Layan Azriel main Play Doh

by - December 10, 2015

Ok kali ni permainan berubah lagi, dari main pasir, then lego block dan sekarang tanah liat atau bahasa moden Play Doh (dough). Zaman kita kanak-kanak dulu, main tanah liat yang kerbau berkubang je. Kanak-kanak zaman sekarang moden sungguh. Siap tanah liat tu bewarna warni lagi. Tak busuk dan hanyir macam tanah liat dulu. siap bau sweet je. Kalau tanah liat sana, mula lah jumpa cacing lah atau sebarang hidupan yang tak sanggup nak bayang (grrr..geli). So nak bagi Azriel merasa juga macam mana rasa bila pegang play doh ni. Nampaknya dia seronok. Aku beli kat DIY je. Jadilah untuk buat mainan si kecik. Sebab bila korang tengok pada penghujung gambar ni, keadaan playdoh yang bermacam warna akan bertukar jadi warna pelangi.



Aku beli yang set play doh untuk buat aiskrem ada 6 color set doh, 2 mould, 5con, 1 scoop, 2 icecream stick dan 1 spatula RM29.90


Bermulalah aktiviti cedok-cedok aiskrim..


Tak payah ajar, barangkali dia dah biasa tengok dalam youtube la tu. Tau je setiap mould tu untuk apa.


Hasil pertama dari Azriel tapi mommy tolong press sebab budak-budak takda kudrat orang dewasa nak buat bentuk.


Korang nampak tak sedompok doh yang Azriel buat kat atas rak con tu.. hahah.. Kalau aiskrem betul dah meleleh dahtu..


Show me your ice cream.. sambil dia cakap "mommy daadaaaa" (mommy taadaaaa)..


Dah mula buat onar selepas sejam lebih main play doh.. dan akhirnya



Play doh tadi dah jadi 1 adunan dan lagi warna warni.. Selamat beli kat DIY je. Kalau beli kat ToysUs mau mommy asingkan balik campuran doh tu. (hahaahha gurau..tak kuasa mak).



Video Azriel bersama aiskremnya... Layan..

You May Also Like

6 Comments

Blog Disclaimer

This is a personal blog. Any views or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner and do not represent those of people, institutions or organizations that the owner may or may not be associated with in professional or personal capacity, unless explicitly stated. All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.