Review : Nuvit Moistloc

  • July 07, 2019
  • By suara dari telapak kaki comel
  • 0 Comments


Percaya tak, sebagai wanita, semua orang nak kulit cantik sihat semestinya berseri tanpa sebarang cela. Tapi tahukah dengan cara penjagaan dan pemilihan produk yang sesuai, semestinya ia menyumbang kepada kulit yang sihat.

Last raya memang my life was so hectic. Faham saja lah bila hari raya, our skin exposed to cahaya matahari dan tentu pemakanan yang berminyak. Dahtu mulalah naik segala bintik yang tak diingini.

Tapi nasib baik dengan pengenalan kali pertama terhadap produk Nuvit Moistloc, kulit saya menjadi lebih baik. I menggunakan produk ni lebih dari seminggu, ia amat sesuai dan bertindak baik pada kulit wajah i. Syukur rasa sebab kulit kusam yang seharian berpanasan bawah sinaran matahari sempat dirawat dengan produk dari Nuvit Moistloc. So jom kita explore lagi.
     
Rutin penjagaan haruslah bermula dengan cleanser 
     

1. Hydrating Double Action Cleansing Milk
NUViT MoistLoc Hydrating Double Action Cleansing Milk – 100ml, RM27.90

2-dalam-1 Gentle Cleanser dan Makeup Remover dengan teknologi emulsifikasi yang unik yang melembutkan, membaiki, menghidrat dan melindungi kulit daripada kerosakan dari habuk.
     
Ia sangat bagus kerana bertekstur lembut dan terus menyerap ke dalam liang kulit halus bagi pembersihan yang maksimum.
     
I amat suka kerana ia bersih dengan sekata dan tidak mengeringkan kulit. Paling penting ia tiada bau. 


     

2.  MoistLoc Hydrating Toner
MoistLoc Hydrating Toner – 150ml, RM33.90

Hah toner ni sangat bagus jika diamalkan secara tertib, bagi I cuci dengan gunakan pembersih muka sahaja tidak mencukupi, kerana ia belum menjamin kebersihan yang maksimum.

So I akan gunakan Hydrating Toner bersama kapas muka dan mengoleskan ke kulit wajah untuk kebersihan dan kelembapan yang maksimum. Percayalah korang akan rasa kelainan selepas apply toner ni.
     
Toner yang lembut, segar dan tidak berminyak yang melembutkan kulit, membaiki halangan kulit dan mengekalkan keseimbangan kulit minyak kulit.

Kandungan di dalam Hydrating toner adalah seperti Kompleks ekstrak botani untuk mempromosikan kulit yang sihat, Vitamin B5 yang melembutkan kulit dan HA Complex untuk hydration.
     
     


3. NUViT MoistLoc Hydrating Crystal Serum
NUViT MoistLoc Hydrating Crystal Serum – 30ml , RM60.90

Hah ini paling penting tau kalau nak kekalkan kulit sentiasa anjal dan sihat. Tambahan pula vitamin pada wajah untuk kesihatan maksimum kulit. Tekstur yang merupakan cecair ringan, apabila apply pada wajah akan membuatkan kulit terasa segar dan lembab. Itulah kelebihan Hydrating Crystal Serum jika nak kulit cantik dan berseri lagi.


     
     

4. MoistLoc Hydrating Active Gel 
MoistLoc Hydrating Active Gel – 50ml, RM50.90

Ok yang terakhir dan boleh dikatakan komponen terpenting bagi melengkapkan rutin penjagaan wajah yang maksimum. Moisturiser amatlah penting! Kerana dengan aplikasi moisturizer sekerap mungkin, ia mampu memudarkan garis kedutan pada wajah. Sesuai sangat untuk I yang dah sekian meningkat usia. Pemakaian moisturizer yang betul dan tertib akan menghasilkan result yang baik pada kulit. 

Fungsinya adalah untuk Penghidratan tahan lama, Auto-replenishing dan Kulit segar. Tekstur sedikit likat tapi mudah menyerap serta tidak berminyak. Sangat sesuai untuk kegunaan sepanjang hari.

Penyegar Gel krim mempunyai dua fungsi penggunaan.  Ia boleh digunakan sebagai moisturizer pada siang hari dan digunakan sebagai topeng (mask) pada waktu malam. Kekalkan kelembapan optimum, menjadikan kulit kelihatan lebih kenyal dan lebih anjal.
     
Ok Untuk mendapatkan kulit wajah sekata dan sihat, korang boleh cuba product dari Nuvit ni tau. Pada I ia sangat berkesan. Nak kekalkan kelembapan kulit wajib pasti perlu 4 step solution ini. Dahlah kulit I nak cecah lewat 30an ni, jadi penjagaan kulit yang baik amat penting.  Ia boleh mengurangkan lingkaran dan kedut pada wajah. Baik, setakat hari ini I bercerita tentang rutin penjagaan muka I. 

Untuk yang bertanya dan nak tahu detail tentang products dari Nuvit ni. Korang boleh je dapatkan detail di laman rasmi mereka Website: http://www.nuvit.com.my atau boleh follow Instagram Official IG Account: @ nuvitmy.

Hah jika korang sama-sama sedang menggunakan products Nuvit ni. Jangan lupa untuk Hastag mereka sekali tau. Macam Pepatah “Sharing is Caring”

#MoistLoc
#Hydrating
#NUViTSkincare
#BeRealBeYou


















You Might Also Like

0 100 org jejak kaki

Pinkygroupsaid

Total Pageviews

Cradle 2011-2018

Cradle 2011-2018

TQ Singgah