Earth Tone Music Academy perkenal Suzuki Method kaedah terbaru pembelajaran muzik

  • February 07, 2020
  • By suara dari telapak kaki comel
  • 0 Comments



Sebagai karya seni, muzik pada dasarnya tidak dapat dipisahkan dari kehidupan manusia. Tak dapat dibayangkan jika muzik dan irama terpisah dengan kehupan manusia kerana keduanya saling berkaitan dan menjadikan ia satu nada yang mampu mengwal emosi dan suasana sesuatu kedaan. Demikian juga muzik sebagai sebahagian dari budaya kerana kewujudannya memwakili setiap seni dan buadaya yang diperolehi dari setiap bangsa kaum dan asal usul.



Seperti yang dinyatakan oleh banyak pemikir budaya, dunia seni - termasuk seni muzik di dalamnya - adalah sebahagian daripada budaya yang tidak dapat dipisahkan dari tamadun manusia, masyarakat atau negara. Bahkan tanda-tanda tamadun tinggi dan rendah masyarakat atau negara dapat dilihat dari nilai-nilai yang terkandung di dalamnya, termasuk karakter karya seninya. Kerana pada dasarnya karya seni (muzik) adalah cerminan perasaan, pemikiran, atau refleksi realiti sosial dari nilai-nilai kehidupan yang ada dalam kehidupan masyarakat ini.


Melalui muzik ini kita juga para peminat muzik mempelajari nilai sosio-kultural, moral, spiritual, agama, serta interaksi manusia dalam kehidupan masyarakat dalam sesebuah kehidupan. Berkemsempatan memenuhi jemputan dari Earth Tone Music Academy dimana mereka telah mengadakan satu majlis perasmian atau lebih tepat lagi mereka kini kian maju dan berkembang, serta telah memperluasakan jajahan penaklukan dalam bidang penjualan dan juga kelas pengajian muzik.



Dahulunya Earth Tone Music Academy adalah semua bangunan yang lebih dikenali sebagai satu unik yang menjual peralatan muzik. Sebenarnya mereka telah lama berkembang bukan sahaja sebagai pembekal alat muzik malahan mereka telah lama mengadakan kelas pengajian muzik. Semasa I berada di dalam majlis yang serba meriah ini, barulah I tau bahawa setiap muzik dan alatan mempunyai method atau kaedah yang unik mengikut keserasian si pengguna dan pelajar. Betul lah kata PR dr Earth Tone Music Academy. Sesiapa sahaja boleh bermain muzik, Cuma adakah mereka mampu melahirkan rasa muzik yang serasi mengikut kemampuan dan penerimaan sesuatu irama.




Jadi sembang banyak pun tak guna tau> Sebab I nak bagitahu yang Earth Tone Music Academy sekarang telah mempeluaskan jajahan mereka dengan menambah baik ruang serta telah berjaya menjadikan kedai Earth Tone Music Academy kepada 3 aras yang mana dulu mereka hanya 2 aras sahaja. So ape yang menariknya lagi didalam ruangan bangunan mereka telah menambah baik ruang bagi pembelajaran secara one to one dan juga memiliki ruangan bagi mini konsert untuk pelajar dan juga ruangan demo peralatan muzik. Bagus bukan.




Korang kalau tengah mencari kedai muzik yang mana memiliki ruangan untuk mengajar muzik especially Suzuki Method. I really don’t have any idea of this tapi according to Ms Cyntia ia adalah kaedah yang mudah paham dan mudah di amalkan.  So kalau anak-anak korang dah mula menunjukkan minat terhadap muzik boleh lah hantar anak korang kesini. Kerana mereka mempunyai pelajar termuda yang berusia 4tahun ya. Hah $ tahun dah tau petik alatan muzik. Korang mampu?

Apa tunggu lagi jom hantar anak ke

Earth Tone Music Academy
No.72, 72-1, 72-2, Jalan Tasik Utama 7,
Lake Fields, The Trillium,
57000 Kuala Lumpur,
Federal Territory of Kuala Lumpur
Phone: 012-543 3455

Boleh juga follow IG mereka di Klik
Facebook: Klik

Dan website rasmi mereka: http://earthtonemusica.com/


You Might Also Like

0 100 org jejak kaki

Pinkygroupsaid

Cradle 2011-2018

Cradle 2011-2018

TQ Singgah

Total Pageviews