Review :Matte kissproof lipstick with long lasting effect Powdery Matte Soft Lipstick

by - January 28, 2016

Kali ni nak buat review tentang lips matte yang menajdi sebutan ramai gadis luar sana, seperti biasa aku bukanlah jenis yang memilih produk mengikut jenama atau ke popularan mengikut review dan tetimoni yang aku jumpa atau baca. Cukulah sekadar ia serasi dengan kulit wajah aku, yang penting, jika ia murah dan mendatangkan kesan yang the vass haruslah kita spread kat sume orang. Makna kata kita cantik lawo bersama. Tak payah nanti branded items dengan kos harga yang mahal asal kan ia mampu penui kepuasan ye dak?



Aku suka beli warna jenus NUDE ni, sebab suka nampal dull tak terlalu terang atau tak terlalu menonjol. Sejujurnya aku boleh bagitahu bila once apply on lips ternyata sapuan yang ringan pada bibir akan membuatkan korang tak sedar yang korang sedang memakai lipstick and definitely do feel more comfortable on the lips. HOWEVER they still are slightly drying and so don’t expect a creamy matte lip product. my practice is always apply lipbalm/Vaseline first and top up on top with  Matte kissproof lipstick. So korang boleh nampak perbezaan dari gambar pertama yang TIDAK apply Vaseline dan gambar seterusnya with Vaseline.

015

1) gambar pertama jelas kelihatan abit dry dan powdery but still look good and natural.


004

2) with Vaseline dan bibir pun kelihatan lembab je.


019
Kod (019) yang paling aku suka tapi dah tumpul huhuhu..


Antara kebaikan Matte kissproof lipstick dari pandangan mata aku.
  • inexpensive
  • wide colour selection
  • wearable colours
  • widely available sebab online shop banyak jual, tapi make sure original dan beli dari dealer yang betul yer
  • average formula for the price 
  • pigmented and opaque
  • nice packaging (muat-muat wristlet)
Frankly though is korang kena MAKE SURE bibir korang tak mengelupas, tak luka, kering dan seanggkatan dengannya sebelum nak apply Matte kissproof lipstick ni. Lagi satu bila apply Matte kissproof lipstick masa nak makan tu better tanggalkan dulu, sebab ia akan tin ggalkan selaput kulit atau serpihan kulit bibir (nak terang ca,mne ek.. huhu) pahtu nak selamat apply balik lepas makan. Apart from being drying, a major fault I detest about this product is the SMELL. Ada bau/rasa macam plastic (maybe like petroleum gel kot ) that makes you almost worry if whether the product is suitable for the lips! Alhamdulillah until now my lips still ok lah after apply this Matte kissproof lipstick. hihi. Akhir sekali adalah  they don’t screw up and you have to sharpen them! alamak bab ni leceh, aku sikit punya tak perasan after bought it. Balik umah try test bajet pulas-pulas tak juga boleh..lahhh upanya kena guna sharpener. Itu yang jadi stock perhiasan tu.Nakbeli shaperner tak tau bila. Sah-sah xle guna shaperner biasa sebab size Matte kissproof lipstick lain. besau. huhu. Mungkin pihak manufacture atau casing design tu akan reka yang bole screw up after this.



You May Also Like

0 Comments

Blog Disclaimer

This is a personal blog. Any views or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner and do not represent those of people, institutions or organizations that the owner may or may not be associated with in professional or personal capacity, unless explicitly stated. All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.