Baju melayu pertama Azriel

Salam..



Hah rajin lah sangat kan nak menjahit. (ini bukan rajin yer ini terpakse dimana size bayi sekecil 2 bulan yang lahir xcukup bulan ni memang xjual. kalau ada pun untuk 6bulan ke ats. Ok lah anak oii mummy rela semata mata nak tgk anak mummy ni melaram.heheh.

Tujuan,

Tujuan buat baju melayu untuk Azriel ni bukan lah semata mata sebab raya dah dekat, ish..tema raya tak decided lagi tau. tak tau lah nak warna apa tahun ni..kalau boleh ako nak warna pink lagik.hahahha oit..oit..dah ada anak laki masih verangan pinkish2 lak..haruslah biru kalau boleh. tapi 2 tahun lepas dah biru..so???tah tunggu dan tgk. Untuk baju melayu kali ni aku buat sebab majlis aqiqah Azriel tak lame lagi 7/7/13 ahad depan. seminggu lagi. yela majlis bercukur sama. semua pakai baju melayu takkan die nak kena pakai baju rompers kot. Dengan itu gigih lah aku pegi carrefour wangsa maju masa lunch time untuk dapatkan kain dalam Nagoya. Nasib baik ada. Warna pun nasib baik berkenan kat hati.

Mula menjahit.

Ok esoknya gigih lah aku amik baju contoh si tenik ni untuk di refer ukuran. Susah jugak sebab ukuran die terlalu lah kecik dan sangat2 lah alahai nak jahit pun jenuh dua tiga kalai susun baru boleh potong. Tapi berkat usaha gigih alhamdllah berjaya dalam satu hari je boleh siap baju si kecik ni.



Hasilnya..Tadaaa....


Masa mula mula Azriel sarung baju ngn seluar ni, bkekek aku gelak sb baju tu kiranya dah kecik tapi bila die pakai masih labuh dan nampak besar kata ngn hubby takpelah besar sikit baju melayu mmg org pakai besar baru smart. Ok lah ni sahaja untuk kali ini. bye..salam..


You May Also Like

3 Comments

Blog Disclaimer

This is a personal blog. Any views or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner and do not represent those of people, institutions or organizations that the owner may or may not be associated with in professional or personal capacity, unless explicitly stated. All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.