Posts

Showing posts from March, 2019

Review : MOvie terbaru dari Les 'Copaque Production Sdn. Filem ketiga bertajuk "Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal".

Image
Last weekend berpeluang bawa Azriel tengok MOvie terbaru dari Les 'Copaque Production Sdn. Filem ketiga bertajuk "Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal". Tak sangka Les 'Copaque Production Sdn berjaya membawa satu hasil seni layar bergendre kartun untuk tontonan bersempena cuti sekolah kali ini. Jom kita baca tentang sipnosis  "Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal" ni. Sempat culik maskot untuk bergambar Semuanya bermula apabila Upin, Ipin, dan kawan-kawan mereka tersandung pada keris mistik di gudang Tok Dalang yang membuka portal dan membawa mereka terus ke dalam kerajaan Inderaloka. Ketika cuba mencari jalan pulang ke Kampung Durian Runtuh, Upin Ipin terus menerus mendapat pelbagai pengalaman dan kawan baru dalam misi mencari jalan pulang. Dengan bantuan watak-watak dari dongeng dan cerita rakyat Malaysia, Mat Jenin dan Belalang, Upin, Ipin dan kawan-kawannya mesti mengatasi beberapa halangan yang men

Dinosaurs Roaming Their Way into WCT Malls in Petaling Jaya and Johor Bahru

Image
Dinosaurs Alive in Paradigm Mall Petaling Jaya  22nd March – 7th April 2019  From 22nd March to 7th April 2019, shoppers will get to experience and watch Dinosaurs Alive at Paradigm Mall Petaling Jaya (Paradigm PJ). As shoppers enter to the mall, they will be greeted by seven life-sized animatronic dinosaurs including iconic species such as Tyrannosaurus (T-Rex) and Memenchisaurus located at the Boulevard in level G, as well as Ankylosaurus, Velociraptor, Parasaurolophus and non-animatronic dinosaurs such as Parasaurolophus and Protoceratops located at Upper Atrium in level UG. It is definitely a cool place to be this school holiday where children can engage and learn more about the prehistoric reptiles while cultivating their inner creativity and imagination!  (i)  The Living Dinosaurs Live Show, 12pm (ii)  Dino Ride – both kids and parents also enjoy the ride! (iii) Fossil Dive - Find the DINO letters and dinosaur eggs hidden inside the ball pool (WIN vou

Review : BiO-LiFE A.B. JUNIOR PRE & PRO!

Image
Azriel dilahirkan dengan usia yang muda (prematured). Jadi memang sebagai ibu kenalah cari yang terbaik untuk dia. Sebelum ni azriel slalu juga dahapi masalah kesihatan terutama sekali dari segi silap makan. Pernah dulu aku ada post tentang keadaan azriel bila dijangkiti rotavirus. Kalau korang masih ingat dan kalau yang tak pernah tahu boleh rujuk dan baca di sini :  http://comot-pink.blogspot.com/2014/03/azriel-yang-kuat-rotavirus-infections.html . Disebabkan sejarah kesan dari jangkitan itu. Aku mula jadi lebih berhati hati dalam pemilihan makanan azriel. But were a day before la.. sekarang dah tak perlu risau. Luckly mommy found this. Solution atau supplement untuk anak-anak yang nak membesar. Sebelum tu. Secara jujur aku pun telah sendiri mencuba sendiri  BiO - LiFE  A.B. JUNIOR PRE & PRO!  ni. Rasanya boleh dikatakan ia tasteless so amat mudah untuk anak-anak minum. Cara penyediaan pun mudah. Untuk aku, aku kebiasaannya akan memasukkan satu sahchet ke dalam s

Review : Nature Bounty + Barefoot

Image
Korang tahu dan pernah dengar tak pasal  Nature Bounty + Barefoot ? Pengalaman aku sendiri guna dua product ni akan aku sama sama kongsi dengan korang. Jom baca lagi.. Nature's Bounty Hair, skin & nails gummies. Penyelesaian bagi waniat di luar sana yang menginginkan rambut kuku dan kulit yang cantik. Dengan Nature’s Bounty® Hair, Skin & Nails Gummies,  mengandungi keseimbangan nutrien yang tepat untuk menyokong rambut yang berkilat, kuku yang sihat dan kulit yang bersemangat semuanya dalam gourmet rasa strawberi yang lazat. Memang sedap pun, direction untuk makan 2 biji selepas makan sekali sehari. Tapi disebabkan sedap kadang terlebih juga aku makan dalam sehari. hihi... Nutrien yang terkandung didalamnya cukup untuk membaik pulih kulit serta kuku ditambah lagi bagi memberikan kesihatan yang optimum untuk rambut. Ia bagaikan supplement tambahan untuk berikan sokongan pada kesihatan kuku,kulit dan rambut. Semestinya korang mencari sesuatu yang bagus untu

Systema Solution telah melancarkan “Kempen Pemeriksaan Kesihatan Gusi 1 Juta Gumbatte 2019”

Image
Camne keadaan gusi korang? Ok ke? Dah penah check? Berapa kali jumpa dentist untuk buat pemeriksaan gusi?. Adakah korang tergolong dalam 94% orang dewasa di Malaysia yang mengalami masalah gusi?. Jangan ambil ringan ok. Nampak macam biasa tapi hanya disebabkan gusi berdarah ketika memberus gigi, keadaan nafas mulut berbau walau sering memberus gigi. Itu menunjukkan tanda gusi tidak sihat dan ia akan memudaratkan jika dibiar tanpa dirawat. Oleh sebab itu  Systema Solution  telah  melancarkan “Kempen Pemeriksaa n Kesihatan Gusi 1 Juta Gumbatte 2019” yang telah dirasmikan oleh Dr Norliza Binti Mohamed, sebagai acting Principal Director of Oral Health, Ministry of Health. Kempen ini dilancarkan bagi memberi kesedaran kepada kepada semua tentang pemeriksaan dan menambah baik kesihatan oral rakyat Malaysia.  Aeril Zafrel  dan  Wawa Zainal  telah dipilih sebgai duta kempen ini. Kempen ni bertujuan membantu Rakuat Malaysia mencapai tahap kesihatan oral yang leb