Admitted kesan dari bp yang tggi

Lepas satu, satu dugaan. Kali nih ako kena tahan ward sebab bp tinggi. Camne boleh tggi itu yang ako kompius..siyes sejarah idup ako lah selame ni ako hanya ada bp rendah je. Dah lah masa nak due dah time..time ni jgak la die datang mnyerang..adeiii..

Orang tengok luaran ako cam sihat skali doc check bp ako cecah 163/100 . Uiks biar betul..cuak gak ni.

Mula2 dari kesan tu sebenarnya ako da seminggu sakit kepala. Betol2 sakit sangat2 xbole citer dlm masa yang sama ako muntah batuk berkahak juga selsema. Mungkin dari kesan ubat yang byk tu yang mnyebabkan darah ako naik. Nak kata bab makan, en suami sentiasa pantau mane taknya kbyakkan mkn n minum ako die yang sediakn. Erm...bila tanya doc knp bp boleh naik. Jawab doc itu normal bg seorang ibu yg sedang hamil. Hormon changes katenya lg.

Jumaat mlmbako terus di refer ke HUKM oleh Dr. Getha garnie ako. Die terpaksa keluarkan surat untuk ako buat pemeriksaan thdap bp n juga kandungan. Alhamdulillah spt biasa baby sgt sihat. Lasak lg. Itu yang buat ako xrisau sangat...cuma ako ni lepas doc injected jarum tuk amik darah dan drip ubat..asak masuk ubat je ako loya muntah xbenti. Kesudahannya darah makin tggi. Dan akhirnya ako disini.

Alhamdlillah nurse kat sini baik peramah baik budi santunnya. Sangat2 membantu. Memang susah nk kata diaorang ni sombong atau garang sbb semuanya baik2. Cuma pembantu nurse baju ijau nmpk kerek. Tpi peda hal die xjaga ako pun.

Kesian jugak pada en suami sbb datang tggu hantar ulang alik sepanjang hari jaga ako. Thanks bubu love u so much. Mak mentua adik beradik pun da datang td. Dah cm kritikal plak sume datang..haha tapi ako mampu senyum lagi cuma bosan jela duk spital. Tapi yang best bole tgk baby cute n dgr diorang nagis alololo...xsabar nk dgr ank sendiri melalak..hahaha.

K la doakan ako n baby sihat yer. Smin...

You May Also Like

2 Comments

Blog Disclaimer

This is a personal blog. Any views or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner and do not represent those of people, institutions or organizations that the owner may or may not be associated with in professional or personal capacity, unless explicitly stated. All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.