Skip to main content

Nak pegi Hong Kong tak tahu bila, nasib baik dapat merasa menu genuine dari Eatz @ Hong kong





16 AUGUST 2019, KUALA LUMPUR – Multiple whisks whipping up delicate souffles, pot lids rattle as the delicious aroma of curry escape in a puff of steam and little clinks can be heard as tall glasses are filled with ice and the milky concoction of tea and coffee mixed to perfection. The bustling kitchen of EATZ@HongKong is brimming with activity as order after order of tasty colonial-time treats make their way to hungry diners on the opening day of the outlet’s very first store located on the lower ground floor of The Gardens Mall, Mid Valley City. 


“Everyone has their own interpretation of Hong Kong cuisine. Some say chicken chop or egg tarts and others may say Polo bun or cheese-baked rice and all of them would be right. This is because Hong Kong has witnessed an ever-evolving menu every decade with the earlier years somewhat replicating a British-style café,” says Ms Valerie Choo, Managing Director of Simply Awesome Sdn Bhd. 


Proudly spearheaded by Head Chef Kak Noor, the kitchen churns out fresh buns and toasts straight from EATZ@HongKong’s ovens and whilst many grilled-meats come highly recommended, meat-free dishes are available too! “The team behind this outlet, together with special advisor and Creative Chef Johnny Wong from Hong Kong, has worked extensively on the menu which includes the much-loved favourites like Cheese-baked Chicken Cutlet with Rice, French Toast, Curry Seafood Rice and Grilled Fish Fillet with Spaghetti, to vamped-up versions of the classics like Prawn Toast, Satay Beef Rice, Polo Bun with Truffle Scrambled Egg, Milk Tea served on a bed of ice, Osmanthus Jelly and Australian Beef Striploin, to name a few,” Choo added. 


Chef Johnny has been fundamental in guiding Kak Noor and the whole team, to retain the authenticity of this cuisine, and elevate it to greater heights through the use of only the finest ingredients. 
Says Kak Noor, “The Malaysian palate is a particularly special one. From sweet to salty, to sour and spicy, we enjoy a variety of flavours, and classic Hong Kong cuisine is especially tantalizing to our taste buds for various reasons. Firstly, the Cantonese flavours are very much a part of our local Chinese food but a more noteworthy reason is our shared history of colonial rule. Distinct tastes favoured by the ‘Mat Salleh’ has played a highly significant role in what we now refer to as Hong Kong cuisine.” Fresh ingredients are key and diners can be assured that all of the sauces used are made in- house to the exacting standards of the Head Chef. 


From the menu to the wall murals done in collaboration with the local mural artist, Aleff Ahmad, EATZ@HongKong, shares with its diners, how Hong Kong cuisine has changed through the years. A walk-through of the outlet shows the journey of a transformed Hong Kong from the era of trishaws and heritage hotels to the megacity of trains and double-decker buses that it is today, whilst it’s mirroring wall proudly showcases the city’s renowned delicacies right here in EATZ@HongKong. With ample seating in this all-day dining outlet, diners are assured of a comfortable dine-in experience and the outlet also includes a play area to keep all little friends busy. 

Whether you’ve watched it on television, saw pictures of them on travel and food blogs or even tried them out in the region’s busiest hub itself, you can’t stop yourself from delicious thoughts about savouring some of Hong Kong’s all-time favourites and EATZ@HongKong is the perfect place to realize those scrumptious dreams. 
EATZ@HongKong offers a full spectrum of dining choices, be it breakfast, lunch, afternoon tea, dinner or just a light meal. Diners can celebrate with the outlet on its opening with complimentary vouchers for Popcorn Chicken, Iced Milk Tea, Polo Bun, Egg Tart or Cheesy Ball, with a minimum spend of RM30.00 in a single receipt. This opening promotion extends from 16 to 31 August 2019. 




Kali ni I nak share pengalaman I dimana berpeluang untuk merasa masakan dari Hong Kong. Kaki ni tak pernah ke sana, merasa makanan sana apa tah lagi. Tak sangka diberikan kesempatan untuk merasa masakan yang disediakaan khas dari Ketua Chef Jonny terkenal dari Hong kong dan dibantu oleh pembantu Chef Puan Noor.So Layankan gambar yang bakal mencairkan lidah dan tekak korang yer.
















Nak pegi Hong Kong tak tahu bila, nasib baik dapat merasa menu genuine didatangkan khas dari Chef terkenal dari Hong Kong dan ia MUSLIM FRIENDLY, memandangkan ini pertama kali I merasa menu masakan dari Eatz @ Hong kong. Nescaya secara yakin dan pasti!! proven SEDAP. Yang menariknya semua makanan yang disediakan adalah diproses sendiri oleh crew Eatz @ Hong Kong. Makna kata Red bean tu pun memang diorang masak sendiri dari raw sampai lah terhasilnya minuman yang superb. No can foods ya. Menariknya lagi untuk yang alah pada MSG tak perlu risau sebab masakan Eatz @ Hong Kong adalah selamat dan bebas MSG dan pengawet. So boleh lah korang bawa family, kawan, kroni dan semua lah yang tercinta untuk meraikan keenakan rasa dari Eatz @ Hong Kong.



EATZ@HongKong:

Address: LG-240, Lower Ground Floor, The Gardens Mall, MidValley City

Phone Number : +603 – 2201 0886

Email (Enquiry): info@eatzhk.com.my

Website: www.eatzhk.com.my

Operating Hours: 8.30am – 10.00pm Daily

Be friends of EATZ@HongKong for more updates and promotions:

Facebook: eatzhk (https://www.facebook.com/eatzhk/)

Instagram : eatz_hk (https://www.instagram.com/eatz_hk/)

Twitter: eatz_hk (https://twitter.com/eatz_hk/)



Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…