Review : BiO-LiFE A.B. JUNIOR PRE & PRO!

  • March 20, 2019
  • By suara dari telapak kaki comel
  • 1 Comments





Azriel dilahirkan dengan usia yang muda (prematured). Jadi memang sebagai ibu kenalah cari yang terbaik untuk dia. Sebelum ni azriel slalu juga dahapi masalah kesihatan terutama sekali dari segi silap makan. Pernah dulu aku ada post tentang keadaan azriel bila dijangkiti rotavirus. Kalau korang masih ingat dan kalau yang tak pernah tahu boleh rujuk dan baca di sini : http://comot-pink.blogspot.com/2014/03/azriel-yang-kuat-rotavirus-infections.html.

Disebabkan sejarah kesan dari jangkitan itu. Aku mula jadi lebih berhati hati dalam pemilihan makanan azriel. But were a day before la.. sekarang dah tak perlu risau. Luckly mommy found this. Solution atau supplement untuk anak-anak yang nak membesar. Sebelum tu. Secara jujur aku pun telah sendiri mencuba sendiri BiO-LiFE A.B. JUNIOR PRE & PRO! ni. Rasanya boleh dikatakan ia tasteless so amat mudah untuk anak-anak minum. Cara penyediaan pun mudah. Untuk aku, aku kebiasaannya akan memasukkan satu sahchet ke dalam segelas susu untuk Azriel sebelum dia ke sekolah. 


Kalau dimasukkan dalam susu, tak adalah budak-budak menolak untuk minum. Taktik disitu. Sesetengah anak-anak mempunyai masalah dengan ubat bukan. Alhamdulillah azriel sangat behave tang makan ubat.

Jom baca lagi untuk tahu kenapa dan apa kebaikan A.B. Junior Pre & Pro dari BIO-LIFE ni.

A.B. Pre Junior & Pro adalah formula sintetik yang menggabungkan kedua-dua prebiotik & probiotik untuk kanak-kanak.

Apa itu BiO-LiFE A.B. JUNIOR PRE & PRO?

A.B. Pre & Pro Junior mengandungi 3 ramuan klinikal: Lactobacillus acidophilus LA5 (probiotik), Bifidobacterium lactis BB12 (probiotik), dan inulin chicory (prebiotic).

Lactobacillus acidophilus LA-5

Meningkatkan kesihatan usus 1
Pematuhan yang baik dalam saluran gastrousus 2


Bifidobacterium lactis BB12

Ketegangan probiotik yang meluas dan teliti 3,4
Toleransi empedu yang tinggi dan rintangan asid untuk bertahan hidup melalui usus 4
Penjajahan tinggi di saluran gastrointestinal 5
Membantu meningkatkan mikroflora usus yang berfaedah 6
Beneo ™ Inulin

Merangsang pertumbuhan bakteria usus 7,8,9,10
Meningkatkan penyerapan kalsium 11,12


Bagaimanakah BiO-LiFE A.B. JUNIOR PRE & PRO membantu dalam perlindungan tiga kali ganda (Penyerapan yang lebih baik, Pertumbuhan yang lebih baik, Perlindungan yang lebih baik)?


Penyerapan yang lebih baik. 

1.Menyokong sistem pencernaan dan meningkatkan penyerapan vitamin &    mineral 13
2.Meningkatkan status pemakanan 14

Pertumbuhan yang lebih baik


  1. Menggalakkan pertumbuhan kanak-kanak 14,15,16
  2. Menggalakkan pertumbuhan bakteria mesra 14,16,17,18
  3. Meningkatkan kesihatan usus 19

Siapa yang disyorkan untuk mengambil BiO-LiFE A.B. JUNIOR PRE & PRO?
Ia sesuai untuk semua kanak-kanak yang semakin meningkat terutamanya mereka yang:

  • Dengan pencernaan dan selera makan yang tidak baik
  • Dengan kesihatan yang buruk
  • Dengan pengambilan serat makanan yang tidak mencukupi

Apakah dos yang disyorkan?

Ambil 1 paket setiap hari. Campurkan dengan air atau boleh dimakan secara langsung dari sachet.

Apakah ciri-ciri BiO-LiFE A.B. JUNIOR PRE & PRO!

  1. Produk sinergi untuk kanak-kanak
  2. Mengandungi 2 bilion probiotik diuji secara klinikal CFU
  3. Mengandungi 2g secara menyeluruh mempelajari sumber prebiotik dan semulajadi serat
  4. Selamat untuk penggunaan jangka panjang
  5. Tidak memerlukan penyejukan
  6. Halal diperakui
  7. Sesuai untuk vegetarian
  8. Spesifikasi: Satu paket berisi 1 bilion CFU Lactobacillus acidophilus LA-5, 1 bilion CFU Bifidobacterium lactis BB-12, dan 2240mg inulin powder yang berasal dari akar chicory. Ia tidak ditambah dengan yis, kanji gandum, gluten, bahan pengawet, warna dan rasa buatan.

Bahan-bahan


Lactobacillus acidophilus LA-5 31.25mg
Bifidobacterium lactis BB-12 50mg
Serbuk inulin (berasal dari akar chicori) 2240 mg



Saiz pek

10 sachet, 50 sachet, 50 sachet x 2


Review ikhlas : Sangat membantu dari segi penghadaman anak, azriel punya selera makan sangat bagus dan paling penting dia aktif dan tak bimbang kalau dia sakit. Sebab alhamdulillah dia susah dapat sakit. Walau sekarang tengah musim panas melampau. Tapi Azriel sangat lah suka makan dan berselera.

Terima kasih BiO-LiFE A.B. JUNIOR PRE & PRO!.

You Might Also Like

1 100 org jejak kaki

Pinkygroupsaid

Total Pageviews

Cradle 2011-2018

Cradle 2011-2018

TQ Singgah