Skip to main content

Buffet Ramadhan paling santai di 9 Kedondong.



Semalam Ahad merupakan puasa hari ke empat. Terasa nak makan sedap plak tekak ni. So aku dan Bff aku Shah decided to makan kat 9 Kedondong yang bertempat berhampiran Tasik Ampang Hilir.


Itupun selepas kami dapat tahu dekat sini ada kambing bakar. Hah Si Shah ni, purpose nak berbuka kat sini sebab ada kambing bakar, walaupun aku bukan pengemar daging, tapi mengenangkan kawan aku ni. Ikutkan sahaja selera dia. Lagipun Shah ada kelas pada hari minggu, so kebetulan juga Azriel during weekend memang akan balik ke rumah daddy dia. Jadi mommy sesorang takda gang, jin lah si Shah ni berbuka.

Wah.. Pertama kali sampai, terasa macam pergi kenduri khawen, sebab the whole decoration dia sangat cantik dan cosy, tau jela si Shah ni asyik duk tanya aku, kenduri sape kita attend ni. Yang best lagi depan stage siap ada deco suasana raya di kampung. Cantik sangat.

Ok kembali kepada cerita makanan kat sini, the dishes totally awesome. Semua sedap.. dari masakan dan makanan berat sampai lah ke dessert dia. event air minuman pun cukup sifat dan rasanya. Memang tak menyesal. Lauk masak lemak, udang sambal dan yang lain memang membuatkan si Shah makan tak tengok kiri kanan (selera ko bang) yela orang puasa. Memandangkan Shah ni cerewet gak bab makanan. Tapi alhamdulillah hidangan yang disediakan di 9 Kedondong tidak mengecewakan. Katanya nak repeat lagi. Nak bawak gang kelas makan-makan kat sini lagi. Mesti teringatkan sambal udang dan kambing bakar tu. Senang cerita untuk makluman semua, hidangan di 9 Kedondong ni adalah 100 % masakan lauk melayu dan siap ada kambing bakar. Hah jangan tak tahu keli sambal, siput sedut, masak lemak cili api, fuhh tak berani nak mention semua takut terbatalkan puasa korang. 

Yang bagusnya kat sini, ada menyediakan surau untuk pengunjung yang datang berbuka kat sini. Jadi boleh lah lepas berbuka pengunjung boleh ke ruang solat untuk tunaikan solat magrib di samping itu juga pengunjung boleh juga terawih di sini. lagi pun 9 Kedondong ada menyediakan telekung untuk jemaah wanita, jadi sangat convinient untuk keluarga yang datang bersama family yang ramai. di 9 Kedondong juga sangat friendly stroller, so sesiapa yang ada naka kecil tak perlu risau sebab sini tak ada tangga atau lift bertingkat untuk di terjah. Kalau nak bawa mak ayah yang kurang sihat untuk berjalan jauh, sini lah tempatnya, mereka mesti suka, sebab tak penat nak berjalan atau memanjat tangga. Bab anak-anak pula , jangan di risau, memang sangat-sangat mesra alam tempat ni, sebab kawasan terlindung dan anak anak selamat untuk berlari berkeliaran. Rasa macam ala-ala kat rumah mak teh, kenduri dalam pagar rumah. So tak risau anak hilang ke ape. 

Jadi masing-masing siap dengan roles masing-masing, boleh makan, boleh chitchat aka membawang (hihi) boleh solat dan sambung lagi makan sepuas hati. 

Cerita panjang tak guna, meh kita sama-sama menghayati dan nikmati juadah dari 9 kedongong yang bertemakan " Selera Warisan Desa" memang memukau mata dan anak tekak bila ditatap.



























Korang kuat tak?? kuat tak? aku tak kuat.. huhu teringat kat castard caramel dan pulut mangga semalam, uiiii sedapp uiii.. Takpa kata Shah dia nak repeat, mau aku join skali lagi ni. Sebab ape? sebab harga terlalu berbaloi dengan jumlah hidangan yang disediakan. Parking senang, makan sedap, tempat yang sangat convinient dan tak crouded 

Ok lepas makan makanan ringan boleh lah nak solat ke nak bergambar kenangan ke kat stage yang disediakan. Best kan?. So nak tahu harga tak? mestilah kan.. boleh refer di bawah.




Harga Ramadhan Buffet is RM55.00 nett Dewasa, RM28.00 nett kanak-kanak berusia 7-12 tahun. Senior Citizen 60 tahun keatas is RM28.00 as well. Buffet Ramadhan akan bermula dari 18 Mei sehingga 10 Jun 2018 so boleh plan dari sekarang. Untuk book boleh Call/WhatsApp 017-2250705 (Haziq) OR 018-7669065 (Rabia)
Nak lagi detail untuk ukuran anak-anak, yela nak budget juga kan kalau ramai sedara mara yang nak bawa anak kecil. dan lagi bagusnya adalah book untuk 10 orang percuma 1 tak perlu bayar. gittew.

0-6     : foc
7-12   : RM28
13-59 : RM55
60-99 : RM28

Alamat untuk senang nak ke lokasi:





Contact Person : 016 – 886 8311 (Miss Rabia) or 017 – 2250705 (Mr Haziq)
Waze : 9Kedondong
Alamat : 9 Jalan Kedondong of Jalan Ampang
55000 Kuala Lumpur

kawan-kawan yang turut serta.


Bff aku (tengah mencari jodoh ni, single and available) skali promote dia da.. minat? DM tepi ek.. Kahkahkah



Ok kak su ni dari mula jumpa sampai sekarang OMG cantik je orangnya, lembut, manis bila senyum tang taring tu.. btw thanks kak masih tak lupa Comel.



Ok ini anak kak Moon, Sutan Zulkarnain. % bulan, single and available (hihi) cuma auntie tak paham kenapa awak taksub sangat dengan auntie anak oii,, adakah disebabkan gigi auntie yang berpagar besi tu?!! cepat lah gigi rata, xsanggup dah nak senyum alah-alah robotcop ni.


Ok sebelum menutup tirai, bagi yang merancang untuk datang ke sini, boleh lah GUNA PROMO CODE surayax9kedondong DAPAT off 10% from total bill

Comments

Post a comment

Pinkygroupsaid

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…