Saya kini yang kian sarat 29M1H.

by - February 11, 2013

Salam sume, cam xpercaya plak skang kandungan ako dahpun berusia 29m1h. Bab size takyah lah cakap sememangnya ako dah berstatus mak buyong standard lah kalau body cutting dah kelaut.

Bab kandungan ako plak alhamdulillah sgt2 sihat dan terlalu aktif. Lasak memang tak hingat. Kadang kadang ako yang penat sbb baby terlalu aktif. Paling tak leh tahan pada waktu pagi bila baby mengeras, yer dan time tu jugak lah perut ako sampai senget dibuatnya. Pantang orang sentuh perut ako atau raba perut mesti baby akan tendang. Suka sungguh die men tendang tendang dalam perut ako tu. Mesti die tengah buat aksi akrobatic ke gimnastik ke tahlah, kata daddy die plak baby tu bakal juara olimpik dunia.hahahah...mane2 jela.

Bila baby dah mula membesar, sah2lah akan berat kadang kadang sakit pinggang ako huhu..trase sengal2 badan, sakit bahu lenguh2 sendi. Tapi takpelah adat lah orang pregnant kan?. Ako pun rajin balik kmpung jumpa bidan kampung minta urutkan badan n perut. Memang lega lah badan ni bila mak bidan tu usap2 urut badan ni. Lega rasanya. Hilang rase sengal2 urat2 bengkak kat badan ni. Lagipun bagus sebab mak bidan tolong betulkan peranakkan ako, yela kadang kadang baby kita ni jatuh duk bawah sampai effect kat kita rasa sakit tu. Pahtu dapat juga elakkan dari kandungan kita dari keluar sebelum tempoh ataupun baby kita tersepit atau terselit. Yer ini memang terjadi bila ibu tu terlalu aktif atau terlalu penat. So dengan urutan tu dapat membantu lah betulkan kandungan ada dalam kedudukan yang sesuai dengan usianya.

Harapan ako semoga baby sihat dan cergas, juga sempurna. Aminnn.....
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

You May Also Like

4 Comments

Blog Disclaimer

This is a personal blog. Any views or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner and do not represent those of people, institutions or organizations that the owner may or may not be associated with in professional or personal capacity, unless explicitly stated. All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.