Review : Kiss Mineral’s Premium Mineral Foundation & Setting Powder

  • May 06, 2019
  • By suara dari telapak kaki comel
  • 21 Comments


Korang pernah dengar tak tentang foundation powder dan setting powder yang mampu kekal sepanjang hari pada kulit wajah even kalau tertido tanpa tanggalkan make up pun ia masih selamat dah tidak akan irritate kulit. hmmm.. mesti nak tahu lanjut kan?. Disebabkan itulah post kali ini, I nak share tentang foundation powder dan setting powder dari KISS Mineral.

First of all, kenapa mereka memilih KISS Mineral bagi jenama mereka? Kalau tanya pasal KISS semua akan sangka cium, bercuim dan macam macam yang berkaitan dengannya. Hihi sebenarnya KISS bermaksud " KEEP IT SIMPLE SAFE". Dimana mereka memastikan produk yang dihasikan akan sentiasa menjaga tahap mineral dan keaslian bahan untuk tidak memudaratkan pengguna. Tahu sahaja lah, sekarang semua pencipta product kosmetik berlumba dalam menghasilakn kosmetik yang mampu bertahan lama dan saling bersaing dalam memenangi hati pelanggan. Sehingga mereka lupa akan keselamatan pengguna. Kesan sampingan bila menggunakan produk dan kandungan didalam bahan pembuatan. Mereka seakan tidak kisah, asalkan produk habis terjual stok yang dihasilkan. Berbeza dengan KISS Mineral. Mereka sangat menitik beratkan kandungan bahan. Dimana ia bahan semulajadi natural dan mineral yang asli tanpa sebarang campuran tambahan bagi penghasilan produk.


Ia dirumus dengan 100% premium gred premium Australia tulen, ekstrak botani dan antioksidan yang menjadikan ia produk diyakini bahan mineralnya.  Apakah itu Makeup Mineral? Selamat digunakan dengan manfaat berkhasiat yang besar untuk kulit, solekan mineral 100% tulen telah wujud selama ribuan tahun. Sering digemari oleh kosmetik konvensional disebabkan sifat-sifat kulit mereka, bahan-bahan mineral lembut mempunyai keupayaan untuk membetulkan dan menyempurnakan kulit dari masa ke masa dengan penggunaan yang konsisten.





Liputan Berkekalan yang ringan untuk Kulit Flawless Ringan dengan kawalan minyak dari Serbuk halus-giling yang terikat  pada permukaan kulit dan menyerap sebum yang berlebihan untuk kemasan matte yang halus. 

Ciri-ciri air dan anti peluh minyak tulen bertindak sebagai perisai pelindung untuk wajah supaya lebih tahan lama untuk pengguna. Dilengkapi dengan ciri-ciri pelindung matahari. Dirumuskan dengan mineral berkhasiat yang dilengkapi dengan perlindungan matahari SPF24 untuk menyekat sinaran UVA UVB yang berbahaya.


Dan bahan lain didalam penghasilan KISS Mineral’s Premium Mineral Foundation & Setting Powder ini adalah seperti :

MICA Menenangkan kemerahan kulit 

TITANIUM DIOKSIDA Menawarkan SPF24 perlindungan matahari terhadap sinar matahari berbahaya 

IRON OXIDE Meningkatkan cahaya pigmen semulajadi 
TIN OXIDE Menghasilkan kemasan reflektif cemerlang untuk kemasan berseri 

ULTRAMARINE BLUE Ciri-ciri pigmentasi yang sangat baik untuk meningkatkan warna 

ZINK OKSIDA Membantu menenangkan jerawat dan kecacatan
Melalui pengalaman lepas I telah diajar cara atau teknik untuk mengaplikasikan powder ini pada wajah. 

Ternyata ia mempunyai teknik yang unik dan jumlahnya amatlah sedikit tetapi hasilnya sangat wow bila diwajah.



1. Twist yang sifter untuk membuka posisi dan perlahan-lahan tekan di belakang balang tiga kali. Amaun yang dikeluarkan pada topi hendaklah kelihatan sama dengan gambar



2. Menggunakan Brush Face Premium mineral KISS, perlahan-lahan tekan dan putar berus untuk pusaran serbuk.



3. Berus sepatutnya kelihatan seperti ini dengan serbuk halus yang tersebar di kepala berus.  




4. Mulakan bubuk pada muka, bermula dengan hidung dan zon T. Teruskan untuk campuran dalam gerakan bulat untuk penamat sempurna. Tambah liputan tambahan seperti yang dikehendaki.








Tidak menyumbat liang-liang dan menyebabkan jerawat
Premium Mineral Foundation / Premium Setting Powder
RM98.00 (2gm) RM178 (5gm)




Secara jujurnya ia adalah sangat ringan, tidak memerlukan liputan yang tebal dan mengekalkan kualiti natural look seakan make up no make up pada wajah. I sangat suka akan effect setelah seharian pada wajah> Ia kekal on pint dan paling penting kulit wajah kelihatan fresh dan tidak menampakkan wajah gelap. I amat particular tentang kandungan bedak yang ada dipasaran, kerana kandungan bahan kimia yang mampu memberikan kesan sampingan sehingga mengundang masalah pigmentasi dan juga kulit tidak sekata. ternyata Mineral Powder dari KISS MINERAL telah membuktikan bahawa mereka selamat digunakan, tahan lama setanding make up conventional lain dalam pasaran. malah mengekalkan keserian kulit si pemakai.

Jika anda berminat untuk tahu lebih lanjut tentang produk, boleh layari dan ikuti page rasmi 
KISS MINERAL PAGE : https://kissmineral.com/
KISS MINERAL IG :  https://www.instagram.com/kissmineralmakeup/
KISS MINERAL FB @KISSmineral
OK jangan lupa untuk sentiasa mengikuti latest update tentang KISS Mineral ok di Page rasmi mereka.

Jom Shopping make up RAYA dengan menggunakan CODE : comel10 untuk 10% OFF untuk sebarang pembelian produk KISS.

You Might Also Like

21 100 org jejak kaki

  1. wow love the packaging, and the mineral foundation looks lightweight and long-lasting. thanks for introducing the brand!

    ReplyDelete
  2. Cantik! Nampak natural je lepas apply dekat muka

    ReplyDelete
  3. Aduhhh.. susahlah macam ni kalau dah tertarik dengan produk makeup. Dari itu hari lagi dah usya Kiss Mineral ni.

    ReplyDelete
  4. I like the colour for Natural Blonde. Not too light and not too dark. It suits my colour skin.

    ReplyDelete
  5. Ehh minat pulak sis tengok produk ni. Haishhh pantang betoi org perempuan tgok produk2 makeup ni..lebih2 lagi kalau produk tu dr bahan yang tak merbahayakan dan nampak natural bila sapukan pada kulit wajah, mesti punya nak cuba.

    ReplyDelete
  6. First time dengar pasal produk kiss mineral ni. Nampak menarik. Ermmm tapak tangan macam gatal je nak beli .Suka tengok muka awak lepas guna produk tu .Nampak natural je.

    ReplyDelete
  7. Comel mmg nampak freshlah muka. Serius. Memang cantik. Kiranya tanpa mekap berlebihan tetap nampak cantik

    ReplyDelete
  8. Suka kod color natural blond just natural color sesuai dengan kulit wanita asia. Apa2 makeup set ena akn pastikan mineral based. Supaya tak sumbatkan liang pori. Tq sharing tips bubuh bedak pada berus. Hehe. Ena biasa dap2 terus sapu takde ratakan pada berus pon.

    ReplyDelete
  9. Wow.. Nampak fresh je muka. Kita jenis tak suka mekap tebal tebal. Agaknya perlu cari Kiss Mineral ni kot kan. Guna ni je, dah nampak natural gitu..
    Harga pun sedang sedang okay.
    Setanding dengan kualitinya kan.

    ReplyDelete
  10. Sangat berkenan dengan produk ni sebab disahkan oleh pakar selamat untuk kulit kan? Nak pakai pun yakin. packaging nampak elegan dan eksklusif. nnt nak beli juga lah

    ReplyDelete
  11. menarik la kiss mineral powder ni..eh foundation erk..pertama kali nampak ni..elok je dekat muka comel..raya ni boleh bersiap denagn mudah kan..hahhaha...packaging pun woww..

    ReplyDelete
  12. cantik kalu buat hadiah nie. comel pulak bila tengok hasil lepas make up, flawless gitu dari jauh. harga pun murah. ai..kita pulak rasa excited nak beli

    ReplyDelete
  13. Wah! First time cx dengar pasal Mineral Kiss ni. Baguslah bila founder menitikberatkan kesan produk mereka ke atas pegguna. Tidaklah asyik fikir duit sahaja tetapi pengguna yang tanggung akibatnya. Boleh cuba ni sebab nampak menarik. Cx dah la jns sensitif kulit,

    ReplyDelete
  14. tak tahu sangat pasal produk kecantikan wanita jenama ni..tp kalau tengok hasil tu, memang cantik

    ReplyDelete
  15. wow, bagusnya foundation ni, tak nampak tompok-tompok pun, cantik je akak pakai ye,

    ReplyDelete
  16. Smooth dan cantik finishing tu comel. Plant based some more. Good!

    ReplyDelete
  17. Bila dah makeup dgn produk kiss mineral nampak cantik dan flawless

    ReplyDelete
  18. Wah.. Nice color ya.. Look so natural.. Packaging pun cantik.. Wanna try n buy 1 set for my adik la.. Sebagai hadiah majlis kawen dia bln 6 ne..

    ReplyDelete
  19. Menarik laaaa! Kita tersuka lak. Dan lagi kandungan nya tak de bahan berbahaya lagi kita suka. 1st time dengar produk kiss! Mmuuahhh

    ReplyDelete
  20. menarik packagingnya..menarik minat orang untuk membeli

    ReplyDelete
  21. kak comel tak make up pun cantik dah. bukan setakat cantik, mmg comel kot. auchh but the powder looks interesting

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Total Pageviews

Cradle 2011-2018

Cradle 2011-2018

TQ Singgah