Mula mengamalkan breakfast sihat bersama Herbalife

by - October 03, 2012

Alhamdulillah ako sekarang makin sihat, insyallah akan mencapai ideal weight yang selama ni sepatutnya ako monitor. almaklum lah ako nih seorang yang aktif dan kuat bersukan, hakikatnya cara pemakanan ako amatlah lemah dan xtau cara untuk menguruskan setiap meal yang sepatutnya ako amlkan bagi menjamin kesihatan usus ako supaya sihat sempurna. 



Satu kelemahan ako adalah sukar untuk mengamalkan bersarapan di waktu pagi..(yela lagi2 hari cuti haruslah ko membuta sampai tengah hari then trus lunch) baik en suami atau ako kami sama je. kalau dah start makan pagi nt tengahari mesti keyang kalau lapar pun mungkin petang atau mlm tu balik lah baru mkn..sebab masih kenyang disebabkan mkn pagi dah hentam nasi lemak atau roti canai.

Dan jugak doktor telah menasihatkan ako supaya menambah berat badan kerana kuatir dengan bentuk badan ako yang sedikit kurus (hello doktor..ini doktor cakap kurus? saya kalau boleh nak lagi kurus supaya mampu sarung apa saja style baju yang hado kat market skang ). Dah kalau doktor ko mampu sound ko terangan depan en suami ape yang mampu ko cakap nak xnak kena lah makan, yang xleh blah en suami ni manjang suka pakse ako mkn jugak kalau dah makn suka ajak ako mkn dah lewat mlm..owh sungguh xbagus ,,gemok..erm...obey kan sajo..ko kan dah berlaki ..mestilah die tak suka bila setiap part kat badan ko tu boleh kelihatan susur galur tulang gitar dan tengkorak ko kan..hahahah ..(ako tetap mengatakan kurus itu seksi)hahahah.


Dan di sebabkan semua faktor2 ini, akhirnya ako memutuskan untuk mengamalkan diet sihat melalui mula bergiat kembali bersama produk herbalife. Yer dulu pun ako makan herbalife nih..atas sebab untuk menambah berat badan..jugak..bab kata kawan2 ako dulu (masa minum shake herbalife ni badan ako sgt seksi..kuangkuangkuang...mak terus syiok sendirik kan) tapi memang betol ..ako rasa lepas minum herbalife tuh kulit ako kelihatan agak lembab dan bermaya..kulit xkusam cam sebelum..paling penting terasa kenyang dan juga kitaran haid jugak bentuk badan..elok dan sedap dipandang..yumyum..gitu.memang mahal tapi hasilnya sangat2 lah berbaloi yer..

cam moto Herbalife ni 

Healthy BreakfastStart your day right! Breakfast is important because it kick-starts your metabolism and provides energy for you to use throughout your day.

Jadinya skang ni ako dah start balik minum shake dari herbalife..yang bagusnya ia sesuai diminum oleh semua golongan xkiralah tua,muda,kalau nak kuruskan badan jugak nak gemukkan badan cam ako .takpun ko nak kalau ko pregnant atau masih kanal remaja n anak dara. ia boleh maintainkan bentuk badan dan kekalkan posisi tubuh dalam ideal weight yang sepatutnya. So untuk ako amalkan setiap pagi adalah seperti berikut;


Ok untuk herbal oloe tu ako minum campurkan 1 penutup dengan 1000ml air suam. sangat bagus bagi orang yang sukar nak buang air. betol lepas makan je mesti terus poses xdalah makanan ko tersemak sampai 1 ke 2 hari baru nak buang..sangat bagus ..kena cuba baru tau sendiri.  Untuk powder shake lak ako try strawberry lak kali nih..ternyata sangat sedap..


cara dan bahan bahan shake cara ako 

2 scoop shake strawberry powder
1 gelas susu segar
3 biji kurma dibuang biji yer
3 ketol ice
2 scoop aiskrim jagung (ini ikut suka ko lah nak letak perisa apepun ) cam ako mmg hanya ada janggut je dlm peti ais.

Ok dah siap boleh minum..amalkan setiap pagi insyallah ia kenyang sihat dan xmeletihkan..perut tak masuk angin lagi2 kalau gastrik mmg insyallah boleh sembuh.


Slamat menjamu selera.


kalau berminat nak beli salah satu produk nih boleh calling2 no nih 012-2641517. TERIMA KASIH!!!!

You May Also Like

7 Comments

Blog Disclaimer

This is a personal blog. Any views or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner and do not represent those of people, institutions or organizations that the owner may or may not be associated with in professional or personal capacity, unless explicitly stated. All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.