Posts

Showing posts from January, 2019

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Image
Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat. Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum. Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni. Ok tengok je awek cun senyum dengan senyum

MARY KAY LIQUID MATTE SWATCHES

Image
My first time using liquid Matte Lipstick At Play by Mary Kay. I'm surprised as I really liked it. Why? This matte liquid lip colour is creamier and highly pigmented. Super long lasting, very smooth and easy to apply. I'll definitely stick with this one. Psst. It only cost RM39 for one 😉 For more info do visit 👉🏼 www.marykay.com.my #marykaymalaysia   #marykayatplay @marykaymysg   #liquidmattelipstick

Koh Gen Do Product Review

Image
Ok kali ni I nak buat product review dari jenama Koh Gen Do. Mesti ramai yang tidaak tahu akan jenama Koh Gen Do ni. Termasuklah yang tengah menaip ni. maklumlah sekarang ni banyak sangat jenama solekakn yang kian menjadi trend anak muda juga MUA. especially brand dari Korea of course. Tapi Kali ni I taknak compare lah, since both negara ada kualiti dan tektur mengikut kesesuaian pelanggan kan. Ok sedikit pengenalan tentang jenama Koh Gen Do Dilahirkan di Tokyo dan dibesarkan di set filem di seluruh dunia, Koh Gen Do menggabungkan tumbuhan yang paling berharga di planet ini dengan teknologi penjagaan kulit Jepun untuk memelihara dan melindungi keupayaan semula jadi kulit anda untuk memulihkan dan berkembang. Ok ni make up I apply dari jam 8 pagi sebab kena ke Perak untuk attend wedding classmate. Keadaan makeup I walau dalam tengah hari terik yer. On the way back to KL sempat singgah naik Cameron perkena Teh. Nampak tak kulit muka I

1st posting 2K19

Image
Assalamualaikum, lamanya tak mengarang dan berceloteh dalam ni. Busy awak awak semua. Macam macam kita buat sekarang ni. mana taknya macam ni lah kehidupan yang perlu ditempuh selepas segalanya TERTULIS. Aku redha dan alhamdulillah bersyukur sangat dengan apa adanya kini. Hah melangkah ke alam baru di tahun baru. Apa je AZAM korang? Macam aku sejujurnya takda sebarang azam yang spesific, melainkan menyempurnakan solat 5 waktu yang kadang aku sukati je tinggal. (Nampak sangat tak bertaubat kan) hihi. InsyaAllah tahun ni. Akan aku cuba sedaya mampu. Minggu pertama persekolahan si bujang Azriel. Harusnya awal awal dah instructed mommy untuk buatkan bekal. Tu dia jam 5pg mommy dah bangun untuk sediakan mengikut permintaan. Azriel ni memang jenis tak makan sayur tapi alhamdulillah dia selera makan nasi. So permintaan bekal dia seharian haruslah nasi. Tak kisah lah nasi goreng atau nasi masaka apa cara pun. Janji nasi. Nilah nyawa dan penguat sem