3Sixty Vr Cardboard merealisasikan sesuatu andaian dan imiginasi menjadi BENAR!!

  • November 20, 2019
  • By suara dari telapak kaki comel
  • 0 Comments


Bersama founder Mr Juan dan produk keluaran beliau.

Pengenalan pada VR

Apabila kita bercakap mengenai perkara-perkara yang akan membawa trend teknologi dalam dekad yang akan datang, beberapa perkara muncul Teknologi AR, kecerdasan Buatan, Internet perkara, internet 5G, Blockchain dan sudah tentu Teknologi realiti maya.


Realiti maya pada basiccally adalah teknologi yang membolehkan sesiapa saja untuk menjadi siapa pun, di mana saja, pada setiap ketika. Secara ringkasnya, dengan peranti realiti maya, korang mampu berada dalam lokasi dan waktu in real time real life dengan hanya menggunakan VR cardboard ini. Pada i Ia sesuatu yang amat interaktif bagi sesiapa yang menginginkan sesuatu yang lain dari yang lain.



Sesuatu yang menarik ingin dikongsi disini mengenai Google Cardboard.
Google Cardboard adalah kit VR diy percuma yang disediakan dan direka bentuk oleh Google pada tahun 2014. Berbanding dengan kit VR yang betul, kadbod VR adat adalah:


Tidak kentinggalan untuk merasai sendiri 360 video melalui kotak VRboard

1. Lebih mudah, lebih murah dan cepat untuk menghasilkan massa

2. Lebih mudah untuk didapati, disediakan dan bahan yang tidak irritasikan pengguna dimana bahan mentah hanyalah sekeping kadbod

3. Lebih ringan, dan kurang besar


Sesuatu kelainan yang dibawa oleh founder Mr Juan of Urban Nomads dimana, melalui VRCardboard sesiapa sahaja mampu mencipta jenama sendiri melalui produk interaktif yang mana ia menjadi satu aplikasi mudah bagi memberikan pengalaman berada dalam suasana yang sebenar untuk sesuatu events. Bayangkan korang ingin menyaksikan sesuatu rancangan, contohnya drama horror, melayari 360 video atau bermain games seakan anda adalah seorang pemain yang sebenar. Dengar VR Cardboard ia mampu membawa anda ke alam yang sebenar.


Sesuatu yang menarik bukan apabila idea yang simple tapi amat menggalkan impak yang bagus dalam industri teknologi yang serba canggih kini. Pada I Mr Juan mempunyai matlamat sendiri dalam menghasilkan idea ini, walaupun pada mulanya kit VR diy percuma yang disediakan dan direka bentuk oleh Google pada tahun 2014 lagi. Pada i ia hanya lah board biasa yang mana sesiapa sahaja mampu untuk menciptanya. Tapi sejauh mana kualiti produk tersebut ,terletak pada pembuatan serta kualiti material pembuatan dan paling penting kepantasan produk disampaikan.


Kit VR Board ini pada i, amat berguna dan bagus bagi agensi-agensi korporat yang mana, melalui kit VR board ini, agensi-agensi korporat ini, dapat menjalankan aktiviti pemasaran yang mana membantu end user atau pelanggan merasai sendiri sesuatu kedaan suasana tempat yang diigini. Bayangkan korang sedang bermain bola dengan pemain bola ternama dunia, atau selama ini korang nak sangat berada di sesuatu tempat bersama penyanyi kesayangan korang. Bagi pelanggan korporat pula sebagai contoh, developers yang sedang menjalankan jual beli hartanah dan rumah dimana pelanggan yang datang untuk servey dan melihat sekitar kawasan rumah yang sedang dibina dalam keadaan sebenar.

Kit Vr ini mampu merealisasikan sesuatu andaian dan imiginasi seseorang tentang sesuatu benda dalam satu masa yang sama, dan ia adalah keadaan sebenar dan masa yang sebenar.
Kalau ikutkan kandungan VR hanya boleh dilihat menggunakan peranti VR - dan peranti VR yang betul adalah amat mahal melibatkan harga ribuan ringgit, ia juga amat sensitif dan terlalu sukar untuk maintain. Secara purata, kit VR berharga sekitar RM 2000. Itu hanya satu peranti, dan untuk menggalakkan pelanggan, menggunakan kandungan VR mereka, syarikat dan jenama memerlukan peranti VR yang banyak dan ia melibatkan costing yang tinggi untuk setiap unit.
Tetapi dengan 3Sixty Vr Cardboard




Sepanjang tahun, syarikat mereka telah membantu banyak syarikat besar bagi menghasilakn sendiri kadbod VR berjenama. Juga beberapa syarikat yang terlibat dengan mereka adalah dari kalanagan jenama TERBESAR antaranya Maybank, Maxis, Lembaga Pelancongan Singapura, Monash University Australia, dan banyak lagi. Ini kerana syarikat ini melihat bahawa 3Sixty Vr Cardboard mampu melariskan aktiviti pemasaran mereka. I would say its really good initiative and efford from Urban Nomads to came out with this idea whereby agensi korporat, e-commerce amat sesuai dengan product mereka. Percaya if own the company that have a platform like e-commerce platform yang mana i boleh nimati the view of the actual product. It must be great eventhough ia tak dapat dirasa, tapi impak bagi setiap pandangan dalam Kit VR Board adalah amat jelas dan interaktif.
Sesuatu yang menarik untuk dikongsi kepada semua pembaca dimana Urban Nomads adalah satu-satunya syarikat di Malaysia yang menyediakan 3Sixty Vr Cardboard yang mampu disediakan dengan menggunakan jenama sendiri.
I boleh katakan ia sesuai sangat untuk gamers, movie lover/dramalover, banking sectors even safety and health yang mana, the real situation can be display by the Kit VRboard. Power kan.
Jom nak tahu lebih korang boleh terus layari website rasmi mereka di www.360VRcardboard,com



You Might Also Like

0 100 org jejak kaki

Pinkygroupsaid

Total Pageviews

Cradle 2011-2018

Cradle 2011-2018

TQ Singgah