Skip to main content

Loca World Platform terbaik bagi mempromosikan aktiviti perniagaan atas talian



Sekarang zaman teknologi yang segalanya serba canggih, Semestinyanya service haruslah tiptop dan memudahkan end user. Kali ni i nak share sesuatu yang menarik untuk semua perusahaan SME, dimana yang dahulunya teknik ini dijalankan secara manual dan ia agak leceh.


Yer.. terutama sekali apabila kita hendak kongsikan sesuatu info dan pekhidmatan. Amat susah untuk dikenali terutamaanya perusah perusaha baru yang baru mula nak menapak dalam industri perniagaan produk atau perhidmatan.


Dahulunya kaedah traditional digunakan dimana kita hanya menyampaikan sesuatu info secara verbally iaitu mulut ke mulut. Dah semestinya info yang disampaikan tidaklah selengkap yang mula-mula kita dapat. Mesti ada kurang lebih diman-mana dan mula lah orang dah tersilap tafsir service yang kita sedang tawarkan. Dan lagi satu teknik traditional dimana, kebanyakkan pengusaha akan menggunakan perkhidmatan flyers. Flyers ni tau jela style kertas diselit tepi tgkap keta , grill umah dan dan diberi kat ;laluan penjalan kaki, dan hakikatnya penerima flyers tak baca pun info yang terkandung didalam flyers tersebut. Tarikan untuk menarik minat pelanggan sikit pun tidak meninggalkan impak yang baik dan berkesan. Kerana penerima kadang kala menyalah tafsirkan kandungan dalam flyer kerana disangka kita peminjam wang berlesen dan dan yang negetif lain lagi. kesudahannya flyers hanya dicampak ke tong sampah. Amat kasihan kerana perkhidmatan yang cuba disampaikan tidak mendapat perhatian dan dalam masa yang sama menyumbang pada pencemaran alam.


Disebabkan masalah yang kecil tapi ketara impak pada alam dan manusia muncul lah satu platform interaktif yang bakal memudahkan pengusaha, peniaga dan masyarakat sekitar, yang mana ia tersedia lengkap dan mampu memudahkan kerja dalam masa yang sama menghasilkan productiviti negara. 


Tapi apa yang i nak kongsikan dekat sini adalah marketing aktiviti ini fokus pada pada aktiviti dan booth booth exhibition yang mana mereka ingin mempromosikan product or services during the exhibition events. Yela kalau nak blast the new pada masyarakat pun kadang-kadang tak semua message yang di iklankan sampai, dahlah penggunaan kos yang tinggi diperlukan. (Percetakan sertapengedaran, gaji pasukan promosi, pengangkutan, dan macam macam lagi , kertas lagi, dah sesetengahnya harus memastikan syarikat pencetak yang menguruskan aktiviti promosi adalah yang terbaik dikalangan yang dikenali.


Kali ini ada satu digital platform dimana, ia memudahkan para perusahaan SME yang mana berminat berdaftar untuk aktiviti booth mereka pada setiap event yang ingin disertai dengan hanya menggunakan platform yang di panggil Loca World. Kaedah aplikasi atas talian melalui telefon mudah alih, dimana hanya satu minit masa diperlukan untuk membuat risalah bagi mempromosikan perniagaan korang, mungkin ia menjadi perniagaan normal barangan industri yang selama ini dijalankan promosi secara tradisional atau perniagaan dalam talian. Ia terlalu mudah sehinggakan orang biasa juga mampu melakukannya. Iyer korang mudah sangat sebab, sebenarnya apa yang korang perlukan adalah gambar dan beberapa perkataan untuk risalah statik Loca World mempromosikan produk atau pekhimatan korang, ia didatangkan dengan reka bentuk yang hebat untuk dipilih sesuai dengan jenis perniagaan korang. 



Antara kelebihan lain pada Loca World lagi adalah:

Carian lokasi terbaik - Cari apa yang korang nak berdasarkan pilihan kategori produk atau perhidmatan untuk lokasi tertentu. - 5km hingga 10km radius kawalan carian.


Interaktif & seronok - Penawaran pelanggan untuk acara promosi khas - Terhad kepada masa tertentu bagi setiap produk / perkhidmatan 
- Pengguna menerima hak untuk membida jika perniagaan yang menyediakan bida berada dalam radius lokasi pengguna atau dalam pemilihan kategori pengguna 
- Mencipta interaksi antara pembeli & penjual - Mewujudkan lebih banyak trafik untuk aktiviti pemasaran


Brosur video mesra pengguna - Pengguna dapat memaksimumkan video mereka sehingga 3 minit setiap video - Fungsi pemantauan untuk rakaman mesra pengguna untuk risalah video kami - Besar untuk pengenalan hartanah, produk fesyen & syarikat hiburan - Penapis video membolehkan pengguna mengedit seperti pro.



Mesra pengguna dimana- Membolehkan dan menggalakkan penampilan iklan yang relevan
- Perniaga hanya perlu membayar jumlah minimum untuk pengiklanan pop iklan yang disasarkan 
- Iklan yang disasarkan adalah relevan dan berguna untuk pengguna 


PEMBELIAN IN-APPS - pendapatan tambahan yang dihasilkan daripada pengguna akhir & vendor perniagaan. 


Pembelian untuk templat edisi khas & edisi terhad edisi 


Pengiklanan berdasarkan penyasaran lokasi & kategori (POP-UP ADVERTISEMENT)


BELI beperingkat - Peringkat kedudukan & kedudukan halaman dalam radius 5-15 km 


Kedudukan komersil berbayar (kadar per hari 24 jam) 


Kedudukan hanya berlaku untuk pengguna yang telah memilih kategori yang perniagaan dikategorikan di bawah 
Kedudukan teratas (1 pada setiap halaman) 


Sistem pembidaan 


Benarkan pengguna membida melalui sistem pembidaan Digital Flyers .
Untuk membida produk atau perkhidmatan tertentu yang ditawarkan oleh vendor tertentu 


Pembidaan Flash - pembidaan ditutup dalam masa tawaran selama 15 minit.
Pembida tertinggi (di bawah jumlah maksimum tertentu) memenangi bida.
Untuk menyasarkan pengguna dalam radius lokasi tertentu 


Antara kelebihan lain adalah;- 


Ia adalah fleksibel kerana semua bahan adalah digital. Kesilapan boleh diedit dan diubah pada bila-bila masa.

Mudah bukan. So apa lagi lepas ni boleh lah korang mulakan publish kan korang punya perniagaan di platform ni.

Tapi nanti dulu, Mesti dah teruja ni. Aplikasi ini akan dirasmikan secara rasmi pada february tahun hadapan dimana pengguna dapat menikmati perkhidmatan atas talian yang mana amat mudah serta jimatkan masa. Tak perlu beraturm, menghadap trafik yang super teruk paling penting pengguna dapat memilih, berkolaborasi serta berhubung terus dengan organiser bagi urusan booking booth dan aktiviti pemasaran produk.

Menarik bukan.. So Get ready guys.. solution for those yang mencari kelainan dalam mempromosikan produk dan services tak lama lagi akan muncul.



Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…