Keriangan cuti sekolah musim ini bersama CAPTAIN QUACK AND FRIENDS hanya di Sunway Lagoon

  • November 21, 2019
  • By suara dari telapak kaki comel
  • 0 Comments







Musim cuti sekolah kian hampir dan sudah tiba masanya untuk bersama meraikan keriangan cuti sekolah musim ini bersama Kapten Quack & Kawan-kawan  bermula dari 23 November sehingga 31 Disember 2019!



Korang dah bersedia dengan pelbagai acara dan aktiviti menarik sepanjang berada dalam Sunway Lagoon nanti?, kerana pelbagai aktiviti yang menyeronokkan dengan Kapten Quack & Kawan seperti parade mascot terbesar - Kapten Quack & Kawan Summer Splash Parade, Kiddie Paddle Bot, Acro-BATS, Hopscotch, Take Home Garden, Penjimatan Batu Magical, Soap Giant Bubbles, Baking Decorating Cupcake, dan Meet & Hug sesi ramah mesra bersama dengan character kegemaran korang. Tahu tak ada pelbagai lagi acara menarik antaranya korang juga akan dihiburkan dengan persembahan istimewa seperti Karnival Circus Special, Parti Pantai Lap-out dan banyak lagi!



Pengalaman yang tak dapat dilupakan dimana , diberi kesempatan untuk merasai semua aktiviti yang terdapat di dalam taman tema Sunway Lagoon. OMG i must say its crazy guys, challenge yourself untuk explore all the theme park punya water park. Korang kena bawa anak-anak bagi meraikan musim cuti sekolah yang mana ia akan meninggalkan kesan yang amat menyeronokkan. Bagi I azriel sangat enjoy untuk setiap landmark yang ada di Sunway Lagoon. Ternyata kelainan yang dibawa oleh Sunway Lagoon kali ini adalah dimana, sambutan Christmas dan juga cuti sekolah turut sama diraikan sekali gus dan ia menambahkan lagi keriangan ahli keluarga korang terutama kanak-kanak untuk berseronok bersama watak-watak kegemaran mereka.






Oklah antara pakej meal combo yang bakal disediakan untuk acara Christmas Sea Sun.Semuanya sedap dan nyaman.Makan tepi laut like Crazy Rich Asian hihi.


Sementara itu pelbagai aktiviti lain turut boleh dinikmati dan korang kena cuba cabar diri korang untuk rasai sendiri pengalaman untuk semua water park aktiviti dibawah seperti

Waterplexx 5D

Nikmati perjalanan hebat dan pengalaman sinematik seperti tiada yang lain, semasa anda bergerak melalui perjalanan pelbagai deria yang penuh dengan keseronokan dan tumpahan! Dengan angin, kabus, kabus, semburan, pancutan air, jet air, cahaya, laser, visual 3D, bunyi dan pergerakan; Waterplexx 5D berjanji untuk benar-benar basah dan liar.

Vuvuzela

Menyelam ke dalam terowong - Dilancarkan dari menara 11 tingkat tinggi, terjun melalui air bergelora seperti jeram dengan lilitan dan giliran kemudian menjunam ke dalam perjalanan air terbesar di Malaysia di mana korang akan dimakan oleh (binatang)terowong gelap itu iaitu Vuvuzela.

Little Zimbabwe

Biarkan anak-anak melepaskan diri di taman air interaktif Little Zimbabwe, sebuah kampung Afrika yang lengkap dengan pondok-pondok dan pahlawan Masai yang menjaga pintu masuk.

Yang menarik lagi ialah

TANAH TEMPAT NICKELODEON pertama di  ASIA

Masuk ke pintu gerbang Nickelodeon Lost Lagoon dan terpesona oleh tamadun yang hilang ini yang dikelilingi oleh hutan hujan semulajadi yang subur. Bersiaplah untuk pengembaraan yang basah dan menarik apabila anda menerokai kawasan fantasi ini yang penuh dengan tunggangan air yang besar dan taman permainan air, berjalan-jalan kanopi dan laluan melayari, air terjun yang indah dan tapak perkhemahan rekreasi. Terletak di tengah-tengah 10 ekar hutan hujan tropika yang rimbun dengan lebih daripada 12 rides dan atraksi menyediakan gabungan keseronokan dan mesra keluarga untuk peminat dan pelawat dari semua peringkat umur. Lihat, Tanah Nickelodeon Bertemakan Pertama Asia. 



Adventure SpongeBob

Splash Ditemui di antara runtuhan peradaban yang lama hilang, membangkitkan jam hiburan keluarga tanpa henti. Mengalami geysers, kanon air, air terjun, slaid ke bawah dan bermain tangkapan dengan SpongeBob dan Bikini Bottom Gang! Bersiaplah untuk membesarkan tamadun yang dikuasai oleh Slime dan menyertai sambutan untuk penghormatan terakhir 'Deluge Lime Besar'. Pusingkan hijau untuk hari ini dan nikmati kekacauan bebas dengan penuh senyuman dan ketawa, tetapi selamat dan bertanggungjawab!

Monsun 360
Bersiaplah untuk undur monsun 360, 3! .. 2! .. 1 !, menghadap ke hadapan, melintasi senjata, menunggu dengan harapan untuk pintu perangkap terbuka di bawah anda yang akan mengambil perjalanan ke dalam jatuh bebas menegak yang teguh. Cabaran antara satu sama lain ke perlumbaan mendebarkan yang mencapai kelajuan sehingga 60 kph atau 0-2.5 g di bawah 2 saat yang akan membuatkan anda terengah-engah.

Jungle Fury
Jungle Fury
The Fury of Jungle at Nickelodeon Lost Lagoon akan membawa anda pada perjalanan yang paling mendalam dengan keluarga dan rakan-rakan anda, mengalami kejutan kejutan, berpusing-pusing dan berakhir dengan keseronokan keluarga yang sihat yang memastikan keluarga bahagia selalu bersama-sama!

Kubarango
Kubarango
Pengalaman Kubarango di mana anda akan dilepaskan ke dalam kejatuhan curam sebelum ia membawa anda ke atas pengalaman menegak yang dekat untuk momen tanpa berat dan mundur ke dalam kejatuhan bebas yang terbalik sebelum anda kembali dengan percikan!



Splish Splash membolehkan anda menyejukkan dengan pelbagai ciri air yang menggabungkan untuk mewujudkan pengalaman semburan air interaktif. Warna-warna cerah dan pelbagai kesan air seperti jet, jatuh, kubu-kubu dan lebih banyak mewujudkan suasana yang menarik untuk kanak-kanak bermain.

Primeval

The Primeval ditetapkan untuk membawa anda dalam perjalanan Lagoon Hilang kami dengan kelainan yang menarik, putaran dan tetes yang memanjat pokok, bukit dan ke dalam gullies untuk mengalami sifat yang terbaik. 3 pengalaman menaiki unik Cobra Creek, Boa Constrictor & Crocodile Gully dapat dinikmati oleh semua peringkat umur.

Hippo Valley

Lembah Hippo adalah di mana semua sungai mengalir ke dalam saluran air yang sibuk di mana suku bertemu untuk menangkap minuman dan bermalas-malasan hingga matahari terbenam. Tonton Hippos berenang di bank dan monyet yang berayun dari pokok ke pokok. Tangkap 'Whopping Splash' yang datang dengan cara anda semasa anda menikmati ketenangan hutan hujan. Anda akan mendengar gendang suku dan pahlawan suku yang memanggil perayaan!

Langkah-langkah Wonder

Menaiki Jalan Wonder, di tengah-tengah air terjun dan runtuh yang akan menarik perhatian anda ketika anda memulakan perjalanan anda ke epi-pusat empayar yang hilang. Anda akan dapat melihat kem-kem penjelajah dan ruang nanas dan benteng yang hebat di antara hutan hujan, air terjun dan koloni.


Penjelajahan Explorer

Kawasan rekreasi terletak di Nickelodeon Lost Lagoon untuk penjelajah untuk beristirahat dan bersantai. Kawasan yang cukup luas untuk berkelah atau mungkin pesta di kalangan keluarga & rakan-rakan.



Trail Penjelajah '
Ambil Jejak Penjelajah dan sertai jejak suku itu di atas pokok dan dengar burung berkicau. Nikmati pemandangan MariMari Rapids, air terjun, kolam mistik, gullies dan bukit yang menakjubkan. Jejak mungkin sedikit menakutkan bagi sesetengah orang, mengambil kursus yang lebih singkat.


Lihatlah perjalanan air tertinggi, paling besar dan paling mendebarkan di dunia!



SUNWAY LAGOON WATER PARK
  • African Pythons.
  • Congo Challenge.
  • Cameroon Climb.
  • Giant Tipping Bucket.
  • Kalahari Kids.
  • Lake Karinba.
  • Wave Pool.
  • Zambezi River & Victoria Falls.


Jom lah layan gambar kami sepanjang seharian di sini.


Sebenarnya terlalu banyak i nak kongsikan sampai tak tahu nak mula dari mana, mana tidaknya kami menghabiskan masa seharian hujung minggu kami di Sunway seperti tiada hari esok. Terlalu banyak yang menarik hinggakan Azriel taknak balik. Korang kalau tak pernah sampai kesini kena bawa anak-anak, i jamin bukan sahaja anak, korang as parent pun akan tak keruan disebabkan games yang ada dalam ni semua nya best. Main air sepanjang hari memang kegemaran anak-anak. Itu adalah semestinya dan korang kena datang. Dengan pacage yang ditawarkan pihak Sunway Lagoon bersempena Chritsmas Sea Sun ini.





















So korang jom beramai ramai memeriahkan lagi musim cuti sekolah ini, dengan membawa kesayangan korang bergebira bersama  CAPTAIN QUACK AND FRIENDS di Sunway Lagoon Theme Park.






Nanti i akan update video untuk merealisasikan pengalaman i bersama keluarga di Sunway Lagoon Theme Park.













You Might Also Like

0 100 org jejak kaki

Pinkygroupsaid

Total Pageviews

Cradle 2011-2018

Cradle 2011-2018

TQ Singgah