Posts

Showing posts from July, 2020

Vanzo’s air fresheners & Night Mood at my on MeCan Trade

Image
Vanzo’s air fresheners consist of plant-based extracts and free from harmful chemicals as it contains no alcohol, formaldehyde, benzene, and toluene.  Vanzo established a cooperation with Ogawa & Taiyo Corporation, both renowned companies working in commercial fragrance systems, with a collective history of more than 125 years. Both companies are widely known in Japan and even in Asia for being fully focused and uncompromising on product quality and safety. Together, they were able to come up with an air refresher that’s good for your vehicle and certified safe for use. Our entire product line has passed the MSDS International Standard Test Report, passed the SGS testing, and received the Certificate of Analysis. The fragrance of Vanzo products does not overpower and last longer (60 days life cycle). Products (dashboard and aircond vent series are similar in scent but different in size): Dashboard Series English Pear and Freesia 1818 An innovative fragrance of mellow scented fresh

PENGELUAR RACUN SERANGGA NO 1 DI JEPUN TEROKA PASARAN MALAYSIA DENGAN ENAM PRODUK

Image
Kuala Lumpur, 11 Julai 2020: Earth Corporation Jepun (EC), peneraju global dalam produk penjagaan rumah dan racun serangga, kini memperkenalkan produk bertaraf dunianya di Malaysia.   Nobuhito Hosaka, Pengarah Urusan Earth Home Products (Malaysia) Sdn Bhd, syarikat subsidiari milik EC berkata: “Sebagai permulaan, kami memperkenalkan enam produk penjagaan rumah dan kawalan serangga di Malaysia. Kebanyakannya adalah produk terlaris di Jepun dan di negara-negara di mana produk Earth Corporation dipasarkan. Salah satu produk terunggul kami adalah penyembur penyahbau fabrik bebas alkohol yang dihasilkan menggunakan pati minyak, yang menghilangkan lebih 99% bakteria, virus dan menghalau tungau.”   “Kami mendapati kebimbangan terhadap pandemik dan penyakit-penyakit yang disebabkan oleh serangga seperti denggi, menimbulkan permintaan kepada keperluan rangkaian penjagaan rumah kami. Produk-produk ini membantu menjadikan persekitaran rumah lebih selamat dan sihat untuk seisi keluarga.”

JetSki Tours Bersama MegaWaterSports Langkawi

Image
Betul orang kata pengalaman tak dapat dijual atau dibeli. lagi-lagi bila yang lalui pengalaman tersebut adalah diri kita sendiri. Setiap moment dicatat menjadi titik indah baik atau sebaliknya. dan ini adalah moment terindah yang dapat i kongsi kan bersama Azriel. tak sangka dia terlalu muda dan i pun melalui pengalamn ini yan pertama adalah di usia 19 tahun. lama sangat dah tu. Excited mommy anak nak ride JetSki yer Posing lagi selagi boleh hihi Ok ini budak memang tak sabar dan dia lah yang paling berkobar nak masuk laut Team yang menjayakan majlis merentas pulau pulau indah dilangkawi. Memandu atau menaiki JetSki adalah tidak asing bagi i, bukan lah nak riak, tapi dulu dah biasa dengan kawan-kawan bila kami bercuti beramai ramai.Tapi kalini pengalamn adalah sedikit berbeza. Kalini berpeluang menikmati dan memandu JetSki dari MegaWaterSports Langkawi yang mana Azriel turut serta dalam sukan lasak ni. Bayangkan kanak-kanak berusia 7 tahun tu punya semanat kalah kita yang dewasa. Mommy

Yang menarik di Langkawi selepas PKBB

Image
Assalamualaikum korang, lamanya blog i ni menyepi. Maklumlah sekarang ni too many chores yang i kena catch up sampai tak cukup tanah nak reach all the updates. Tapi alhamdulillah selepas kebenaran merentas negeri bulan lepas. Berpeluang juga ke Langkawi yang mana kali terakhir i kesana dulu..hurm tak ingat dah bila. sebab dah lama sangat. Penginapan 3hari 2malam memerlukan kawasan yang sempurna bagi mendapatkan pengalaman dan relief kan segala stress sepanjang PKP. Yela mana tidaknya semua tidak dibenarkan kemana mana. Bila kesempatan untuk beraktiviti semula haruslah memilih destinasi dan tempat menginap yang value untuk kenangan. betul tak?. jadi Kami memilih untuk menginap di Telaga Terrace Boutique Resort Langkawi.  Telaga Terrace Boutique Resort menawarkan penginapan di kawasan Pantai Cenang yang tenang. Berdekatan dengan kawasan riadah pantai yang mana memudahkan korang kalau ingin ke pantai. Membeli belah barangan cenderamata atau melepak melayan buskers sambil menikmati

Makan sedap dan murah di Simplo Fried Chicken

Image
Last weekend i hangout with my friends la. So kebetulan plan nak makan lepak kat kedai berdekatan je. Tergerak hati nak lepak M3 Mall, kebetulan ada plan nak beli gift untuk new born adik. So masing-masing kelaparan sebab breakfast awal pagi then tengahari kami tak makan apa-apa. So Sepanjang berlegar dalam Mall ternampak satu outlet nama pun sangat unik SIMPLO. Eh kedai kedai Korean ke ni. yela sekarang kan makanan Korean sangat tengan trending. mana taknya Sebut tentang ayam mesti melibatkan Korea. hihi. So we decided untuk makan di Restoran SIMPLO untuk pertama kalinya. Simple je kedai dan ID didalamnya tiada yang special untuk diketengahkan, kerana mungkin konsep yang cuba dibawa masuk adalah easy going gitu. Beralih pada menu dan masing masing mula memilih untuk mencuba juadah yang ada di SIMPLO. Yang bestnya harga hidangan sangat-sangatlah berpatutan. Apa lagi tak pikir panjang, memandangkan sambil menunggu group partner lagi satu datang so I terus order menu berat. Diantaranya F