Loca World Platform terbaik bagi mempromosikan aktiviti perniagaan atas talian

  • November 20, 2019
  • By suara dari telapak kaki comel
  • 0 Comments



Sekarang zaman teknologi yang segalanya serba canggih, Semestinyanya service haruslah tiptop dan memudahkan end user. Kali ni i nak share sesuatu yang menarik untuk semua perusahaan SME, dimana yang dahulunya teknik ini dijalankan secara manual dan ia agak leceh.


Yer.. terutama sekali apabila kita hendak kongsikan sesuatu info dan pekhidmatan. Amat susah untuk dikenali terutamaanya perusah perusaha baru yang baru mula nak menapak dalam industri perniagaan produk atau perhidmatan.


Dahulunya kaedah traditional digunakan dimana kita hanya menyampaikan sesuatu info secara verbally iaitu mulut ke mulut. Dah semestinya info yang disampaikan tidaklah selengkap yang mula-mula kita dapat. Mesti ada kurang lebih diman-mana dan mula lah orang dah tersilap tafsir service yang kita sedang tawarkan. Dan lagi satu teknik traditional dimana, kebanyakkan pengusaha akan menggunakan perkhidmatan flyers. Flyers ni tau jela style kertas diselit tepi tgkap keta , grill umah dan dan diberi kat ;laluan penjalan kaki, dan hakikatnya penerima flyers tak baca pun info yang terkandung didalam flyers tersebut. Tarikan untuk menarik minat pelanggan sikit pun tidak meninggalkan impak yang baik dan berkesan. Kerana penerima kadang kala menyalah tafsirkan kandungan dalam flyer kerana disangka kita peminjam wang berlesen dan dan yang negetif lain lagi. kesudahannya flyers hanya dicampak ke tong sampah. Amat kasihan kerana perkhidmatan yang cuba disampaikan tidak mendapat perhatian dan dalam masa yang sama menyumbang pada pencemaran alam.


Disebabkan masalah yang kecil tapi ketara impak pada alam dan manusia muncul lah satu platform interaktif yang bakal memudahkan pengusaha, peniaga dan masyarakat sekitar, yang mana ia tersedia lengkap dan mampu memudahkan kerja dalam masa yang sama menghasilkan productiviti negara. 


Tapi apa yang i nak kongsikan dekat sini adalah marketing aktiviti ini fokus pada pada aktiviti dan booth booth exhibition yang mana mereka ingin mempromosikan product or services during the exhibition events. Yela kalau nak blast the new pada masyarakat pun kadang-kadang tak semua message yang di iklankan sampai, dahlah penggunaan kos yang tinggi diperlukan. (Percetakan sertapengedaran, gaji pasukan promosi, pengangkutan, dan macam macam lagi , kertas lagi, dah sesetengahnya harus memastikan syarikat pencetak yang menguruskan aktiviti promosi adalah yang terbaik dikalangan yang dikenali.


Kali ini ada satu digital platform dimana, ia memudahkan para perusahaan SME yang mana berminat berdaftar untuk aktiviti booth mereka pada setiap event yang ingin disertai dengan hanya menggunakan platform yang di panggil Loca World. Kaedah aplikasi atas talian melalui telefon mudah alih, dimana hanya satu minit masa diperlukan untuk membuat risalah bagi mempromosikan perniagaan korang, mungkin ia menjadi perniagaan normal barangan industri yang selama ini dijalankan promosi secara tradisional atau perniagaan dalam talian. Ia terlalu mudah sehinggakan orang biasa juga mampu melakukannya. Iyer korang mudah sangat sebab, sebenarnya apa yang korang perlukan adalah gambar dan beberapa perkataan untuk risalah statik Loca World mempromosikan produk atau pekhimatan korang, ia didatangkan dengan reka bentuk yang hebat untuk dipilih sesuai dengan jenis perniagaan korang. 



Antara kelebihan lain pada Loca World lagi adalah:

Carian lokasi terbaik - Cari apa yang korang nak berdasarkan pilihan kategori produk atau perhidmatan untuk lokasi tertentu. - 5km hingga 10km radius kawalan carian.


Interaktif & seronok - Penawaran pelanggan untuk acara promosi khas - Terhad kepada masa tertentu bagi setiap produk / perkhidmatan 
- Pengguna menerima hak untuk membida jika perniagaan yang menyediakan bida berada dalam radius lokasi pengguna atau dalam pemilihan kategori pengguna 
- Mencipta interaksi antara pembeli & penjual - Mewujudkan lebih banyak trafik untuk aktiviti pemasaran


Brosur video mesra pengguna - Pengguna dapat memaksimumkan video mereka sehingga 3 minit setiap video - Fungsi pemantauan untuk rakaman mesra pengguna untuk risalah video kami - Besar untuk pengenalan hartanah, produk fesyen & syarikat hiburan - Penapis video membolehkan pengguna mengedit seperti pro.



Mesra pengguna dimana- Membolehkan dan menggalakkan penampilan iklan yang relevan
- Perniaga hanya perlu membayar jumlah minimum untuk pengiklanan pop iklan yang disasarkan 
- Iklan yang disasarkan adalah relevan dan berguna untuk pengguna 


PEMBELIAN IN-APPS - pendapatan tambahan yang dihasilkan daripada pengguna akhir & vendor perniagaan. 


Pembelian untuk templat edisi khas & edisi terhad edisi 


Pengiklanan berdasarkan penyasaran lokasi & kategori (POP-UP ADVERTISEMENT)


BELI beperingkat - Peringkat kedudukan & kedudukan halaman dalam radius 5-15 km 


Kedudukan komersil berbayar (kadar per hari 24 jam) 


Kedudukan hanya berlaku untuk pengguna yang telah memilih kategori yang perniagaan dikategorikan di bawah 
Kedudukan teratas (1 pada setiap halaman) 


Sistem pembidaan 


Benarkan pengguna membida melalui sistem pembidaan Digital Flyers .
Untuk membida produk atau perkhidmatan tertentu yang ditawarkan oleh vendor tertentu 


Pembidaan Flash - pembidaan ditutup dalam masa tawaran selama 15 minit.
Pembida tertinggi (di bawah jumlah maksimum tertentu) memenangi bida.
Untuk menyasarkan pengguna dalam radius lokasi tertentu 


Antara kelebihan lain adalah;- 


Ia adalah fleksibel kerana semua bahan adalah digital. Kesilapan boleh diedit dan diubah pada bila-bila masa.

Mudah bukan. So apa lagi lepas ni boleh lah korang mulakan publish kan korang punya perniagaan di platform ni.

Tapi nanti dulu, Mesti dah teruja ni. Aplikasi ini akan dirasmikan secara rasmi pada february tahun hadapan dimana pengguna dapat menikmati perkhidmatan atas talian yang mana amat mudah serta jimatkan masa. Tak perlu beraturm, menghadap trafik yang super teruk paling penting pengguna dapat memilih, berkolaborasi serta berhubung terus dengan organiser bagi urusan booking booth dan aktiviti pemasaran produk.

Menarik bukan.. So Get ready guys.. solution for those yang mencari kelainan dalam mempromosikan produk dan services tak lama lagi akan muncul.



You Might Also Like

0 100 org jejak kaki

Pinkygroupsaid

Total Pageviews

Cradle 2011-2018

Cradle 2011-2018

TQ Singgah