Skip to main content

Dapatkan tidur yang selesa dengan Tilam Goodnite



Tulang belakang adalah bahagian tubuh kita yang sangat penting tetapi seringkali kita abaikan. Padahal di tulang belakang inilah tersimpan dan terlindungnya saraf-saraf yang paling penting. Kadangkala kerana kesilapan kita sendiri maka terjadi kerosakan atau kecederaan di tulang belakang, yang mengakibatkan pelbagai masalah yang terpaksa ditanggung. Penjagaan tulang belakang adalah penting bagi mengurangkan masalah seperti sakit belakang, sakit tengkuk, rasa letih lesu serta kita merasa sihat cergas dan berkeyakinan. Salah satu cara atau tips menjaga tulang belakang juga termasuklah mendapatkan tido yang sempurna dan selesa. Bila tido sempurna dan cukup, maka kesihatan juga terjaga contohnya membaiki daya ingatan, mengelakkan penyakit jantung dan tentu sekali masalah penuaan disebabkan tido tidak cukup atau sempurna. Selain itu tidur yang sempurna juga dapat mengurangkan tekanan seharian membuatkan tubuh anda penat dan sekali gus mempengaruhi hari yang anda lalui. Anda akan menjadi mudah marah, tidak bersemangat, hilang tumpuan dan tidak gembira apabila keadaan tidur yang tidak sempurna ini mempengaruhi rutin harian anda.

Hmm tengah berjalan dalam Mall tiba-tiba nampak tilam Goodnite Forever Love tengah display. Amboi.. terus mata terpaku jangan ditanya apa perasaan. Rasa nak terjun, baring bergolek semua ada. Bestnya bila labuhkan diri ke tilam tu aduhai, nyaman sungguh rasa dah taknak bangun pula.
Kalau nak merasa tilam hotel boleh lah beli tilam Goodnite Forever Love. Hah tagline pun “Goodnite Forever Love” ibarat tidur dalam malam penuh kecintaan gitu. Dasyat, sah-sah feeling cinta habis bila tido atas tilam ni. Tahukah kelebihan tilah Goodnite Forever love ni adalah 5 Individu Zon Bersalut Sistem Gegelung, Busa Bio Kepadatan Tinggi, Busa Bersalut Reka Bentuk, Atas Mewah, Rekabentuk Bertepi Geometri Indah, Ketebalan Tilam: 15.5 inci, Mattress Firmness: Firma Sederhana dan Lapisan Keselesaan    G-Latex™ Getah Asli Premium.  Sememangnya Goodnite sememangnya pakar dalam pembuatan tilam ni. Semestinya pengguna akan berpuas hati dengan tilam dari Goodnite.

Memang berbaloi kalau nak beli tilam Goodnite ni, jika dipandang pada harganya memanglah mahal tapi kualiti tido yang diperlukan, dari segi keselesaan dan spec yang ada pada material Goodnite ni, mampu buat pengguna sangat berpuas hati. Terutama sekali Doctor. Aku ada seorang kawan bekerja sebagai doctor di salah satu hospital dalam negara, bekerja di unit kecemasan membuatkan beliau sentiasa mngimpikan tempat untuk rehatkan badan setelah seharian sibuk bertugas. Semestinya dia juga memperakui yang tilam Goodnite Forever Love ini sangat bagus dan berbaloi untuk di beli. Bukan sebab harganya tapi kualiti tilam tersebut.

Untuk maklumat semua harga bagi setiap jenis adalah berlainan


  • -          Queen size (5’) = dari  RM4,399.00
  • -          King size (6’) = dari RM5,199.00 


So apa lagi, untuk yang sedang mencari tilam yang mampu membuatkan korang tido nyenyak hingga tak sedar bumi tengah gempa, boleh lah beli tilam ni. Berbaloi sangat terutama sekali yang bertugas atau menjalankan kerjaya yang menggunakan kudrat seharian dan memerlukan tempat paling selesa di abad ini untuk merehatkan badan. Pilihlah Goodnite Love Series  . Aku amat suka Forever Love dari range tu. Nescaya akan terlena dan terhindarlah korang dari sakit belakang, sakit badan mahupun mimpi menakutkan (kidding).


#GoodniteLoveSeries #YourSleepingPartner #Statfree

Comments

  1. Wah bestnyer kalau dapat tilam ni.

    Tilam sekarang ni keras. Kalau dapat tilam ni pasti tak bangun dah..haha

    ReplyDelete
  2. tilam goodnight memang tak pernah mengecewakan.. memang selesa tidur dengan tilam goodnight.. dan setuju dengan pandangan awak bahawasanya bila tidur terjaga maka kesihatan pun baik

    ReplyDelete
  3. Goodnight memang best..tilam dia mmg high quality dan dah lama di di pasaran..harga je mahal skit la..tp worth it kan .

    ReplyDelete
  4. Tgk gambar pun dh fall in love.. Ni klu dpt baring atas tilam empuk ni, esok pagi jam bunyi baperploh kali pun buat tak tau je..Goodnite ni mmg well known brand.. Harga mahal tapi worth it with the quality..

    ReplyDelete
  5. Wow sangat hrga dia. Alamakkk😖 tapi nak ikutkan kualiti mmg tilam goodnite terbaik. Tengah survey2 jugak tilam utk katil guest room.

    ReplyDelete
  6. Puas hati klu dpt tilam ni.. mmg menarik dan nampak kualitinya. Ada rezeki mmg bagus reward diri dgn tilam mcm ni utk tidur yg lebih selesa dan lena :)

    ReplyDelete
  7. memang selesa la kalau tidur atas tilam goodnite ni. tebal, empuk.. fuhhh cukup buatkan badan yang penat, bertenga pada keesokan harinya.

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  8. Amboi! Nampak eksklusif betul tilamnya! Ni kalau terbaring pun terus terlelap ni! Hihi.

    ReplyDelete
  9. Memang best kalau dapat satu. Tapi tengok harga pikir 10kali nak beli. Memeng betul tilam yang bagus dapat jaga kualiti tidur seterusnya jaga postur badan kita. Alah membeli menang memakai orang kata ye tak?

    ReplyDelete
  10. Ahhh!!! nampak tilam dah nak sambung tidur. Tilam brand ini memang bagus, its good for our backbone support and of course a good night sleep.

    ReplyDelete
  11. Memang masa untuk tukar tilam dah ni. Taknak tido sakit belakang lagi. Tido selesa kesihatan pun makin bagus kan. Kena dapatkan tilam Goodnite secepat mungkin ni.

    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  12. Kalau nak tidur yang selesa dan nyenyak, memang kena cari tilam yang sesuai untuk kita. Rasanya tilam Goodnite ni best kot hehe.

    ReplyDelete
  13. Best kalau dapat tilam goodnite ni. Mau tak bangun-bangun dari katil sebab empuk sangat tilamnya.. hehehehe... Tapi mampu tengok jer lah. Buntang mata nengok harganya ☺☺

    ReplyDelete
  14. Terbeliak biji mata tgk harganya.tapi harganya kira berbaloi dengan kesan yangbkita dapat bila tidur di atasnya kan.badan tak sakit2. Tulang pun terjaga kan.

    ReplyDelete
  15. Terbeliak biji mata tgk harganya.tapi harganya kira berbaloi dengan kesan yangbkita dapat bila tidur di atasnya kan.badan tak sakit2. Tulang pun terjaga kan.

    ReplyDelete
  16. harga katil memang mahal tapi harap dapat beri warranty lifetime, macam ikea semua produknya ada 25 tahun warranty.. heee.. nanti nak p usha sebab memang tengah cari katil yang selesa untuk tulang belakang ku hihihih

    ReplyDelete
  17. I really love this bed brand and I strongly recommend to all. My sleep never been bad after sleeping on this bed for 2 years and for sure I will want to sleep on it forever...lol

    Racheal

    ReplyDelete
  18. best ni kalo dapat tido atas tilam mcm ni.. woooowww

    ReplyDelete

Post a comment

Pinkygroupsaid

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…