Kyochon di Sunway Pyramid.

  • November 20, 2018
  • By suara dari telapak kaki comel
  • 0 Comments

Sabtu lepas , Sesi dating dengan BFF merangkap GF Azriel ke Sunway Pyramid. Initially aku bersiap nak ke event, skali macam mana boleh silap date plak, adoiyaii, itu yang beria bersiap, sampai kat venue tersebut, sekali non hado majlisnya lagi 2 minggu. Huhu, Nampak tak bertapa busynya aku kalah pak Menteri. Haha Malu sendiri. Senduuuu.. Naseb Arlia datang dari Kelang dan park keta di Subang. Kira dekat lah nak kemana mana nanti.
Event tak jadi,perut pun dah lapar, Azriel jangan cakap lah, tahap kelaparan macam setahun tak makan. Biasa lah selera anak bujang aku memang camtu. Mebanggakan. Tak rugi bawa majlis. Hihi
Kami ke Kyonchon Sunway Pyramid. Sekarang kan tengah trending makan Korean food ni. Hah takt ahu sedap ke tidak. Sebelum ni, Biasa makan kat Dubuyo dan Bulgogi kat Mid Valley. Kita try lah Kyonchon pula. Yela tengah famous ayam fried dia yang super crunchy bersalut sos pedas, madu dan kicap masin.
Tapi wak, tunggu nak makan, kena beratur tau. Dekat 20 minit juga, Azriel ni dah duk meraung cakap lapar peluk, adik rasa nak pengsan, adik lapar rasa tak larat. Dia takt ahu mommy dan auntie arlia hentam roti sekeping je pagi tadi semata nak makan berat kat Kyonchon ni tau. Dia pagi tadi mommy siap buat susu Dugro dia siap fries dan cokodok pisang. Dahtu siap makan pisang plak tu sebiji. Ish budak ini.

Tentang Kyonchon

"Kyo" bermaksud kebijaksanaan dan pencerahan dan "Chon" bermakna kampung. Founder En. Kwon, mencipta nama "KyoChon" untuk mengingatkan kita tentang kenangan yang manis dan damai di kampung halaman apabila makan ayam gorengnya yang unik. Jenis perisa hidangan ayam di Kyochon ni ada 4 jenis perisa ayam...ada Soy Garlic, Red Pepper, Honey dan Salsal. Azriel sangat sukakan perisa Honey dan Red Pepper. Aku macam biasalah suka yang pedas semestinya Red Pepper.

Kot ada yang tak biasa dan takt ahu nak order dishes Kyochon senang je caranya hanya perlu pilih nak ayam perasa apa (ada red spicy/honey/rice series etc) berapa ketul (8/12/21 etc) lepas tu decide lah nak al carte atau set combo boleh pilih nak include set nasi ada salad, soft drink dan sup (tambah Rm8) lepas tu boleh pilih samada nak add on hidangan tambahan lain. Jangan tamak. Nampak macam sikit kan? Tapi bila kau makan akan kenyang ya Amat






 Kami order Red Pepper dan Honey + nasi 3+ sup+salad dan 3 soft drink yang didatangkan dengan set sekali.



Nampak tak mata kami berdua teruja + perut lapar sebab beratur lebih 20 minit melihat kehadiran ayam kami.


makan dengan bersemangat


Sedap katanya




Ketua majlis cover line pedas.. licin kamu balun..


Posing cun-cun jap sementara bakal membaham ayam yan terhidang.


Total Hidangan kami hari tu RM93.80 untuk 3 orang. Oklah berbaloi, sedap dan makan pun kenyang. Masalahnya beratur lama yang tak boleh tahan. Huhuhu.. ada satu family tu anak sampai merengek. Jangan cakap dah dah habis makan, boleh lah lepak macam duduk kat kopitiam, diorang takda kesedaran ke yang orang kat luar tengah beratur nak makan.

Lokasi Kyochon seluruh malaysia untuk rujukan semua.


1 Utama

Shopping
Centre

LG 311, Lower Ground Floor, No1, Persiaran Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya,

Selangor Darul Ehsan.



  Daily, 10AM – 10PM


Pavilion

Kuala Lumpur

Lot 1.54, Level 1, Pavilion KL, 168, Jalan Bukit Bintang,

55100, Kuala Lumpur.


  Daily, 10AM – 10PM


Sunway

Pyramid

LG2.95, Lower Ground Two, No.3. Jalan PJS 11/15, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya, Selangor.


  Daily, 10AM – 10PM


G Hotel Gurney Penang
Lot-G-03A, Ground Floor,

168A Persiaran Gurney,
George Town, 10250
Pulau Pinang.


  Daily, 11AM – 11PM

Pearl

Shopping
Gallery

Lot G-05, Ground Floor, Pearl Shopping Gallery, Menara Pearl Point 2, No. 2A, Jalan Sepadu Off Jalan Klang Lama


 Mon-Thu: 10:30AM-11PM / Fri, Sat & PH Eve: 10AM-12AM / Sun: 10AM-11PM


SkyAvenue

Genting

Lot T2-33, Level 1, SkyAvenue, Genting Highlands Resort, 69000 Genting Highlands, Pahang Darul Makmur.


  Sun-Thu: 10AM-10PM / Fri, Sat & PH: 10AM-12AM


MyTown

Shopping
Centre


Lot G-03, Ground Floor, Jalan Cochrane, Taman Maluri, 55100 Kuala Lumpur.


 Daily: 10AM-10PM


Arcoris

Mont Kiara


Lot G-11, Ground Level, Arcoris, No. 10, Jalan Kiara, Mont Kiara, 50480 Kuala Lumpur.


 Daily: 11AM-12AM


Setia City

Mall


LG-24, Lower Ground Floor, Setia City Mall, No. 7, Persiaran Setia Dagang, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor

 Daily: 10AM-10PM


IPC Shopping

Centre


Lot G-27, Ground Floor, No. 2, Jalan PJU 7/2, 47800 Petaling Jaya, Selangor.


 Daily: 10AM-10PM



So apepun korang yang ingin mencuba dan merasai sendiri kesedapan serta kerangupan ayam goreng yang pelbagai perisa mengikut style masyarakat Korea. Boleh lah ke Kyochon. Semestinya aku jamin, korang akan suka dan menepati citarasa tekak korang untuk makan.






You Might Also Like

0 100 org jejak kaki

Pinkygroupsaid

Total Pageviews

Cradle 2011-2018

Cradle 2011-2018

TQ Singgah