Posts

Showing posts from September, 2019

aplikasi theAsianparent adalah penyelesaian untuk mendidik ibu bapa pada peringkat yang berbeza

Image
Zaman kini kebanyakkan perkara di adaptasikan ke atas satu platform yang kian menjadi trend masa kini. Tidak kira lah ia melibatkan kerja, minat, rangkaian, product dan semestinya system maklumat. Dunia kini makin canggih sehingga untuk mengetahui sesuatu perkara hanya memerlukan kepakaran hujung jari untuk kendalikan segalanya.  Gadget adalah satu alat dimana tidak kira lapisan masyarakat amat familiar dan tahu cara menggunakannya. Terutama anak kecil yang telah sedia didedahkan kepada alatan canggih sebegini dalam tambahan aktiviti mereka seharian. Azriel juga tidak terlepas dari alatan mudah alih ini yang mana, kadang ada sependapat yang kurang gemarkan teknologi amat menegaskan yang gadget ini melalaikan. Dulu I juga sependapat dengan mereka. Tapi mengetahui akan ada kebaikkan dalam mempelajari ilmu teknologi ini banyak membantu para ibubapa terutama sekali yang masih baru dalam dunia pendidikan anak anak dan keluarga. Seringkali ia menjadi topik yang mana , kebany

Dengan PREGO Tidak Perlu Jadi Chef Terkenal Untuk Memasak!

Image
Memasak adalah sebahagian dari tugas I sebagai Ibu yang sentiasa ingin yang terbaik untuk anak. Boleh dikatakan memasak adalah salah satu hobi I. Nak-nak bila dah jadi mak-mak ni. Ada pula anak yang suka makan dan kuat makan macam Azriel. Setiap masakan mommy tak pernah mengecewakan katanya. (muka bangga) So last a few days dapat satu parcel yang berisi bahan raw untuk buat Pasta. tak sangka Prego Malaysia berikan peluang pada I untuk membuat dan merasa sendiri sos Prego yang baru dikeluarkan. Bila kita buat unboxing, Azriel lah yang paling surprise sebab dia sampai tanya mommy kita nak main masak-masak ke? Iya kan saja soalan dia. makan hari juga asyik tanya bila nak main masak masak dengan bahan-bahan Prego. Dan akhirnya hari ini terhasil satu menu ternya ia amat mudah disediakan dan paling penting, tidak memerlukan bahan yang banyak dan tempoh yang panjang sediakan. serious guys! mudah nak mateyy.  Memang cara dan bahan ada dinyatakan, tapi untuk mempe

Matxi Corp memasuki Malaysia secara rasmi dan seterusnya negara Korea dan Amerika Syarikat!

Image
(Kuala Lumpur)-Di KLCC, Matxi Corp hari ini meraikan ulang tahun ke-2 sekali dengan sempena pelancaran Matxi Corp serta perayaan ulang tahun ke-2 Matxi S.G dengan kehadiran 2,000 pengedar dari 30 negara. Pada kesempatan ini, Matxi Corp mengumumkan pelaburan strategik dari kumpulan Malaysia dan memperkenalkan transformasi dari Matxi S.G. ke Matxi Corp, untuk melangkah ke pasaran antarabangsa. Malaysia adalah pasaran ke-2 kepada mereka selepas memasuki pasaran Vietnam, dan akan diikuti dengan Korea dan Amerika Syarikat. Acara ini juga meliputi Ucapan Perwakilan Kepimpinan yang disampaikan oleh Cik Nhung (Pengarah Matxi Corp Vietnam), Encik Kenny (Pengarah Matxi Corp Malaysia), Cik Jenny (Pengarah Matxi Corp USA), Cik Luck Kim (Pengarah Matxi Corp Korea) dan Encik Matthew James Morris (Pengarah Pembangunan Perniagaan MIIC Holdings Sdn Bhd); Anugerah Pengerusi Pemimpin dan persembahan oleh para artis seperti Thanh Ha, Bui Anh Tuan, Thu Minh dan Rynn Lim.  Berkesempatan me

Pneumonia-Bronchitis dan Azriel

Image
Last month selesai minggu exam ingatkan boleh berehat. Dapat lah rehat tapi  tak lama 2,3 hari selepas tu berita kurang baik kami terima. Berkenaan Azriel. Azriel ni kalau ikutkan susah nak sakit demam segala ni. Tapi mengenangkan sekarang musim haze yang sangat teruk, maka ramai lah or penuh pesakit di semua klinik. Haah musim demam sakit tekak, hidung kepala dan segala. Azriel pun tak terlepas dari penyakit tersebut. Azriel ni kalau ikutkan seorang yang sgt aktif dan tahan lasak. Walaupun dia seorang kanak-kanak yang dilahirkan tidak cukup bulan. Nampak je fizikal luaran macam abang abang tapi masih category toddler yer. Sebelum raya Haji lagi Azriel ada alami selsema dan batuk yang teruk. Tapi batuk tu boleh dimaafkan lagi. lagipun Mommy memang bawa ke klinik untuk dapatkan rawatan. Ia bermula dengan batuk dan selsema yang xelok elok. Setiap kali makan ubat ia stop, selepas beberapa jam kemudia die datang balik batuk dan running nos