Posts

Showing posts from September, 2021

RM 160 MILLION SUNWAY HOTEL BIG BOX POISED TO OPEN IN AN EXTRAORDINARY NATURAL BIOSPHERE IN JOHOR

Image
·  Sunway announces launch of latest RM160 million hotel in phases starting from October 1, 2021 ·  The 284-room Sunway Hotel Big Box is enveloped in a pristine 1,800-acre natural playground ·  Strategically situated on Singapore’s northern border, offering guests endless opportunities to explore the picturesque biosphere of Sunway City Iskandar Puteri The 284-room Sunway Hotel Big Box is surrounded by a 1,800-acre natural playground in Sunway City Iskandar Puteri, Johor     SUNWAY CITY ISKANDAR PUTERI, MALAYSIA, September 29 – Sunway Hospitality today, announced that it will be launching its RM160 million Sunway Hotel Big Box  in phases starting October 1, following Johor’s transition to Phase Two of Malaysia’s National Recovery Plan as well as   in preparation of welcoming domestic tourists in the expected reopening of interstate travel. The hotel is Sunway’s first in southern Malaysia and themed to be a new haven of nature and adventure. Located in Sunway City Iskandar Puteri, a 1,8

Cantik Ideal dengan Ramuan Semulajadi dengan KITSUI COFFEE XSLIM SHAPEZ

Image
Assalamualaikum korang,, aduh macam biasa i selalu lambat update entry, bukan apa busy lately dengan new project. So bila dah busy ingatkan makan akan berkurang, tapi tidak makan punya lah selera pantang nampak makanan nak nak yang viral mula lah semua nak dirasa. Bila dah meraa tak ingat dunia. Akhirnya timbul rasa penyesalan yang amat sangat dilubuk hati. Hahaha.. biasalah wanita ke lelaki ke akan alami masalah yang sama. Sebab bila makan tak teratur dan mulut asyik nak mengunyah je, hasilnya mula lah kilogram bertambah dan inci tubuh pun bertambah. Nak salahka siapa? Diri sendiri lah sebab tak jaga kan? Tapi nasib lah jumpa dengan solusi yang mudah yang mana i seorang coffee addicted yang wajib pekena coffee setiap pagi. Kebetulan produk yang i amalkan adalah selamat bebas bahan berbahaya, serta dsahkan HALAL & sesuai untuk vegan. Yang penting lagi mereka memenangi pelbagai anugerah Antarabangsa. Ia adalah cara semulajadi untuk mendapatkan bentuk serta berat badan yang id

Melawat Nursery Selepas sekian lama.

Image
Setelah sekian lama, tak sangat nak lagi dah complete vaccine, terasa lapang dada dan minda bila diberi kelonggaran untuk keluar melihat alam. Takda lah kemana tapi ia satu peluang yang sesiapa sahaja pecinta pokok akan suka jejak. kali ni i berpeluang ke nursery yang mana, hampir setahun tidak dapat melawat akibat dari perintah kawalan pergerakan MCO. Tapi kalini taknak lepaskan peluang. Seronok Allah je yang tahu. mana taknya selalu 2 minggu atau sebulan sekali i akan datang ke laman nursery untuk topup mana yang terasa mata nak grab, nak pulak bila tanam menjadi, lagi lah bikin hati berbunga macam pakai baja kualiti. Hihi Nampak tak? Mau i tak giler, mentang mentang lah dah lama orang tak datang melawat dia, sakan dia berlibur dan meriah mengembangkan daun dan bunganya. cantikkan korang? Hobi i ni , mula berputik sejak MCO pertama lagi. Ini sebakan duduk rumah dan tak tahu apa nak buat, mula memikirkan idea yang boleh di isi sepanjang waktu lapang selain dari kerja hakiki.  S