Terima Kasih Inter Moves Workshop untuk Servis dan harga yang TIPTOP!!!!

  • December 01, 2019
  • By suara dari telapak kaki comel
  • 12 Comments



Dalam melalui kehidupan seharian yg busy dgn tugas kerja office, tugas sebagai influencer/blogger serta study PJJ dan juga tugas seharian seperti menguruskan rumah dan anak, ia akan berjalan dgn lancar jika ada kereta. Bayangkan jika kereta i rosak atau tersadai di workshop, segala tugas dan rutin i akan jadi terbantut. 


Selain itu, jika i nak  menghantar kereta i ke workshop untuk menjalani rutin servis, i terpaksa menunggu untuk tempoh yang agak lama untuk kereta  siap di servis Disebabkan itu tentu sahaja segala aktiviti rutin akan tergendala. Silap haribulan memang sepanjang hari kat workshop la jawabnnya.

Bila kereta rosak atau perlu diservice macam biasalah, mestilah melibatkan kos yang tinggi dan bayangkan kos menjada maintenance kereta adalah lebih tinggi dibandingkan dengan hal urusan sendiri. Huhu.. sebab tula kalau boleh nak sangat cari port' workshop yang boleh selesaikan semua masalah i ni. Thank God. i dah jumpa workshop yang mampu untuk menyelesaikan masalah ini. 


Kali pertama i hantar kereta untuk diservis di Inter Moves Workshop yang terletak di Jalan Sg Rasau, Klang. I dapat tau yang semua jenis servis dan repair boleh dilakukan di workshop ini. menarik tak? Pada i walaupun ia jauh dari kediaman i tinggal tapi perkhidmatan yang mereka lalkukan pada kereta i amat berbaloi dan i amat berpuas hati. lagipun i dapat tau dari owner workshop ni sendiri yang workshop ini telah menjalani operasi sudah hampir 20 tahun dan tentu sahaja pelbagai pengalaman yang mereka telah temui melalui permasalahan yang melibatkan kenderaan empat roda ni.



Brakes, Maintenance and Repair adalah servis yang boleh dilakukan oleh workshop ini untuk semua kereta.





Setibanya i di workshop ini, 27 point inspection ke atas seluruh bahagian kereta akan dilakukan untuk mengenalpasti sebarang kerosakan, kecacatan atau potensi kerosakan atas kereta i naiki. Tak sampai 5 minit diaorang berjaya mengenalpasti health condition kereta i. Alhamdullilah kali ini tiada masalah kerosakan pada kereta. Semuanya ini boleh dikesan dalam tempoh 5 minit sahaja. Jadi kali ini kereta i hanya perlu diservis saja.




Workshop ini menyediakan full servis dan 27 point checks untuk semua jenis jenama kereta baik tempatan mahupun import. Bagi minyak enjin, workshop ini menyediakan high quality dan premium grade enjin oil + oil filter dengan harga serendah RM90 je untuk. Murahnya. Terkezut mak.

Bagi tempoh 9-14 Disember ini, jika korang hantar kereta untuk di servis, diskaun RM20 akan di berikan bagi setiap full servis. So jom grab peluang ini dan hantar kereta korang ke Inter Moves Workshop. Workshop ini dibuka setiap hari dari pukul 9am-6pm pada Isnin - Sabtu dan Ahad pada 9am-1pm. Jadi kunjungilah workshop ni hari ni juga dan i jamin korang akan pasti berpuas hati dengan servis mereka.


Ok jom balik, keta i dah selesai servis semua, siap redeem voucher RM20 lagi sebab selagi boleh jimat i akan berjimat. So Korang apa lagi jom..vrooommmm ke  Inter Moves Workshop yang terletak di Jalan Sg Rasau, Klang

You Might Also Like

12 100 org jejak kaki

  1. Memang sukar nak cari bengkel yang kita bole percaya dan tidak tipu dengan pelbagai kerosakan dan bila dah jumpa elok pergi ke situ sahaja. Workshop ini blm try sbb jauh sgt dati KL kut huhu

    ReplyDelete
  2. Details dia check ya dan dan nampak macam tip top. Nanti Sal share dengan husband dan dan member office. Benda baik better share ..hehehe

    ReplyDelete
  3. Betul la. Kereta meragam memang akan memeningkan kepala, pastu nak cari mekanik yang boleh dipercayai adalah susah ye. Semua nak letak harga tinggi-tinggi kan

    ReplyDelete
  4. Looks like they are really professional and conduct everything in detail. It is always good to find a reliable workshop right.

    ReplyDelete
  5. Ala kenapa lambat sangat bagi tahu pasal service kereta ini kita hari tu mencari juga tempat untuk service keta sebab nak travel jauh takut kalau tak service heheh tengok harga best dan service tiptop ok lah boleh cuba...

    ReplyDelete
  6. Menarik la harga n servis pun tip top.. Boleh la AM rekomen pada bos n teman sekerja nnti..

    ReplyDelete
  7. Bestkan servis kereta di Inter Moves Workshop ni, Uncle tu tahu je part mana yang meragam and sekarang bagi diskaun RM20 pula tu, zul dah book untuk hujung tahun nanti

    ReplyDelete
  8. Workshop ni bagus, kos labour pun sikit je dia cas. cuma jauh gilerrr. Untung orang klang. Nanti boleh rekemen kepada kawan-kawan kat kawasaan sana.

    ReplyDelete
  9. Wahhhh baguslah ada workshop yg trusted mcm nie. Nak hantr kereta rosak pon yakinnje. Siap ada vouchers lagi. Bestnya !! Nanti boelh hantr kereta baiki kt sni

    ReplyDelete
  10. Wah ada promotion. Orang terdekat kena datang hantar kereta dekat Inter Move Workshop. Nak bagi tahu adik ipar yg duduk dekat Klang laaa

    ReplyDelete
  11. Wahhhh baguslah ada bengkel servis kereta yang murah ... boleh lah membantu mereka yang bajet rendah untuk servis kereta Kan.. siap ada promotion lagi lak tu bestnyaa

    ReplyDelete
  12. Menarik bila ada pusat servis kereta macam ni. Trusted dan boleh dipercayai. Paling best ada promosi menarik

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Total Pageviews

Cradle 2011-2018

Cradle 2011-2018

TQ Singgah