Weekend gateaway Lexis Port Dickson

by - January 28, 2015

Kalau ikutkan banyak lagi entry yang aku tak sempat nak update. Yer aku tahu bukan ada yang beria nak baca, apa aktiviti aku seharian dan apa aku dah achieved dalam hidup seharian aku. tapi tula aku mmg suka nak update. Share apa yang patut. Kot-kot ada yang sudi nak baca. Dan pada yang dah baca even just as a silent reader aku dah cukup gembira. Sekurang kurangnya hasil penulisan marhain macam aku ni. masih ada yang sudi nak baca.


Untuk update kali ni aku nak update aktiviti Hujung minggu yang mana, en suami telah tempah satu pakej holiday untuk kami sekeluarga (hamboi bunyi sekeluarga tu macam besar kan) 3 beranak je kot. So destinasi kali ni, adalah Lexis Port Dickson. Sebelum ni kaan aku pergi ke Sepang. Untuk Lexis adalah lawatan kali ke 2 aku kesini. Yela mula mula sampai sana aku pergi bersempena Family Day (honeymoon). Dan kat situlah terjadinya Azriel. Alhamdulillah!! hahah..

So kali ni kami pergi dengan adanya Azriel bersama. Keadaan yang masih tak berubah dan susun atur serta pakej juga tetap sama. Malas nak citer banyak layan gambar kat bawah, pasti korang dah boleh bayangkan, samada Azriel enjoy atau tak dengan trip kali ni.






Ok view bilik yang aku sempat snap sesampainya kami kat sini.


Muka en asben dan anak yang baaru bangun pagi. Pagi-pagi syiok sangat sejuk je. Ditemani angin sepoi-sepoi bahasa dan bayu pantai yang sejuk serta kicauan burung. so.. syiokkk...




Masuk bathtub taknak keluar adalah moment paling horror, stress nak keluarkan dia sebab dah kecut kulit kaki tangan naik biru muka, masih berdegil untuk keluar. Fine!! mommy stress lagi.



So otai yang lasak tahap dewa.. pengsan nak dilayan segala, sudahnya mommy dah daddy collapse
 (T ,T) 

Sebelah malamnya kami makan kat Medan Ikan bakar. Food dia sedap portion besar untuk 2 orang maakan, bahan tak kedekut. yeahhh!! semestinya harga sangat berbaloi RM43 hinggit untuk (tomyam campur 2 org makan, sotong tepung besar 2 ekor, sayur khailan ikan masin, ikan kembong bakar dan air tembikai dan limau suam) so kenyang.


Keesokkannya kami gerak balik. terasa penat satu badan, sebab jadi mak guard untuk 2 hero ni... Nanti kita planning pergi tempat lain laa plak yer daddy. Langkawi masih dalam wishlist tahun 2015. Yer korang mesti shocked "hah langkawi!?" ingat mane tadi. Yer aku teringin sangat nak pergi sana huhu.. last pergi 8tahun lepas. Tupun masa blaja kat perlis dulu. huhu..

You May Also Like

0 Comments

Blog Disclaimer

This is a personal blog. Any views or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner and do not represent those of people, institutions or organizations that the owner may or may not be associated with in professional or personal capacity, unless explicitly stated. All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.