Berlajar Bahasa Inggeris dalam talian dengan Novakid.




Hi korang, kalini i nak share platform interaktif terkini dan menyeronokkan iaitu berlajar Bahasa Inggeris dalam talian untuk kanak-kanak berumur 4-12 tahun. Memandangkan keadaan Pandemik yang kian hari kes angka yang makin meningkat, semestinya pembelajaran anak juga telah terjejas. Anak-anak tidak mampu kesekolah malah segala silibus di sekolah tidak dapat diikuti. PDPR hanya bantuan sampingan yang mana ia berlajar secara berkelompok atau beramai-ramai. Semestinya focus anak-anak akan terganggu. 




Kalau diikutkan anak i sendiri sebelum datangnya Covid memang i dah masukkan dia ke kelas tambahan, Jika nak diharapkan pengajian di sekolah memang boleh dikatakan sangat tipis untuk anak focus kerana diusia begini mereka cenderung untuk lebih bermain dari focus berlajar.




Kerana anak- anak di usia begini kecedenrungan untuk berlajar dengan teknik manual atau secara lansung jika tidak diselitkan dengan sesuatu yang menyeronokkan atau permainan dalam pembelajaran, ia akan menjadi bosan dan hilang minat untuk berlajar. 


Hal yang sama dihadapi oleh anak i sendiri, kerana anak anak dizaman kini mula didedahkan dengan gadget yang melepasi batas interaksi yang mana, ia lebih menyeronokkan dan menarik minat anak anak untuk setia terhadap gadget. Ini kerana jika diperhatikan sebarang applikasi untuk permainan menggunakan medium yang menarik minat sesiapa sahaja even golongan kanak-kanak terutama sekali kerana, perician dalam permainan tersebut. 

Interaksi secara lansung walaupun menggunakan kaedah dalam talian dan utama sekali cabaran dan warna yang diselenggara bagi menjadikan applikasi tersebut mencabar dan seronok.

Ini yang I dapati di Novakid yang mana, medium pembelajaran adalah sangat unik yang mana:


1.    Persekitaran bahasa

Belajar dengan penutur asli adalah cara terpantas untuk mendapatkan hasil yang cepat. Ini adalah amalan yang baik dan memberi banyak faedah yang positif.

2.    Guru berpengalaman

Setiap guru dalam pasukan kami adalah pakar ESL yang bertauliah dengan pengalaman mengajar dalam talian.


3.    Dari mudah ke sukar

Kami memulakan secara mudah dan beransur-ansur menjadikan program ini lebih sukar. Pada masa yang sama, kami mengawal seluruh proses pendidikan dan mengemas kini serta menambah baik bahan pembelajaran secara berterusan.


4.    Kelas dari rumah

Ibu bapa jimat masa dan wang untuk perjalanan ke pusat tuisyen dan guru di luar talian. Anak-anak belajar di persekitaran rumah yang selesa tanpa risiko terdedah kepada jangkitan influenza .

5.    Program sesuai bagi semua usia

Program ini dicipta oleh pakar berbahasa Inggeris yang berpengalaman dan memberi tumpuan kepada ciri-ciri pendidikan dan psikologi kanak-kanak berumur 4-12 tahun.

6.  Standard pendidikan Eropah

Program ini dirangka berdasarkan Common European Framework of Reference for Languages (CEFR).


Pada i platform ini sangat mudah yang mana kita as a guidance boleh set/ schedule jadual anak mengikut masa yang di ingini, kerana ia adalah flexible dan paling bestnya segalanya terletak pada user untuk aturkan. Antaranya adalah


1.    Akaun peribadi mudah

Korang tidak perlu memasang program tambahan atau membeli buku teks. Kerana Novakid akan menyediakan semua bahan yang diperlukan untuk sesi pembelajaran!



2.    Akaun permainan untuk anak




Khusus untuk pelajar, Novakid telah membuat akaun yang unik. Pembelajaran bahasa Inggeris kini menjadi permainan! Anak-anak boleh memilih watak avatar bagi mewakili mereka dalam sesi pembelajaran, menyelesaikan tugas, membuat PR, dan memperoleh sijil dan bintang! tanda penghargaan bagi setiap pencapaian.




3.    Arkib video kelas

Video dan pembentangan bagi semua kelas yang telah tamat disimpan dalam akaun ibu bapa. Korang akan sentiasa boleh menyemaknya, mengikuti perkembangan anak-anak dan mengulang kaji bahan tersebut. Dan bantuan Helpdesk dari platform ini juga sangat pantas memberi respond untuk sebarang pertanyaan.




4.    Sijil pencapaian

Ibu bapa menerima laporan secara berkala mengenai pencapaian anak-anak dan boleh memahami dengan mudah apa yang telah berjaya dicapai dan apa yang perlu diulang.

Bestnya lagi di Novakid tenaga pengajar di Novakid, korang boleh menjadualkan kelas dengan satu atau beberapa orang guru. bagi setiap sesi pembelajaran. Dan tenaga pengajar di Novakid adalah di iktiraf.


  • Penutur asli dengan pengalaman mengajar lebih daripada 2 tahun.
  • Mereka mengikuti latihan bulanan untuk meneruskan Pembangunan Profesional mereka.
  • Semua guru Novakid diiktiraf oleh CELTA, TEFL, TESOL atau TKT.
  • Guru profesional yang bersemangat akan mendedahkan anak anak kepada dunia bahasa Inggeris yang menarik.

Ini adalah ciri terperinci dari Novakid yang menjadikan ia adalah pilihan I dan juga pilihan anak kerana medium pembelaran yang sangat menyeronokkan dan anak tidak sabar untuk meneruskan kelas berikutnya. pada I ia adalah pencapaian yang amat memuaskan kerana, agak sukar untuk mendapat respond positif dari anak bila ia melibatkan pembelajaran. Kerana anak-anak diusia preschool adalah lebih cenderung untuk bermain dari berlajar.



Antara guru kegemaran anak i. dan yang best lagi anak-anak boleh ulang tayang pembelajaran yang lepas dan guru akan memebrikan respon untuk tahap pemahaman pembelajaran pada sesi tersebut. Jadi tak perlu risau kerana Novakid memastikan anak-anak sentiasa on track dan focus.


Anak-anak mampu memilih guru mana yang serasi dengan mereka sebagai guru yang mangajar pada sesi tersebut.




Anak I sentiasa bertanyakan waktu yang bakal dijadualkan untuk sesi pembelajaran seterusnya, dan selepas pembelajaran juga akan disediakan kerja rumah yang mana, anak i sanggup melakukan tugasan berterusan tanpa merungut bosan atau penat.




I taknak compare dengan mana-mana platform tapi yang pasti Novakid adalah pilihan yang tepat untuk polish skill anak dalam pembelajaran bahasa Enggeris. 

Eh lupa nak bagitahu yang sistem payment gateway juga sangat mudah kerana, ia mempunyai sistem online transfer instead of normal payment method.




Ok sebab Novakid ni best sangat dan i yakin anak-anak korang juga akan berminat untuk join online classes bersama Novakid. Kalini mereka mengadakan PROMOSI yang mana untuk Standard Class ...


Promosi istimewa untuk pendaftar baru:
Langganan percubaan RM 64 untuk 4 kelas,
selama 2 minggu

  • 4 kelas individu untuk RM64
  • Kelas 25 minit
  • Platform permainan interaktif
  • Hanya guru berbahasa Inggeris
  • Program menarik untuk kanak-kanak
  • Jadual waktu fleksibel


Untuk tahu lebih lanjut tentang package yang tersedia oleh Novakid boleh klik https://cutt.ly/NOVAKIDxComelAzhar

5 comments

  1. bagus untuk kanak-kanak
    confirm speaking berabuk siapa yang join belajar nih

    ReplyDelete
  2. Menarik tu... Bagus ada app macam ni

    ReplyDelete
  3. Sangat berguna . Tq comel

    ReplyDelete
  4. Wahhh good platform la.. Boleh recommend ni kat kawan2 ni.. 👍

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid