Skip to main content

Vitamine, satu solution yang mana boleh memberikan khidmat nasihat atau advisor setelah mengesan kekurangan vitamin dan zat galian yang dalam untuk tubuh kita.



Dalam mengharungi kesibukan samada urusan kerja atau keluarga, korang mungkin terlupa atau tidak ada masa untuk memikirkan mengenai isu atau masalah kesihatan korang. As long korang masih sihat dan tiada masalah kesihatan buat masa ini , anda rasa tidak perlu untuk mengambil sebarang bentuk supplements samada vitamin, zat zat galian dan sebagainya.


Bergambar dengan Founder muda Mr Juan selepas sesi briefing mengenai perkhidmatan Vitamine.

Agak salah tanggapan itu. Di masa kita sihat ni la kita patut menitik beratkan kesihatan kita dan memantapkan lagi sebarang kekurangan baik dari segi vitamin, zat galian dan sebagainya bagi mengutuhkan lagi keupayaan body kita untuk menangkis segala bentuk virus dan kuman yang boleh menganggu dan menyerang sistem tubuh badan kita.Ini adalah salah satu effort bagi memastikan sistem predaran antibodi badan kita sentiasa terjaga.


Oleh itu dalam posting i kali ini i ingin memperkenalkan Vitamine, satu solution yang mana boleh memberikan khidmat nasihat atau advisor setelah mengesan kekurangan vitamin dan zat galian yang dalam untuk tubuh kita.

So bagaimana proses untuk melantik Vitamine sebagai ‘vitamin advisor’. Mudah saja. Mula mula korang dikehendaki untuk membuat temujanji samada pergi ke pejabat Vitamine atau pihak Vitamine yang akan pergi ke tempat yang korang pilih.Juga khidmat temujanji juga boleh dibuat melalui scan QR Code bagi menempatkan tarikh yang korang available  datang untuk checkup.

Vitamine mempunyai state-of-the-art equipment yang mampu mengesan sebarang kekurangan dari segi bentuk vitamin dan zat galian di dalam tubuh korang. Setelah mengesan kekurangan vitamin secara specific samada vitamin B atau E sebagai contoh. Vitamine akan mengesyorkan vitamin itu dan menyediakan supplements dalam tempoh tersebut dan seterusnya. So korang tidak perlu pergi ke pharmacy untuk mendapatkan supplements tersebut. Mudah bukan?!

Untuk mendapatkan supplements supplemnets ini di pharmacy, korang terpaksa melalui proses pemilihan dimana lebih kurang 100 jenis supplements dari pelbagai brands. Dengan Vitamine, ia akan menyesyrokan pilihan supplements terbaik untuk keperluan badan korang  kerana kepakaran Vitamine dalam bidang ini.

So, urusan menjadi begitu mjdah dan menjimatkan masa tentu sekali jika memilih perhidmatan  Vitamine. Korang akan memnerima supplements korang at a doorstep. 

Kemudahan ini , tentu sahaja mampu membantu terutamanya dari kalanagan kita yang mempunyai orang tua dikampung, dan kadangkala amat sukar untuk monitor bekalan vitamin yang sepatutnya mereka ambil setiap kali. Dan ia juga memudahkan bagi mereka yang mempunyai jaduan yang terlalu sibuk dan berada di luar kawasan kerana dengan Vitamine, mereka mampu menguruskan segala dan apa yang korang perlu lakukan hanyalah dengan menempah temujanji korang dan dapatkan khidmat nasihat dan seterusnya bekalan yang diperlukan oleh tubuh badan akan disediakan oleh pihak Vitamine. So apa lagi, jom, subsbribe lah dengan Vitamine untuk kemudahan dan kelengkapan supplements terbaik bagi mengekalkan kesihatan korang sentiasa berada dalam keadaan terbaik selama lamanya. 


Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…