Terlalu bangga sampai menangis semua sebab Azriel's Sport Day

  • July 29, 2019
  • By suara dari telapak kaki comel
  • 15 Comments



Terlalu banyak yang nak diceritakan tentang Azriel sampai kan I tak tau nak mula kat mana. Membesarkan dia adalah anugerah terindah yang pasti semua ibubapa akan merasa perasaan yang sama macam I.
Ibu mana tak gembira, bayangkan dari seorang bayi yang tak cukup bulan, daari dia lambat mampu bertutur seperti anak anak lain. Tiba sekarang dia dah berusia 6 taahun. HUHUHU.. Anak mommy dah besar. Posting kali ni I nak shared pasal Sport Day Azriel.

Secara jujur Azriel boleh dikatakan anak yang aktif dan kalau apa sahaja aktiviti kat school semua nak di join. Asal balik school petang ,adalah surat minta kebenaran ibubapa. Ok menunjukkan minat dia terhadap sesuatu.  As a mom pada anak lelaki tunggal yang satu ni. Semua yang dia minta insyaAllah akan aku cuba tunaikan. Bukan kisah manjakan anak. Selagi kudrat mampu, Lagipun dia buat apa yang dia minat. Tidap perlukan paksaan. Dan alhamdulillah dari segi akedemik Azriel boleh dikatakan antara yang terbaik dalam kelas. 

Tak mahu sembang segala, cukup lah sebagai kebanggaan kedua orang tuanya. Syukur Ya Allah keatas segala kurniamu pada Azriel.

Ok jom berbalik kisah hari sukan Azriel. Sengaja I nak documetation kan posting pasal sport day Azriel. Nanti bila dia dah besar harapannya dia masih dan akan membaca blog mommy dia ni. Hihi.. Terlalu bangga sampai menangis. Itulah tajuk posting kali ni.

Orang lain maybe boleh kata, alah anak menari pun nak menagis, anak menang sukanneka kanak-kanak pun nak terharu. Harus lah awak I nangis, anak yang kita jaga bela dan uruskan sejak dari lahir dah mampu melakukan segala tanpa bantuan kita. Sekarang Azriel dah 6 tahu, nak buat ape pakai ape nak kemana semua dia yang putuskan sendiri. bayangkan dinner masak apa pun dia yang akan decide. Abang abang sangat tau. 

Ok 2 minggu sebelum sport day teacher ada bagi video clip yang katanya minta mommy practise dengan Azriel untuk dance performance. Video bawah ni lah azriel kena practise.. lagi Mickey


Tu dia, I jenuhlah tengok step nak buat dah maalas so I harapkan Azriel belajar dan practise sendiri. Setiap minggi teacher ada pesan make sure Azriel hafal step, since the week before event memang I sangat banyak keje, dengan paper assignment yang kena submit sebab dah due. So lost focus kat Azriel.

Sampai lah a night before event tu I minta Azriel perform depan I nak tengok camne progress, OMG hihi malas nak kata.. Jap I post gambar dia menari masa hari kejadian. dan sangat tak disangka sangka the way die ikut step dan ikut beat music. Mommy so proud of you sayang.




Bayangkan bertapa bangga me as a mom bila tengok tarian dia. I terus nangis u alls. terharu sedih dan dia sangat membanggakan tau.

Masa Acara sukan pun sama. Dari awal bulan dia dah banyak kali pesan, bila tengah match jangan lupa jerit nama Azriel!! Azriel!! bila mommy jerit, Azriel akan jadi strong tau. So bila sampai dewan, pass him to his teacher mommy teraksa tunggu kat tempat penonton tingkat ats sebab parent lain dah amik tempat depan sekali dan memang akan jauh sangat dari pandangan. Untuk safe side, mommy tunggu atas so memang boleh nampak clear lah apa anak mommy buat kat bawah dengan kawan-kawan. 



We are so proud of you sayang. (even tho mommy daddy was not together tapi we all always support you ok)


Johan dan nyawa  mommy dunia akhirat














Masa Acara suka sekali lagi die membanggakan dengan mendapat tempat pertama, memang lawan yang lain jauh ketinggalan, Mommy is bangga . Azriel strong. 
Azriel cakap die jd kuat sebab dengar mommy dan daddy jerit nama dia.. (huhu mommy tiba-tiba pipi kebasahan (mata berkata tertiber) huhu.. anak mommy dah besar lah..

Apepun tahniah sayang mommy. Mommy dan daddy bangga dengan pencapaian kamu. Lepas ni jadi no satu lagi ok, dalam semua bidang yang kamu ceburi. InsyaAllah mommy daddy akan sokong selagi tidak melanggar hukum agama.







Saja letak sini biar esok dia tengok..

You Might Also Like

15 100 org jejak kaki

  1. Tahniah azriel dapat no 1. semoga sentiasa jadi anak yang membanggakan mommy dan daddy. <3 sayu je baca ayat yang awal2 tu..

    ReplyDelete
  2. Wah terer azriel dapat sandang johan. Eh nape gaya tu comel je. Kita sebagai ibu ni mesti seronok kan bila anak seronok. Marsha pun sama. Moga azriel menjadi anak soleh mama ye. Hugss for mama too...

    ReplyDelete
  3. Tahniah azriel.
    Membesar bagai johan!

    ReplyDelete
  4. seronok tengok aktiviti anak-anak nie..terus k mid ingat zaman anak-anak k mid kecik dulu...skrg semua dah besar..kalau teringat hanya bole tengok kt foto album aje ))

    ReplyDelete
  5. tahniah azriel! in shaa Allah, semoga membesar dengan baik dan dapat berbakti kepada kedua ibu bapa :)

    ReplyDelete
  6. Kita as parent memang nakkan yang terbaik untuk anak-anak kan. Tunaikan selagi mampu, mungkin pada orang kita lebih manjakan. Tapi itu cara kita. ;)

    Walaupun lahir tak cukup bulan, alhamdulillah Allah kurniakan Azriel kesihatan yang baik sekarang. Syukur.

    Tahniah dik Azriel. Pandai awak menari. Proud of u dear.

    Hugss for mummy too ;)

    ReplyDelete
  7. Handsome boy..bgusla dia aktif dekat sekolah..kita pun jangan paksa2 kan..good boy..suka tengok di amenari..hehee..wah tempat pertama..good boy..knp dia seorng je buat mcm tu,,yang no 2 jangan sedih2 na..ehee

    ReplyDelete
  8. Memang sabagai ibu kita akan akan ada perasaan ini. Sebak dan bangga. Apatah lagi bila lihat pencapaian yg cukup membanggakan

    ReplyDelete
  9. laaa itu ke video yg dorang menari2 tu, comel sangat ! kecik2 dah ada gaya lah Azriel nie. besar mesti lagi kacak bergaya. congrats Azriel !

    ReplyDelete
  10. Hey handsome boy Azriel. U baby prem ya dulu. I also have 6y/o son and budak preemie macam awak juga

    ReplyDelete
  11. Haha! Comelnya Azriel! Tahniah dapat No.1 ni, semoga sentiasa sihat dan berjaya! Mouse mommy pun happy tengok ni!

    ReplyDelete
  12. Allah.. awak tahu.. TB pun rasa terharu tengok tau.. sebab TB sendiri terbayangkan satu hari nanti kalau Harraz menunjukkan sesuatu yang kita tak terfikirpun seperti Azriel lakukan .. Pastinya semua ibu akan berasa bangga dan akan merasai perasaan yang sama macam awak rasa..

    ReplyDelete
  13. As an adult. I am touch reading this post.

    ReplyDelete
  14. hee~ wakkkkkkkk.. saya sebak !! tahniah sebab awak berjaya besarkan Azriel menjadi anak bujang yang sangat budiman.. semoga awak terus kuat pegang tangan Azriel ya..

    ReplyDelete
  15. Sebak kita baca. Sama lah. Tengok concert / sports day anak kita sebakkkk tu blm konvo degree masters lagi! Hehe

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Total Pageviews

Cradle 2011-2018

Cradle 2011-2018

TQ Singgah