Posts

Showing posts from July, 2017

Pencarian lace untuk projek jahit jahit

Image
Skang kan trend baju guna material lace. Awak lak anak tukang jahit yang sememangnya tak pernah nak belajar menjahit secara proper. So ni projek bajet bajek try and error la ni. Di temani partner in crime aku Nonie. Ke Nagoya kami mendapatkan bahan. Kebetulan rezei kami setiap kain ada 20% sempena puasa dan raya. Cantik jugak hitam ni, sayangnya aku tak suka hitam..rase macam orang jahat je..  Ok ni pilihan aku dan ada lagi dua warna kami pilih dan siap bayar. nak tengok ape jadi?? taadaa.. Berangan nak jahit baju macam ni, tapi sudahnya jadi macam ni.. sebab ape?? Sebab tak pandai lah, susah kot nak buat kebaya indon macam gambar pertama tu, mungkin mudah bagi yang sememangnya terer. Amator macam kitaorang ni, yang paling senang jela buat. Tu pun sepasang lagi si Nonie dah silap potong, tinggal yang merah aku import kat Mak tolong bikin kan.. nt tengok lah hasil dari kerja tangan mak.

MBUBBLES AND BEANS CAFE aktiviti riadah paling best!!

Image
Memandangkan kami #themerayakl hari ketiga raya semua orang dah start keje. Memandangkan Azriel gigih sangat nak ikut spupu spapat beraya. Dengan rasmi nya mommy bujang lah kejap. Budak-budak sekarang mana nak ikut gang mak-mak lepak, nak-nak kalau ada abang kakak spupu yang rajin melayan kerenah dia.  Sebab Ju bosan dan Onie plak ada macam-macam plan dalam kepala yang dia nak buat, terus libatkan aku untuk sertai. Dah raya sakan kami hentam makan rendang ketupat, belum cerita rendang MIL yang meletop pop pop.. perghh sampai bila takda orang boleh lawan her cooked style. So kilogram jangan di tanya, haruslah naik mencanak cucuk langit. Hihi.. So Onie punya plan kita lepak kayuh basikal siap lampu dan lagu. Kat mana? Haruslah terdekat dan dalam kawasan KL. Putrajaya.  MBUBBLES AND BEANS CAFE (HQ)  Monday - Thursday  930 am-6 pm Friday  930 am-12 am  Sat- Sun and Public Holidays  4 pm-12 am  Call us for appointment/ enquiry  ​  012-6675921 (MiMi -