Review : L'oreal Lucent Magique BB Cushion Lumiere R2

by - January 13, 2016

Hari tu aku keluar lunch dengan bebudak opis, macam biasalah lunch port aku biasanya Ampang Park lah. Tempat paling convenient to reach. Dah sudah makan, on the way back haruslah singgah Guardian. Aktiviti wajib (walaupun lutut tak betul-betul sihat gigih berjalan kaki ke Ampang Park)

Bila masuk Guardian kaunter yang menjadi tatapan wajib singgah of course lah beauty corner. Nampak tak?? hahah orang perempuan memang macam tu. Dalam duk recce new beauty launch product terleret kat kaunter Loreal ni. Eh Loreal dahda BB Cushion lah. Tengok macam menarik. Macam biasa, sambar seunit.



First of all, aku suka tengok packaging box dia. Warna gold.. menarik mata -mata gadis luar sana untuk tahu lebih lanjut tentang  Magique cushion ni.



kod warna, untuk aku pilih R2 (Rose Miracle) satu lagi R3 closely to warna nude. Yang aku punya ni, kulit akan nampak pink-pink gittew..


Labeling on box yang ada menerangkan kandungan isipadu dan cara pemakaian. Most probably jelas kat situ ada tulisan Japan yang mana kita tahu they are the biggest founder for beauty product dan cosmetic technology.


Didalamnya tersedia puff dan cermin untuk kemudahan semasa pemakaian.


Ada cover pada pemukaan container 


Dah alihkan cover stick tadi. Taadaaa.. the cushion inside the compact.


Dia punya tekstur sangat ringan dan lighter than what we see. makna kata. bila kita apply kay kulit je, totally change the skin eventually enhance the dull skin jadi glowing. 


Packaging dia ngam-ngam segengam tangan. ber SPF29+++. Litupan ringan dan mudah blend dengan kulit. Pastikan pilih color tone yang sesuai ok.

Bila apply kat kulit dia meresap terus ke kulit muka. Cuma yang tak bestnya puff die tu ada certain edge yang tajam kadang masa nak apply cushion tu akan irritate skin surface. Tapi untuk sapuan keseluruhan bagi kulit aku adalah serasi. Nampak naturally skin color dan tak bertampok. Aku memang suka product dari Loreal kebanyakkannya. Memang pengguna Tegar brand ni sejak dari dulu. 


Bila apply Magique cushion ni, biasanya aku tak perlukan sebarang bedak atau foundation, cukup sekadar moisturiser dan tepek nipis-nipis cushion ni, diakhiri dengan blusher. dan hasilnya seperti dalam gambar kat atas. Tak edit tau muka nak suh nampak gebus gebas sebab memang tu gambar snap guna flash. 







Lucent Magique Cushion Lumiere with infused liquid light technology, creating a moist, radiant, flawless airy look. Easy to use with SPF29 PA+++. RM82.15 seunit.

Additional Information

Short DescriptionInnovative water-based cushion foundation with Byron liquid light technology creates a volumized wet look. A new dimension to flawless moist radiance.
Direction for UseApply smoothly to your face using puff
IngredientsSpecial designed puff to obtain just the right amount of product in one tap.
Contra IndicationNot Available
CautionFor external use only


You May Also Like

6 Comments

Blog Disclaimer

This is a personal blog. Any views or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner and do not represent those of people, institutions or organizations that the owner may or may not be associated with in professional or personal capacity, unless explicitly stated. All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.