Posts

Showing posts from October, 2018

KENALI HOTEL DI PENANG YANG TOP

Image
Hi korang. Semoga hari korang berjalan dengan baik baik sahaja. Ada tak antara korang yang plan nak pergi bercuti? Terutama ke ke Penang. Maybe memang plan untuk cuti-cuti Malaysia atau atas sebab urusan kerja. So mesti korang  tak tau hotel-hotel yang best dan sesuai untuk korang stay kat sana. So kat sini aku nak share top 10 hotel in Penang yang korang boleh explore dan nak duduk nanti. Jom baca lagi. First sekali Eastern and Oriental Hotel yang terletak di Georgetown. Hotel ni mempunyai design architecture yang classic yang boleh buat korang feeling macam pada zaman dahulu, dan interiornya moden untuk keselesaan korang. Ratingnya juga tinggi untuk pengunjung yang pernah experience menginab di sana. Lokasi yang strategik dan dekat dengan Muzium dan juga pantai untuk korang nikmati secara bersendirian atau dengan kesayangan. Untuk pengetahuan korang Staff mereka sangat helpful dan mesra pelanggan membuatkan korang merasa seperti layanan seorang raja dan permaisuri bila stay

Bawa Azriel tengok iKON & WINNER CONCERT

Image
Last 2 weeks ago, pertama kali bawa Azriel tengok konsert. nak tengok juga penerimaan dia terhadap medium sosial yang menjadi trending remaja masa kini. Yela memandangkan dapat tiket free sapa taknak kan? dahtu tiket tu pula Aku dpat betul-betul depan stage. hah?!! gamak nak tolak, memang taklah. kalau nak beli tiket berharga RM800. Wow!! tak mau lepaskan peluang. Harus lah bawa boyfriend kesayangan. Memang tak sangka dapat tiket ni.  Dua group Kpop yang menjadi kegilaan remaja masa kini, iaitu iKON dan Winner. (yer Aku bukan lagi remaja) tapi jiwa tu masih tetap dengan Kpop. hahaha.. Azriel juga yang paling memahami. Pada those yang nak ikut, maaf bukan taknak bawa tapi tiket hanya dapat dua. Satu untuk mommy satu untuk Azriel. Tak kenal siapa iKON group ni. Nah! aku kongsi kan gambar  Hah melting, ramaikan ahli diorang. Semua ada 7 orang yang paling menjadi kegilaan pada mata aku adalah si Bobby dan Ju-ne. setiap kali diorang mula buka mulut mesti peminat a

“REZEKI TIDAK PERNAH SILAP ALAMAT”

Image
Menjadi seorang ibu adalah sangat mencabar, bila mana engkau mula bergelar seorang ibu tunggal.Menjalani segala hal dengan bergerak secara solo. Menguruskan segala hal dengan sendiri. Keputusan ya atau tidak hanya engkau mampu menjawabnya.  Aku melalui hidup dengan penuh cabaran, tanpa rasa mengeluh atau merungut untuk setiap ujian. Alhamdulillah, membesarkan seorang anak bujang yang kini sudah berusia 5 tahun. Syukur kerana walau membesarkan dia sendirian ( sekali sekala ayahnya datang pinjam bila hujung minggu atau cuti panjang). Tapi ia memberikan aku banyak kekuatan dalam mengharungi hidup sebagai seorang ibu tunggal. Siapa kata ibu tunggal lemah. Kami sedaya mampu bekerja semata mata untuk memberikan keselesaan pada anak. Memastikan dia membesar dengan sihat dan tidak mendapat sakit yang berat. Kalau boleh, kalau Allah tu bagi sakit, biarlah sampai kepada aku bukan kepada anak. Aku bergelar ibu tunggal untuk waktu yang agak lama. Terpanggil untuk berkongsi cerita bukan

ACL cara penjagaan mengikut cara Comel

Hi korang harini ni tergerak hati dan jari untuk rajin update tentang Anterior Cruciate Ligament  atau lebih dikenali sebagai (ACL) Injuries. Bagi yang baru mengenali diri ini, mesti tak sangka yang aku selamani pernah jalani pembedahan ACL. Kalau ada yang rajin follow aku dari awal memang tahu tentang hal ni. For those yang masih tak tahu boleh lah jika rajin singgah membaca rentetan sepanjang tempoh pembedahan dan penyembuhan aku di link ini BACA SINI . Alhamdulillah lutut aku sepenuhnya baik dan mampu digunakan sepenuhnya dengan tanpa sokongan. Syukur dan terima kasih Doctor yang rawat. Sejak dari tu, aku menerima banyak email dan wa Hatapps dari no tidak dikenali untuk bertanyakan tentang cara dan kaedah penjagaan luka akibat dari pembedahan lutut. So untuk coretan kali ini aku akan bagitahu cara dan kaedah yang aku gunakan sebagai effort diri sendiri selain dari bantuan pakar fisiotrapi. Cara makan, senaman, cara tidur dan juga pantang larang. Nampak biasa tapi kena in

Kulit cantik sihat dengan “Neogence Hyaluronic Acid Hydrating Series”

Image
Hi korang, maaf yer lama betul tak update pasal review product kan? Maklumlah bila buat dua kerja ni, terpaksa lah I utamakan yang wajib. Hihi paperwork untuk kerja tetap pun kena submit by due date line. So ni lah baru berkesempatan untuk update. So jom kita membaca. Sapa kat sini ada masalah kulit yang sangat sensitif dan super dry. Makna kata dah banyak product guna tapi tetap tak berkesan. Mungkin korang mempunyai alahan dengan kandungan bahan seperti terdapat bahan paraben atau alahan pada bau sesetengah product. Kesiannya, mesti agak sukar untuk mencari produk yang betul betul mampu mafaat pada kulit kan. Jangan risau, Kali ni I akan review product dari Neogence “Neogence Hyaluronic Acid Hydrating Series” di mana product ini mampu mafaat pada si pengguna. Asal usul Neogence Hyaluronic Acid Hydrating Series. Neogence berasal dari aspirasi pengasas untuk menyediakan orang yang disayangi dengan rutin pelembab yang ideal. Dilancarkan pada tahun 2005 dengan “Hyalur