Skip to main content

3Sixty Vr Cardboard merealisasikan sesuatu andaian dan imiginasi menjadi BENAR!!


Bersama founder Mr Juan dan produk keluaran beliau.

Pengenalan pada VR

Apabila kita bercakap mengenai perkara-perkara yang akan membawa trend teknologi dalam dekad yang akan datang, beberapa perkara muncul Teknologi AR, kecerdasan Buatan, Internet perkara, internet 5G, Blockchain dan sudah tentu Teknologi realiti maya.


Realiti maya pada basiccally adalah teknologi yang membolehkan sesiapa saja untuk menjadi siapa pun, di mana saja, pada setiap ketika. Secara ringkasnya, dengan peranti realiti maya, korang mampu berada dalam lokasi dan waktu in real time real life dengan hanya menggunakan VR cardboard ini. Pada i Ia sesuatu yang amat interaktif bagi sesiapa yang menginginkan sesuatu yang lain dari yang lain.



Sesuatu yang menarik ingin dikongsi disini mengenai Google Cardboard.
Google Cardboard adalah kit VR diy percuma yang disediakan dan direka bentuk oleh Google pada tahun 2014. Berbanding dengan kit VR yang betul, kadbod VR adat adalah:


Tidak kentinggalan untuk merasai sendiri 360 video melalui kotak VRboard

1. Lebih mudah, lebih murah dan cepat untuk menghasilkan massa

2. Lebih mudah untuk didapati, disediakan dan bahan yang tidak irritasikan pengguna dimana bahan mentah hanyalah sekeping kadbod

3. Lebih ringan, dan kurang besar


Sesuatu kelainan yang dibawa oleh founder Mr Juan of Urban Nomads dimana, melalui VRCardboard sesiapa sahaja mampu mencipta jenama sendiri melalui produk interaktif yang mana ia menjadi satu aplikasi mudah bagi memberikan pengalaman berada dalam suasana yang sebenar untuk sesuatu events. Bayangkan korang ingin menyaksikan sesuatu rancangan, contohnya drama horror, melayari 360 video atau bermain games seakan anda adalah seorang pemain yang sebenar. Dengar VR Cardboard ia mampu membawa anda ke alam yang sebenar.


Sesuatu yang menarik bukan apabila idea yang simple tapi amat menggalkan impak yang bagus dalam industri teknologi yang serba canggih kini. Pada I Mr Juan mempunyai matlamat sendiri dalam menghasilkan idea ini, walaupun pada mulanya kit VR diy percuma yang disediakan dan direka bentuk oleh Google pada tahun 2014 lagi. Pada i ia hanya lah board biasa yang mana sesiapa sahaja mampu untuk menciptanya. Tapi sejauh mana kualiti produk tersebut ,terletak pada pembuatan serta kualiti material pembuatan dan paling penting kepantasan produk disampaikan.


Kit VR Board ini pada i, amat berguna dan bagus bagi agensi-agensi korporat yang mana, melalui kit VR board ini, agensi-agensi korporat ini, dapat menjalankan aktiviti pemasaran yang mana membantu end user atau pelanggan merasai sendiri sesuatu kedaan suasana tempat yang diigini. Bayangkan korang sedang bermain bola dengan pemain bola ternama dunia, atau selama ini korang nak sangat berada di sesuatu tempat bersama penyanyi kesayangan korang. Bagi pelanggan korporat pula sebagai contoh, developers yang sedang menjalankan jual beli hartanah dan rumah dimana pelanggan yang datang untuk servey dan melihat sekitar kawasan rumah yang sedang dibina dalam keadaan sebenar.

Kit Vr ini mampu merealisasikan sesuatu andaian dan imiginasi seseorang tentang sesuatu benda dalam satu masa yang sama, dan ia adalah keadaan sebenar dan masa yang sebenar.
Kalau ikutkan kandungan VR hanya boleh dilihat menggunakan peranti VR - dan peranti VR yang betul adalah amat mahal melibatkan harga ribuan ringgit, ia juga amat sensitif dan terlalu sukar untuk maintain. Secara purata, kit VR berharga sekitar RM 2000. Itu hanya satu peranti, dan untuk menggalakkan pelanggan, menggunakan kandungan VR mereka, syarikat dan jenama memerlukan peranti VR yang banyak dan ia melibatkan costing yang tinggi untuk setiap unit.
Tetapi dengan 3Sixty Vr Cardboard




Sepanjang tahun, syarikat mereka telah membantu banyak syarikat besar bagi menghasilakn sendiri kadbod VR berjenama. Juga beberapa syarikat yang terlibat dengan mereka adalah dari kalanagan jenama TERBESAR antaranya Maybank, Maxis, Lembaga Pelancongan Singapura, Monash University Australia, dan banyak lagi. Ini kerana syarikat ini melihat bahawa 3Sixty Vr Cardboard mampu melariskan aktiviti pemasaran mereka. I would say its really good initiative and efford from Urban Nomads to came out with this idea whereby agensi korporat, e-commerce amat sesuai dengan product mereka. Percaya if own the company that have a platform like e-commerce platform yang mana i boleh nimati the view of the actual product. It must be great eventhough ia tak dapat dirasa, tapi impak bagi setiap pandangan dalam Kit VR Board adalah amat jelas dan interaktif.
Sesuatu yang menarik untuk dikongsi kepada semua pembaca dimana Urban Nomads adalah satu-satunya syarikat di Malaysia yang menyediakan 3Sixty Vr Cardboard yang mampu disediakan dengan menggunakan jenama sendiri.
I boleh katakan ia sesuai sangat untuk gamers, movie lover/dramalover, banking sectors even safety and health yang mana, the real situation can be display by the Kit VRboard. Power kan.
Jom nak tahu lebih korang boleh terus layari website rasmi mereka di www.360VRcardboard,com



Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…