Ber "Bubble di Tasek Titiwangsa.



Hujung minggu yang lepas, azriel berpeluang main bubble kat titiwangsa park. Dah lama dia nak ke sana, aku bukan apa, tempat orang ramai kalua nak bawa Azriel kena betul-betul bersedia. Dia ni boleh dikatakan terlebih gula, sehyper hyper aku, hyper lagi dia.



Bila dia mula start buat muka comel dan meminta untuk bawakan dia ke taman, kita sebagai mak-mak mana mampu tengok je. Selalunya akan aku bawa dia ke taman dalam Mall. Alasannya sebab tak crowd sangat dan masih boleh kawal kalua dia berlari sana sini. UIks Azriel macam Watson yambek tau.. laju ya amat. Kalau dia lari, siap lah macam pergi sauna lah mommy dibuatnya.
Sekarang dah masuk musim tengkujuh, so cuaca memang belah petang akan hujan lebat disertai guruh kilat bagai. Dah 3 kali plan asyik tak jadi sebab factor cuaca, sabtu minggu lepas plan keluar awal, awal tak la awal sangat jam 5 petang. Memandangkan cuaca cantik. Azriel ? jangan cakap lah dia punya excited sangat sampai tak berheni bercakap. Bingit pulak Mommy dengan soalan dia.
Tapi boleh nampak keceriaan dia, punya seronok. Tapi maaf mommy jenis yang tak pandai nak excited sama. Mampu senyum gelak tengok telatah anak. I tell you, punya ramai orang kat titiwangsa park ni. Dah meriah sakan titiwangsa sekarang, dengan orang datang beriadah, sukan, main belon, dengan taman permainan yang luas, budak-budak pun ramai sangat. Masa aku biarkan Azriel main kat playground tu, hati tak senang, bukan apa, bila budak terlalu ramai, dah tak nampak kat mana Azriel berlari. Dahtu yang aku tak paham, kebanyakkan parent dah tahu anak tak sehat dengan selsema hingus meleleh, jangan lah bagi anak main kat park bergaul dengan budak lain. Steady je mak ayah diorang main phone yang anak cendol hijau melelh je kat hidung sambal duk sape kanak-kanak lain.






Nampak tak, punya dia happy.. tapi mommy kurang happy sebab crowd yang tak monitor anak diorang, ada yang jatuh tergolek.. mak ayah duk nun jauh di sinun.. hmmm..

Aku paham as a parent nak anak bergaul bermain, tapi pastikan anak awak sihat lah kak. Awak pun satu, nak main phone tak salah, saya sendiri pun hp kat tangan during monitor my anak bermain. Tapi awak lansung tak tengok anak t tengah panjat ke jatuh ke ape. Tak elok-tak elok, silap haribulan anak hilang pun awak tak perasan. Bila aku tengok kedaan budak yang crowded sangat terpaksa lah ajak Azriel main bubble tepi tasek.  Azriel nak sangat main gelongsor semua tu. Tapi bila mommy tengok ada satu budak laki terkuncing atas slide tu. Hmmm terus laju-laju bawa Azriel main tepi. Bukan apa, Azriel ni lahir tak cukup bulan, nampak macam hyper dan cergas. Tapi dia mudah berjangkit dan ambil tempoh yang lama untuk baik. So dari mommy tengok Azriel merana sakit, biarlah mommy biarkan awak main bubble dengan mommy tepi tasek.



Mommy kiasu letak anak tinggi sebab senang nak monitor, kalau kat walkway tu banyak basikal dan orang jogging , kang terlanggar plak anak mommy. 












Kami lepak membawa ke malam sebab Azriel cakap taknak balik lagi.. tengok jalan nak klua pun jam, kereta banyak.




Kami bertolak balik jam 8 lebih, sebab azriel cakap lapar.. Fuhh.. betul-betul macam boss lah ini budak, nak ape semua main arah je mommy..


Teserlah kepenatannya. Takpa nanti kita datang lagi ok...




Comments

Syafiera Yamin said…
This comment has been removed by a blog administrator.
Ana Suhana said…
This comment has been removed by a blog administrator.
This comment has been removed by the author.
Fadzi Razak said…
This comment has been removed by a blog administrator.
Fieza Sani said…
This comment has been removed by a blog administrator.
shamiera osment said…
This comment has been removed by a blog administrator.
Azirahman said…
This comment has been removed by a blog administrator.
Mahamahu said…
This comment has been removed by a blog administrator.
This comment has been removed by the author.
This comment has been removed by the author.
This comment has been removed by the author.
This comment has been removed by the author.
This comment has been removed by the author.
Mermaid said…
This comment has been removed by a blog administrator.
Betty's Journey said…
This comment has been removed by a blog administrator.
Rawlins GLAM said…
This comment has been removed by a blog administrator.
Fiza Rahman said…
This comment has been removed by a blog administrator.
sitirohaida said…
This comment has been removed by a blog administrator.
This comment has been removed by a blog administrator.
This comment has been removed by the author.
This comment has been removed by the author.
This comment has been removed by the author.
This comment has been removed by the author.
This comment has been removed by the author.
This comment has been removed by the author.
JMR said…
This comment has been removed by a blog administrator.
Suria Amanda said…
This comment has been removed by a blog administrator.
This comment has been removed by the author.
Bro Framestone said…
This comment has been removed by a blog administrator.

Popular posts from this blog

REVIEW : NIVEA FACIAL CLEANSING WIPES

Cara Masak Sardin Ringkas dari SDTKC

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!