Posts

Showing posts from April, 2021

HADIAHKAN YANG TERSAYANG DENGAN PRODUK KESIHATAN DAN KECANTIKAN KEGEMARAN DI HARI RAYA INI DENGAN PERKHIDMATAN HADIAH HARI RAYA DALAM TALIAN ISTIMEWA GUARDIAN

Image
Bulan mulia Ramadan kini tiba dan Hari Raya bakal menjelma tidak lama lagi! Namun, dalam suasana norma baru dan PKP yang masih berterusan, menziarahi mereka yang tersayang di seluruh negara masih menjadi perkara yang belum pasti.  Memandangkan cabaran seperti inilah, Guardian Malaysia telah melancarkan satu perkhidmatan hadiah Hari Raya di stor dalam taliannya bagi membolehkan pelanggan menghadiahkan produk kesihatan dan kecantikan kegemaran mereka kepada keluarga, sanak saudara dan sahabat handai! Perkhidmatan hadiah itu merangkumi set Bundle Hari Raya yang disusun khas - set GLAM , set SLIMMING , set HEALTHY dan set BEAUTY .  Anna Ng, Pengarah Pemasaran Jenama, Kesihatan dan Kecantikan, Asia Tenggara berkata: “Perkhidmatan hadiah Hari Raya ini merupakan sebahagian daripada kempen ‘Seiring Ramadhan – Bijak Belanja, Jimat Sentiasa’ kami  yang menawarkan potongan harga untuk lebih 1,400 produk. Ia adalah sebahagian daripada usaha berterusan kami untuk memberikan lebih banyak nilai kep

Mari Kita Menyambut Hari Raya dgn Safi! #SafiRayaKauHijau

Image
Mari Kita Menyambut Hari Raya dgn Safi! Sempena Hari Raya ini, Safi ada memperkenalkan edisi khas pinggan batik Safi. Ia boleh didapati dengan setiap pembelian produk Safi bernilai RM40 dan ke atas. Promosi pinggan batik ini boleh didapati di mana mana cawangan terdekat. Hanya 3 corak batik yang perlu direbut sebelum kehabisan stok. Ayuh, mari dapatkan pinggan batik Safi hari ni juga!!  Mst mesti tanye kenapa saya pilih Hijau sebagai pilihan Hari Raya untuk tahun ini. Hijau melambangkan kembalinya kehidupan normal dan jauh dari ancaman Covid-19.  Hari Raya tahun ini merupakan titik permulaan untuk mengecapi semula kehidupan normal tanpa perlu gusar dengan kehadiran virus Covid-19. Tetapi jangan lupa untuk mematuhi SOP yang ditentukan oleh Kerajaan semasa menyambut Hari Raya. Oleh itu, Safi ada menyediakan produk Safi untuk memastikan kita bebas dari virus ini.  - Safi Mandian & Safi Cuci Tangan berfungsi untuk mencuci dan melindungi kita dari virus/bakteria di mana kita ber

INDOASLI AUTHENTIC INDONESIA HOMESTYLE CUISINE

Image
Assalamualikum hai korang, sekali lagi i munculkan diri dengan perkongsian topik makan makan yang tak sudah. Jangan tanya kenapa i jadi makin kembang, al maklum lah dengan keberkatan hidup yang mana rezeki mencurah curah bagai air yang tak putus putus. Syukur terima kasih Allah dengan segala rahmatMu.  Oklah kai ni i nak share port makan best yang wajib korang singgah nak nak dah nak dekat bulan ramadhan ni, boleh lah dijadikan satu port wishlist wajib singgah untuk berbuka nanti. Penah dengar Indo Asli tak? Yang biasa dengar oklah yang tak biasa korang mesti dah boleh cam dari perkataan awalan indo bermaksud INDONESIA . Betul, hidangan di IndoAsli menjanjikan hidangan enak unik dan asli dari indonesia yang bakal buat korang amazed dan kagum akan rasanya. Yela kita dah setahun lebih tak boleh merantau atau travel ke luar dari Malaysia mesti terasa rindu dan teringin dengan masakan hidangan dari negara Jiran ni kan.? So apa lagi nanti boleh lah ke Indo Asli. Bagi i hidangan meraka adala

Syrian House Restaurant Kuala Lumpur

Image
Hi korang, lama nya tak update blog, dah bersarang labah blog I. Maklumlah banyak sangat kerja dengan kenkangan masa yang tak mengizinkan i update selalu. Tapi kalini berkesempatan mengarang dan i rasa ini adalah perkara yang perlu dikongsi oleh semua orang. Bila mana ia adalah sangat bagus, sedap berpatutan. Semestinya ia melibatkan makanan.  Ok dikesempatan kali ini i berkongsi pengalaman makan makan di salah satu restoran makanan Arab di dalam negara. Siapa kat sini suka makanan Arab? Macam i tak suka, sebab bagi i makanan Arab sedikit tasteless. hihi jangan marah. Tai kan Syrian House Restoran berbeza sama sekali sebab... ok kena baca lagi kalau nak tahu.. Sebelum tu i ceritakan sedikit tentang asal usul makanan Arab  Masakan Arab ditakrifkan sebagai pelbagai masakan serantau di Dunia Arab yang menjangkau dari Maghribi dan Tunisia ke Yaman dan Somalia , dan menggabungkan Levant , Mesir dan yang lain. Ia juga dipengaruhi ke suatu tahap oleh masakan Turki , Afghanistan ,