Skip to main content

Malaysia’s Cradle Fund aims to help early-stage startups commercialise their products


Cradle Fund, an agency under Malaysia’s Ministry of Finance, has launched a pre-seed program named Cradle Investment Programme (CIP 300). With the program, the agency intends to assist early-stage entrepreneurs to develop and commercialise their products. It aims to address the funding gap that early stage businesses witness at the stages of ideation and prototyping, and also during early commercialisation of products.
The investment product will be seen providing financial and value-added assistance up to RM300,000 for entrepreneurs to kick-start innovative technology based business ventures. Cradle Fund counts a range of value added support as its key feature. In a official statement it writes, that these services are designed to help nurture, develop and prepare them for the challenges of building a tech start-up from the ground up.


Cradle Fund had also revamped their conditional grant products, CIP Catalyst, and CIP500, a seed type funding for commercialisation purposes in December 2016, in order to better suit to Malaysia’s emerging startup ecosystem. It had also launched Direct Equity 800 (DEQ800), an equity product in February 2017. The product offered capital infusion between RM300,000 to RM800,000 to help the early-stage startups scale up.


The government aims to wean entrepreneurs off grants, the lower amount offered in CIP300 is to encourage startups to plan and opt for other options of funding. With this, Cradle wants to introduce outside investors earlier making sure that local startups have the discipline, professionalism and focus required to push them to the next level. Nazrin Hassan, Group CEO of Cradle, says,


We now offer two products, DEQ800 and CIP300 which brings together a range of funding and value added benefits to create a more coherent framework to allow start-ups to grow and do business locally and regionally. This gives our local start-ups the opportunity in starting and scaling up a company with the help from the Government and private sector. This is about new jobs, innovation and competitiveness for Malaysia.


The agency also stated that it had signed an MOU with The Malaysian Business Angel Network (MBAN) and K-One Technology Bhd (KiasuLab), and another one with Sunway University Sdn Bhd (Sunway Innovation Lab). It says, these associations will witness the government and Private sectors join forces to explore funding, investment and other mutually beneficial opportunities.


Cradle Fund’s new strategic direction aims to provide innovative entrepreneurs in Malaysia with opportunities to become world leading companies. - THETECHPORTAL.COM
Watch our CIP300 Launch Event right here!
What is CIP300?
It is our pre-seed programme which provides a conditional grant and value added assistance up to RM300,000 for entrepreneurs. So if you are an entrepreneur looking for fund to develop your idea into a prototype or a startup company (MUST be a Sdn Bhd) looking for fund to commercialise your product, CIP300 is for you!
What are you waiting for?
Apply today at www.cradle.com.my or for more info, please send an email to cip300@cradle.com.my now!

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…