Posts

Showing posts from November, 2020

TREND KECANTIKAN TERKINI DARI SELURUH DUNIA KINI DI GUARDIAN

Image
Sejajar dengan reputasinya sebagai sebuah destinasi kecantikan, Guardian Malaysia telah mara selangkah lagi ke hadapan dengan menampilkan trend kecantikan terkini dari seluruh dunia agar keperluan pelanggan dalam normal baru dapat dipenuhi.  “Dulu kita boleh berkunjung ke luar negara dan membeli produk-produk kesihatan dan kecantikan terkini yang belum boleh didapati di Malaysia. Namun gaya hidup sebegitu agak mustahil kini akibat daripada pandemik COVID-19,” kata Anna Ng, Pengarah Pemasaran Runcit, Guardian Health And Beauty, Malaysia dan Singapura. “Oleh itu, daripada perubahan gaya hidup yang belum pernah kita alami sebelum ini, tercetuslah satu ilham untuk  mengadakan acara yang pertama seumpamanya iaitu Jualan Kecantikan Global (Global Beauty Sale atau GBS) untuk memberikan pelanggan kami akses mudah yang berterusan kepada produk-produk kecantikan terhebat dari seluruh dunia pada nilai yang hebat,” tambah Anna. Kempen selama sebulan yang bermula pada 3 November sehingga 2 Disember

SAFI HYDRA GLOW REVIEW BY COMEL

Image
Kalau korang tak minum air yang secukupnya ia akan mengakibatkan badan menjadi lesu dan kering, begitu juga kulit wajah yang memerlukan sumber air yang secukupnya bagi memastikan ia sihat lembah dan bercahaya. Dan dari ikibat kurang air kulit akan terkesan dengan masalah kulit yang mana akan mengakibatkan  kulit kehilangan keanjalannya, menjadi lemah dan kering dalam prosesnya sehingga menyebabkan kekeringan, sesak, gatal, kedut bahkan pendarahan. SAFI Hydra Glow , rangkaian penjagaan kulit yang menghidrat semula jadi yang disertakan dengan Teknologi Hydra Active³ yang terdiri daripada Ekstrak Beras Fermentasi, Vitamin B5 dan Asid Hyaluronik yang dirumus khas oleh SAFI Research Institute dan Halal Certified untuk membantu memberikan kulit kering dengan penghidratan maksimum yang diperlukan untuk mengekalkan tahap kelembapan, menguatkan serta menghalang kulit jadi kering dan akhirnya memberikan kulit yang sihat bercahaya dan cerah dari dalam dan luar. So kalini i akan review product ran

Rasa Viet WAJIB cuba. HALAL dan Bebas MSG

Image
Hi guys, back to back i update pasal makan travel makan dan travel now back to food and restaurant review again... yezza. Memang terpaksa cari masa yang sesuai kalau nak buat entri kali ni. Sebab apa yang akan i shared adalah yang sangat menarik dan korang kena tahu. yang dah tahu tak apa lah dah memang korang sedia maklum kan, yang tak tahu mai dekat-dekat rajin-rajin lah scroll sampai ke bawah dan baca sampai habis tau entri kali ni.  Ok entri kali ni, i nak share pasal satu Restaurant yang terletak di The Sphere Bangsar. Yela semua tahu kat sana kebanyakkannya adalah crowd office dan boleh dikata kat sana, kalau nak saja-saja lepak macam tak sesuai. korang salah yer. Sebab kat The Sphere bangsar ni ada satu Restaurant yang menarik dan paling penting design dan warna cat Restaurant pun memang dah lain dari yang lain. bagus betul lah idea ID diorang ni. menggunakan method marketing (eye catching) yang mana, belum cuba lagi menu tapi hati dan mata dah tertarik nak masuk dan

MAJESTIC ALIVE HYALURONIC ACID REPLENISHING ESSENCE SILK MASK

Image
KOREA FORMULATION  intensively moisturizes Visibly brightens A GREAT REPLENISHING MASK FOR YOUR SKIN WHAT CAN MAJESTIC ALIVE CAN DO Moisturizing Hyaluronic acid carries hundreds millions of water molecules, intensively replenish moisture, skin cells is full of moisture. Retain Moisture It contains 3 types of water molecules which can replenish different stage of skin. It also has long-lasting moisture retention. Brightening Break down melanin to to restore skin’s natural clarity: bright, smooth, and glowing with radiance. WHY choosing ampoule type mask instead of traditional mask? TRADITIONAL MASK Serum may not distributed evenly through all masks Damage may be easier occurs than ampoule bottle Oxidation may be easier occurs than ampoule bottle AMPOULE MASK MAJESTIC ALIVE Serum is distributed evenly through all masks A good shield to the nutrients of the ingredients A great material to avoid oxidation of the ingredients INTRODUCE THE SILK MASK 100% processed by natural silk. Silk co