Review : Matte Junkie Lip Cream




Kelebihan.

  • Sangat pigmentated. Dengan sekali sapuan warna matte junkie menyerlah dan cantik sekata pada lapisan kulit bibir.

  • Kissproof!!Yezza sangat-sangat bagus dari segi ketahanan tekstur. try apply pahtu kiss kat tangan, lihat resultnya. Warna matte junkie ni, kekal dan tak melekat pada tangan.

  • Tahan lama. Bagi aku satu kelebihan dia adalah ketahanan matte junky ni sangat lah bagus. Susah nak tanggal lah, macam fungsi lip tint. Tapi kalau sepanjang masa korang duk makan or minum sikit-sikit akan pudar lah warna asal. haruslah apply/top up lagi matte junky tu yer.

  • Cepat kering. Berbeza dengan matte lipstip yang aku basa guna dari NYX brand. Matte junkie dari Silkygirl ni tekstur die halus, sapuan sekata, tak perlu tunggu lama untuk kering dan paling penting tak mengeringkan bibir walaupun dia matte.Ada je yang cakap bibir mudah kering, tapi bagi aku matte junkie silkygirl ni lagi better la kot. Nama pun matte kan..

  • Last but not least murah sangat dan mampu dimiliki. Dahlah murah, kualiti setanding others brand yang top pop po. pigmentation yang bagus. Nak apa lagi?? So kena beli yer...
Lain-lain kebaikkan...
  • Lightweight

  • Fragrance-free- takda bau atau rase yer

  • Carmine-free

  • Paraben-free

  • Not tested on animals




Sebelum dan selepas apply matte junkie from Silkygirl.. tentekkk tak??!!


Aku bagi rate 4.5/5  (jom dapatkan)

** frust sebab stock matte junky banyak sold out. kalau ikutkan dia ada 5 variant warna pilihan

You May Also Like

5 Comments

Blog Disclaimer

This is a personal blog. Any views or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner and do not represent those of people, institutions or organizations that the owner may or may not be associated with in professional or personal capacity, unless explicitly stated. All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.