Pisang goreng cheese cara Comel

by - November 16, 2014

Assalamualaikum post kali ni, ni kita bercerita tentang makanan iaitu pisang dan cheese.  Skang dah jadi trending kat Malaysia, pisang makan dengan cheese.  Kagum.. kelass sangat.. from West to the East. Dulu orang makan pisang goreng ngan aiskem vanila. Sekarang lagi advance , makan dengan cheese.  Dasat... bila dah jadi viral, cara makan pisang dengan cheese ni. Mula la jadi buah mulut masyarakat. Bila aku bukak fb je orang post gambar pisang cheese. Bila borak dalam hp pun orang borang pasal pisang goreng cheese. Memang nama tu tiba tiba je naik. Aku pun nak lah jugak merasa. Sedap sangat ke? Sampai ada fb friends yang duk update status,  kalau tak pekena satu hari macam nak demam. Hover sangat nokk.. Tapi macam biasa lah.. aku nak pegi beli memang takda plak kawasan terdekat dengan umah atau office aku. Nak pegi keluar cari.. alahai memang tak lah kalau dah sidrom malas mula menula. So gigih lah aku Google cara cara untuk buat pisang goreng cheese ni. Finally. . Jumpa resepi.. sapsapsoii cari bahan.. kebetulan semua yang dinyatakan dalam resepi Google semua ada dalam freezer dan cabinet dapur. So apa lagi cargas la pagi tu.


Apa yg di perlukan seperti bahan di atas

Gaulkan tepung,butter,garam,gula dan air sebati semuanya macam gambar atas. celupkan pisang dan goreng sehingga mana korang suka. Aku suka garing dan sedikit rase hangus. Kesan dari campuran gula dalam adunan tepung goreng. Bila dah siap.. Tuang susu cair.. Last but not least cheese.. Siap untuk dihidang.


Tadaaaa... Rase die... Sedappp

You May Also Like

6 Comments

Blog Disclaimer

This is a personal blog. Any views or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner and do not represent those of people, institutions or organizations that the owner may or may not be associated with in professional or personal capacity, unless explicitly stated. All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.