Posts

Showing posts from June, 2019

Adhoc MUA

Image
Ok kali ni nak share tentang pengalaman jadi mak andam adhoc ni. Kisahnya adik I nak menikah dan sanding, tapi mak andam yang nak dicari tu tak available, sape suh nikah time orang beraya memang takda lah orang available. Orang nak raya dia sebok mau kawen pula. So dengan kekdah muka manja meminta pertolongan, adik I tanyakan kot-kot I mau tolong make up kan dia.Actually I pernah (pernah lah dulu ambil kelas mengandam ni) siap ada sijil yer. hahahah tapi beria amik kelas make up semata nak make up diri sendiri.Gigih bukan. Tapi itu lama dulu, Tak silap cert pun tak tahu pergi mana tah. Yela mentang-mentang dah tau conteng kening dan balancekan blusher terus tak heran kan cert tu kan?. So kisahnya bermula dengan permintaan adik i la. Bukan main dia bawa keluar dan tunjuk semua macam macam theme make up, dengan harapan kakak dia yang dah tumpul skill ni mampu tiru make up ala-ala yang dia nak. Korang tahu tak dia demand juga, nak macam barbie doll lah, tunjuk make up by MUA Bella

Blooming with Illy 4.0 Raya Edition

Image
OK ok.. I taknak update kisah raya I lagi. sebab terlalu banyak nak cerita sampai tak tahu mana satu nak mula, but to warm up my mood untuk karang, I start dulu dengan 1st event yang I berjaya attend after came back from raya fest. Tu dia. Semalam baru touch down Kl selepas 16 jam duduk kejung drive dari kelantan ke terengganu dan ke kuala lumpur. Balik tidur sebab esoknya kerja dan akhirnya managed to bersiap ke Blooming With Illy 4.0 di bangsar last night. Nampak tak pemanis pemanis ni.. kalau telan semua ni.. korang boleh semanis I okeh.. (kidding) thanks Upper House Bangsar untuk semua preparartion dan juga demo siap bakar-bakar kueh.. curlass tau. Sebenarnya i confuse juga sebab memula dari awal dah set RSVP untuk attend Blooming with Illy ni. Gigih sangat nak join sebab best. Sebab Crowd dalam event ni semua orang yang happening dan sangat mesra alam dan paling penting sangat positif. Sumpah positif nak matey. Dahla diorang sempoi, bukan jenis yang ada judgement

Tercari cari Cookies yang sedap serta murah semestinya Twinbow's Cookies

Image
Tengah mencari biskut yang sedap, ringkas dan paling penting rasa yang asli hasil dari air tangan pakar dalam pernyediaan biskut-biskut yang sedap ni. Nak-nak bila masuk musim perayaan semua orang sibuk buat biskut. Untuk I yang sememangnya sentiasa sibuk menguruskan jadual seharian mana ada masa nak baking segala. naseb baik ada Twinbow's cookies.  Serious sangat mudah semua all in. Mula-mula tak yakin, yela orang cakap biskut tunjuk ni biasanya rasa dia so..so je. tapi pertama kali rasa biskut dari  Twinbow's cookies  ni. Memang I sangat sukakan rasanya. By the way layan juga tau makan biskut  Twinbow's cookies  ni cicah kopi. Yela bulan ramadhan last time tak boleh minum petang, so I gantikan minum tengah malam. Hah.. macam supper gittew.  Lagi satu Azriel ni quit choosy gak bab makanan ni. Dia kan perut-perut nasi je. Nak makan biskut segala ni tak berapa. tapi luckly dia amat suka Twinbow's cookies ni. Sebab apa? Hah korang mesti suka nak-nak