Zairiel Azriel Hezry dah besar anak mummy

Alhamdullillah cepat masa berlalu. Kini cahaya mata ku satu satunya dahpun genab 3b bulan. Alahai kenapa cepat sangat masa berlalu teringat lagi masa mula mula saat kelahirannya. Tapak kaki si kecil ni sangat2 lah halus.

Waktu mula mula dapat imunisasi yang pertama adalah di kampung, masa tu aku berpantang di kampung, inject pun kat klinik desa. Jarum pun besar..ape lagi melalak la si kecik ni. Habis pantang trus balik KL, Dan cukup 2 bulan dapatkan suntikan imunisasi kat klinik Mediviron with Dr Getha, biasa lah tu Dr garnae  aku. namapun kinik bayar kan jarum pun halusss je. Azriel lansung tak nangis. tau tau dah siap.

Semalam Azriel dah genab 3 bulan,sekali lagi akan di inject. Tapi alhamdulillah die nangis kejap tapi bukan melalak, mungkin terkejut + die ngntuk mengamuk lah bila orang kacau waktu tido die.

Selama 3 bulan rutin penjagaan dia, banyak yang aku pelajari dan yang terbaru perubahan bulan yang membuatkan die suka merengek n suka sangat duduk dalam pangku.Jumlah susu pun dah meningkat skali minum 4oz, dalam 1 hari dia akan minum belah siang 3x belah malam 4x (4oz x7= 28oz) Berat pun dah 5.2kg. Kus smagat anak mummy. Skang diadah pandai membebel pantang lambat sikit, mula mula buat bunyi sayut sayut bagi signal yang die dah bangun nak mnyusu. kalau dibiarkan dalam 3minit lebih camtu..tuh dia..cubaan vokal bukan sekadar rupa la. Nak marah? sebab die nangis ke? eh takda plak tak tau kenapa, trase comel dan jugak kesian bila tengok die menangis..alololo cian je. Dia permata hati yang tak terhingga, bayangkan balik keje penat penat bila tengok riak muka dia, alahai lulur hati ni ilang penat lelah stress keje.

Sekarang aku tiap tiap pagi akan hantar azriel umah mak ngah, dan setiap pagi akan kejutkan die awal pagi, bila letak dalam carseat mesti cracking sikit2 lah pahtu lame lame ok lah. nak2 bila bukak radio pastikan ada bunyi mesti diam punya. Bab punting plak dulu MIL sebok lah duk mintak aku beli punting, ini jugak bagi memudahkan mak ngah bila jaga dia nanti, yer memang die pandai isap tapi tak lame sekarang ni die lebih gemar isap ibu jari. siap bunyi bunyi lagi..alahai azriel ni macam macam tau. Kebanyakkan baju pun dah mula ketat, stoking size lame memang dah tak leh muat sendat tercekik je bila die pakai so aku kena beli yang baru mengikut size dia sekarang.

Bab Gadget, hp ke, camera ke jujur cakap sume koleksi gambar dia saja, baik aku ataupun en suami. hahahha memang berbeza dgn zaman takda anak. aku ingat gambar die adalah beribu. hahahah. jom layan gambar anak teruna aku.







 Beliau adalag seorang yang suka tido..kat mane mane sahaja akan tido biar lah langit nak runtuh yang die tau tido je, kalau bangun pun untuk menyusu atau pampers basah. Tapi ada gak ketika dia tak nak tido dan hanya nak main.


Skang tido dah taknak punting tapi isap ibu jari







1 st time tgk Azriel nangis kua air mata.




comel tak ?? tengok perangai lagi comey...



P/s : duhai anak mummy..membesarlah kamu dengan baik dan sihat, Mummy dan daddy mengharapkan kamu menjadi anak yang soleh dan taat dengan perintah Tuhan. Sayang azriel sampai hujung nyawa mummy. muah muah muah.

You May Also Like

2 Comments

Blog Disclaimer

This is a personal blog. Any views or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner and do not represent those of people, institutions or organizations that the owner may or may not be associated with in professional or personal capacity, unless explicitly stated. All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.