Posts

Showing posts from April, 2019

Beaconhouse Charity Carnival 2019

Image
Aktivi Sabtu pagi lepas di BeaconHouse International School PJ. Ini bersempena  Beaconhouse Charity Carnival 2019. Memang banyak aktiviti menarik termasuklah gerai makanan yang menyediakan hidangan menarik untuk dinikmati. Dihadiri oleh 1,000 pelajar termasuk tenaga pengajar bagi membantu dan menyumbang kepada Benefit Child Treatment and WWF malaysia dengan tema Little Hands, Big Hearts bertempat di Beaconhouse Sri Inai International School, Petaling Jaya. Ok nak cerita pengalaman semasa berada di Carnival tersebut. Sumpah teringat balik zaman sekolah 20 tahun yang lalu. (huhu terasa tua sudah. Tapi melihat saja kepada kemeriahan majlis membuatkan kita sebagai ibubapa turut berasa teruja untuk menyertai aktiviti dan program yang dijalankan. Dah menang boleh redeem hadiah tau Pertama kali sampai ke kawasan sekolah ini dan amat teruja dengan kebersihan dan susun atur bangunan sekolah. Para guru amatlah mesra

Pengalaman memasak di pertandingan Califonia Raisins bertemakan "Raya Rasa Sayang"

Image
Tahniah kepada pemenang!!! yang tak memang termasuk diri ni.. you guys doing great!! Ivy Kam Comel Chalotte Kali ni nak update tentang pengalaman pertama kali join competition masakan. Betul-betul tak sangka sangat berpeluang join aktiviti memasak beramai-ramai. Kali ini Califonia Raisins ada menganjurkan pertadingan memasak bersempena menyambut Bulan Ramadhan dengan Tema"Raya Rasa Sayang".so untuk team I, terpilih untuk memikul tanggujawab menghidangkan masakan berkonsepkan "Kindness". Untuk pengetahuan korang konsep masakan yang ditampilankan kali ini sepeti, Honour, gratitude, blessing, togetherness, forgiveness, love dan  respect. Bermakna setiap kumpulan mewakili konsep masakan yang dilampirkan.  Menarik bukan? I punya team ni last minute schedule tau. Disebabkan keadaan I yang tak mengizinkan, tapi Challotte sangat lah memahami dan Ivy juga. nak kata kami rapat tidak juga, sekadar be

HANYA YANG TERBAIK DI ME’NATE STEAK HUB

Image
Adalah satu pengalaman dimana, kalau diikutkan i bukan lah seorang kaki makan dalam erti kata lain bukan lah peminat daging. Tetapi peluang yang datang bukan semua yang terpilih, alhadulillah syukur terima kasih kepada cik  http://ruby.my/  kerana menjemput i untuk memeriahkan lagi launch Bufet Ramadhan di Me'nate Steak Hub Shah Alam ini. Jujur bagitahu, ini adalah pertama kali pengalaman menikmati juadah di Me'nate Steak Hub tau.Boleh dikatakan adalah sangat best hampir kesemua masakan. MasyaAllah Chef lelaki tapi power betul. Masakan yang dihidangkan buat I teringat sampai keharini. Terutama sekali creamy pasta dia. Memang I peminat all types creamy pasta termasuklah cabonara. Sebab tula berlemak je badan ni. Hahah.. Tapi dont care janji makan sedap dan kenyang. Later I will shared dengan korang antara hidangan yang terdapat dan bakal dihidangkan semasa fasting month di Me'nate Steak Hub Shah Alam nanti ok. Yang pasti korang akan meleleh air liur kelapa