Skip to main content

Matxi Corp memasuki Malaysia secara rasmi dan seterusnya negara Korea dan Amerika Syarikat!



(Kuala Lumpur)-Di KLCC, Matxi Corp hari ini meraikan ulang tahun ke-2 sekali dengan sempena pelancaran Matxi Corp serta perayaan ulang tahun ke-2 Matxi S.G dengan kehadiran 2,000 pengedar dari 30 negara. Pada kesempatan ini, Matxi Corp mengumumkan pelaburan strategik dari kumpulan Malaysia dan memperkenalkan transformasi dari Matxi S.G. ke Matxi Corp, untuk melangkah ke pasaran antarabangsa. Malaysia adalah pasaran ke-2 kepada mereka selepas memasuki pasaran Vietnam, dan akan diikuti dengan Korea dan Amerika Syarikat. Acara ini juga meliputi Ucapan Perwakilan Kepimpinan yang disampaikan oleh Cik Nhung (Pengarah Matxi Corp Vietnam), Encik Kenny (Pengarah Matxi Corp Malaysia), Cik Jenny (Pengarah Matxi Corp USA), Cik Luck Kim (Pengarah Matxi Corp Korea) dan Encik Matthew James Morris (Pengarah Pembangunan Perniagaan MIIC Holdings Sdn Bhd); Anugerah Pengerusi Pemimpin dan persembahan oleh para artis seperti Thanh Ha, Bui Anh Tuan, Thu Minh dan Rynn Lim. 



Berkesempatan menghadiri majlis yang gilang gemilang ditambah dengan kemeriahan dan setiap dari hadirin hadir dengan busana anggun dan sangat cantik. Terasa berada didunia kayangan ternyata majlis mereka sangat exklusif dan amat meriah.Lebih dari 2 tahun beroperasi, syarikat ini telah mencapai banyak pencapaian yang luar biasa dan berbangga dengan sistem yang paling profesional dan berkuasa di negara Vietnam dan banyak negara dengan lebih daripada 20,000 pengedar dan agen (data diambil sehingga Julai 2019). 



Matxi Corp (Vietnam) yang dahulunya dikenali sebagai Matxi S.G, adalah anak syarikat MIIC Holdings Sdn Bhd. Matxi Corp mengkhususkan diri dalam latihan perniagaan, pembangunan manusia, membantu individu dan perniagaan untuk menghasilkan jualan yang cemerlang dengan pelan hala tuju latihan dan alat sokongan yang paling profesional dan teratur. Seperti slogan mereka pada mulanya, "Anda berhak memiliki kehidupan yang lebih baik", Matxi Corp berusaha untuk membekalkan kehidupan yang lebih baik dan membawa lebih banyak nilai praktikal melalui produk dan perkhidmatan. Matxi Corp sentiasa bermatlamat untuk kepentingan terbaik untuk pelanggan, komuniti, rakan kongsi dan pelabur. 



Selain latihan dan pembangunan perniagaan, Matxi Corp juga memberi tumpuan kepada bidang-bidang yang seperti berikut: 

  1. Hartanah 
  2. Peruncitan Bahagian Kanak-kanak 
  3. Percetakan dan Pembungkusan 
  4. Syarikat Penyelenggara Acara 
  5. Produk Kesihatan dan Pengeluran Kosmetik 
  6. Restoran 



Untuk R&D (Penyelidikan dan Pembangunan), Matxi Corp menubuhkan pusat R&D untuk terus mengkaji dan terus meningkatkan kualiti produk mereka di samping itu mengekalkan harga yang berpatutan untuk pengguna. Di samping itu, Matxi Corp juga menandatangani kontrak strategik dengan pusat penyelidikan dan kilang pembuatan di Amerika Syarikat, Jerman, Korea Selatan dan Malaysia untuk memindahkan teknologi, penyelidikan dan mengubahsuai pengurusan dan aliran operasi mengikuti piawaian yang paling ketat. 


Masa opening Ceremony tu aku kalut duk record sampai lupa amik gambar. Huhu teruja tengok semua bergemelapan dan cantik. Lagi-lagi opening performance by Champion America got Talent. Memang tergamam lah boleh tengok depan-depan. Selalu duk tengok Tv kan.




Di Vietnam, Matxi Corp adalah pemilik Medino - kilang GMP bersertifikat yang terletak di Amata Industrial Park dengan lebih daripada 7,000 m2 kawasan kilang. Kilang ini mengkhususkan diri dalam pembuatan makanan berfungsi, produk makanan, dan kosmetik dengan kapasiti 1.5 juta produk / bulan. Selain daripada perniagaan, Matxi Corp juga merupakan syarikat yang bertanggungjawab sepenuhnya kepada komuniti mereka. Mereka adalah pengasas program "Anda layak memiliki kehidupan yang lebih baik". Matxi Corp mengurangkan 10% keuntungan bulanan mereka untuk meringankan kesulitan dan beban beribu-ribu isi rumah di Vietnam. Mereka juga mula menjalankan Yayasan Amal Matxi dengan perlindungan sosial untuk kanak-kanak dan warga tua - Rumah Ah Nhien. 



Matxi Corp terus berusaha sebagai perintis dan peneraju inovasi untuk mencapai matlamat untuk menjadi kumpulan syarikat yang terkuat di rantau ini dan menjangkau dunia dalam tempoh tahun 2019 – tahun 2021.

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…