Sosej roll with cheese Comel

by - November 17, 2014

Menu breakfast tersimple di alam semesta bagi kaum kaum ibu yang taknak pening macam aku. Yela mana taknya pagi pagi hari minggu haruslah nak berehat, tido nak bangun lambat, tapi masak sarapan untuk anak dan asben wajib buat. Nak keluar makan kedai mamak pagi-pagi. Masalahnya kitaorang laki bini bukan kaki roti canai sangat. Dahtu malas lah nak bersiap pepagi semata nak keluar makan sarapan. So menu ni, kira menu simple tahap kacang tanah lah. Dimana aku panggil menu ni sosej roll with cheese


Hanya perlu 4 bahan je. Sosej, telur, roti dan cheese. Kenn mudah je bahan tu. Silap-silap semua bahan ni memang dah sedia ada dalam peti ais korang kan?!.





So kat bawah ni adalah turutan cara penyediaan roti cheese yer. Boleh lah korang cuba, sebab ia terlalu mudah untuk disediakan. Dan yang menariknya Azriel pun suka makan, ouch daddy jugak.



Dalam telur tu, masukkan sikit garam, lada hitam skit ataupun cukup rase tau. kira xdalah tasteless sangat sosej tu nanti.


Roti ni ko uli, sampai leper dan nipis, ini untuk mudahkan korang letak sosej jugak cheese



Bila dah gulung cantik-cantik camni barulah korang celup telur, golek-golek cam kerbau berkumbang tu..then baru masuk kuali.


Ok untuk mengoreng harus lah korang goreng guna minyak yang sedikit ataupun gantikan dengan butter atau margerin, So takdalah sosej roll korang nanti too oily kan. (sehat disitu)


You May Also Like

4 Comments

Blog Disclaimer

This is a personal blog. Any views or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner and do not represent those of people, institutions or organizations that the owner may or may not be associated with in professional or personal capacity, unless explicitly stated. All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.