojo, tetapi turut meluangkan masa, bergambar bersama maskot-maskot dan mencuba pelbagai aktiviti kraf.  Mereka kemudiannya dijamu dengan hidangan berbuka puasa di restoran Timur Tengah di pusat membeli-belah itu, iaitu Almendi’s.Peminat-peminat lagu kanak-kanak popular kini boleh menaiki tunggangan muzikal Didi, Nana dan Jojo (RM10 untuk tunggangan 5minit atau RM20 untuk tiga tunggangan 5 minit), menyertai aktiviti-aktiviti kraf, melawati kedai mini dan menikmati sesi nyanyian santai di kedai konsep tersebut.

Pengurus Komunikasi Pemerasan, The Mines, Ms Paulin Lim berkata, aktiviti-aktiviti Playtime with Didi & Friends yang menggalakkan hubungan antara anak-anak dan ibu bapa melengkapkan profil pengunjung keluarga muda pusat membeli-belah tersebut. Beliau menambah bahawa The Mines berbesar hati untuk menyediakan ruang tersebut bersama-sama ZOOMOOV agar keluarga dapat meluangkan masa bersama.


Encik Sinan Ismail, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Digital Durian, mengulas mengenai kerjasama dengan ZOOMOOV. “Selaku pemilik kepada Didi & Friends IP, ada tiga perkara utama yang ingin kami capai; untuk menggembirakan kanak-kanak, untuk memberikan pengalaman Didi & Friends di luar kaca TV, dan untuk menggalakkan aktiviti kekeluargaan di antara anak-anak dan ibu bapa. Playtime with Didi & Friends memenuhi ketiga-tiga perkara yang kami inginkan. Kami berharap agar kanak-kanak dan ibu bapa menikmati masa yang menyeronokkan bersama-sama.”

“Kami sentiasa mencari pengalaman yang menyeronokkan dan mendalam untuk ditawarkan kepada peminat setia Didi & Friends, sama ada mereka adalah di antara jutaan pelanggan Astro yang menonton menerusi saluran linear atau ‘on demand’, pelanggan Youtube yang kini mencecah lebih 500,000 dan telah menyumbang kepada lebih setengah billion tontonan dalam tempoh tiga tahun, atau ribuan keluarga yang membeli barangan dan menghadiri acara-acara kami.”

Menurut Mr. Goh Hsu-Teik, Ketua Animasi & Barangan Astro: “Meluaskan cadangan 360 kami kepada para peminat kami, Playtime with Didi & Friends menjanjikan sesi penuh keseronokan untuk ibu bapa dan kanak-kanak yang pernah menyanyi dan menari bersama-sama Didi & Friends di TV, dalam talian dan di pawagam – dan kini mereka boleh menunggangnya!”

"Membawa ZOOMOOV ke Malaysia adalah seseuatu yang menyeronokkan, kini kami ingin menawarkan lebih banyak aktiviti-aktiviti edutainmentkepada kanak-kanak. Digital Durian dan Astro adalah rakan kongsi terbaik, kerana Didi & Friends adalah kartun popular dan mempunyai jalan cerita yang menarik. Kami berharap agar semua kanak-kanak di Malaysia akan mendapat satu pengalaman yang menyeronokkan di Playtime with Didi & Friends,” kata Mr. Miguel Pereira, Rakan Kongsi ZOOMOOV.

Tentang ZOOMOOV / PLAYTIME WITH DIDI & FRIENDS

ZOOMOOV adalah syarikat yang menawarkan pengalaman kanak-kanak dan keluarga dengan Tunggangan BInatang Elektronik yang comel dan aktiviti-aktiviti kraf di Colour Playground, beroperasi di Singapura, Portugal, Indonesia dan Malaysia.


Tentang ASTRO

ZOOMOOV dibina atas rasa sayangnya kepada kanak-kanak dengan mencipta keseronokan dan cara yang inovatif untuk mereka berhubung dan menikmati setiap detik bersama keluarga dan rakan-rakan. Untuk maklumat lanjut mengenai ZOOMOOV, layari laman ZOOMOOV di Facebook (www.facebook.com/zoomoov) dan Instagram (@ZOOMOOV).

Astro adalah syarikat kandungan dan pengguna Malaysia dan ASEAN, yang komited ke arah menjadi sebuah organisasi yang dipacu oleh teknologi dalam digital, TV, radio dan ruang e-dagang.


Tentang DIGITAL DURIAN

Digital Durian adalah sebuah syarikat pemaju kandungan animasi Malaysia di belakang animasi pra-sekolah terkenal Didi & Friends dan Omar & Hana. Ia bertujuan untuk menggalakkan pembelajaran yang menyeronokkan menerusi lagu-lagu kanak-kanak dan animasi. Sejak Mei 2014, Didi & Friends telah mendapat 526 juta tontonan di Youtube dan lebih 530 ribu pelanggan di Youtube.

Untuk maklumat lanjut tentang Playtime with Didi & Friends, layari laman Facebook (www.facebook.com/playtimewithdidi) dan Instagram (@playtimewithdidi)

Contact


Miguel Pereira
Partner
Email: miguel@zoomoov.com
Larisa Siah
General Manager (Malaysia)
Email: larisa@zoomoov.com

Grace Goh
Brand Manager
Email: grace@zoomoov.com

ZOOMOOV Pte. Ltd. (Headquarters)
243A Victoria Street, Bugis Village
Singapore 188031
Tel: +65 6338 6305
Website: www.zoomoov.com

ZOOMOOV (M) Sdn. Bhd.
No. 3, Jalan MJ 13
Taman Industri Meranti Jaya
47120 Puchong, Selangor, Malaysia
Tel: +6011 11888 459

  

  • Share:

You Might Also Like

0 100 org jejak kaki

Pinkygroupsaid

Total Pageviews

Cradle 2011-2018

Cradle 2011-2018

TQ Singgah