Saya yang sedang sarat 30w sudah.

by - February 20, 2013

Kejap masa berlalu, sampai lupa bila mula2 disahkan pregnant. Syukur rezeki dari Allah swt, setelah keguguran untuk kali pertama akhirnya Dia menggantikan yang lebih baik dan indah kejadiaan. Setiap detik dan waktu ako lalui dengan penuh rasa syukur. Tak sangka perut dulu yang leper cam lempeng, pinggang yg ramping bak tiang letrik sekarang bertukar cembung da macam liquid paper aka kanta cembong. Tapi takpe tetap perasan diri masih gorgeous walau ukuran bukan lagi dibawah par. Hahaha

Mengenangkan berat yang bertambah. Yer sekarang berat ako da cecah 68kg. Dan berat baby 1.2kg. Tuh dia... Sampai kena tegur ngn doktor supaya dapat mengawal kemasukkan nasi kedlm mulut. Dah xboleh makan manis,masin atau ais, dikuatiri akan menjejaskan diri ako juga baby. Taknak baby besar sgt nanti kesudahannya keluar ikut tingkap kang budak ni.

Nescaya itu ako telah memulakan diet ako untuk berpuasa nasi pada sebelah pagi n sebelah malam. Kata doktor itu sahaja cara yg bole kawal diri ako dari put some more weight.. Which is not good la untuk kami berdua. Sekarang ako akan makan roti 4kpg waktu pagi. Lunch nasi dan malam yogurt sahaja. Minum air suam atau air teh panas kurang gula( cam xda gula je pun ini en suami yg akan buatkan setiap kali nk minum air panas).

Sekarang jugak ako mula menglami sakit pinggang bahu jugak perut. Keaktifan bayi kami membuatkan mommy ya xmampu tido mlm. (ok ni muka da mula ala2 panda eyebag tebal sedepe) jenuh tenyeh concler.. Mmg xmnjadi pun sbb mata kuyu kalah ikan puyu. Xpelah sekurang kurangnya ako tahu baby ako sihat cargas lagi bijak. Mau tak bijak. Masa last check up kat Dr Getha baby siap lambai tangan lagi dahtu buat peace paling klakar baby buat jari2 ala2 tengah mengira. Pe lagi kecoh nurse n doktor gelakkan baby kami ni. Nakal tau..indah sungguh kejadianMu Ya Allah. Syukur Alhamdulillah...

Sekarang ape yang penting bagi ako adalah menghitung hari detik bahagia untuk melihat si pemilik mata bulat bercahaya dan sempurna insyaAllah. Doakan kesejahteraan kami anak beranak. Amin....





You May Also Like

18 Comments

Blog Disclaimer

This is a personal blog. Any views or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner and do not represent those of people, institutions or organizations that the owner may or may not be associated with in professional or personal capacity, unless explicitly stated. All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.