Teringin nak makan Brownies

by - November 03, 2014

Hari tu ada nampak post sis Namee Roslan yang super menyelerakan. Tapi aku memang kagum dan salute dengan die, bayangkanlah wanita berbadan dua macam dia masih gagah buat keje dapur dan paling penting maintain cantik bergaya.
Disebabkan tempting yang teramat selepas nengok gambar Brownies yang veliau masak. Aku apa lagi gigih lah mencari bahan.. tapi rasanya akau lagi malas dari dia la kot. Sebab aku betol2 cari tepung Brownies yang siap sukat. Tinggal campur air mibyak dan telur. Kacau pun guna senduk kayu. Takda masa nak keluarkan mesin mixture dalam stor... gigih lah guna kudrat kacau sehingga sebati dan menjadi ringan adunan..
Siap semua panaskan oven dan bakar selama 20minit dalam suhu 180 darjah Celsius. Kejap senang mudah..lepas tu aku ngap ngn aiskem paddlepop rainbow aiskrim favorite. Layan gak.. cuba lah.

Bahan bahan termudah diabad ini, tepung segera nona untuk buat Brownies, telur, air dan juga minyak.



Buat dalam mangkuk kertas.. senang kata Namee.. nak makan je amik 1 ngap..xyah susah2 potong.

Makan ngan aiskrim pun sodap.. jemput yo sumo..dap..dap..

You May Also Like

4 Comments

Blog Disclaimer

This is a personal blog. Any views or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner and do not represent those of people, institutions or organizations that the owner may or may not be associated with in professional or personal capacity, unless explicitly stated. All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.