Skip to main content

Review : Buang bulu semudah 1,2,3 dengan Veet Sensitive Touch


Mencantikkan diri kadangkala menjadi sesuatu yang agak rumit terutamanya apabila ingin menanggalkan bulu-bulu halus pada kulit di bahagian sensitif seperti kening, kawasan bikini dan bawah lengan yang turut memerlukan perapian yang rapi dan masa yang lapang. Alat-alat sedia ada seperti pisau cukur dan penyepit tidak boleh melakukan semua diatas Memahami keperluan wanita kini, jenama depilatori No. 1 dunia, Veet melancarkan alat elektronik baharu yang memudahkan proses penjagaan dan perapian bulu pada badan. Pasti para wanita yang menjalani hidup yang aktif akan menarik nafas lega apabila mendapati Veet telah melancarkan produk yang menjimatkan masa dan juga kos (RM) untuk kelihatan kemas dan licin.



Teknologi ini yang dikenali sebagai Veet Sensitive Touch kit merupakan peranti terkini dengan pelbagai unit kepala boleh diguna dan diganti bagi memudahkan perapian bulu di bahagian tubuh yang sensitif seperti kening, bawah lengan dan kawasan bikini. Aksesori khusus lain pada peranti direka bentuk bagi membolehkan peranti digunakan dengan lancar dan mudah tanpa risiko terluka pada kulit.



Bayangkan dalam keadaan yang terikat dengan pelbagai aktiviti seharian, kadang kala sebagai seorang yang berkejaya dan juga terikat dengan tugasan sebagai media influncer, aku kadang kala tidak mempunyai peluang untuk memanjakan diri, apa tah lagi untuk melakukan kemasan pada rerambut yang terdapat pada badan. Terutama sekali bahagian kening. Tpi ia menjadi satu perkara yang mudah dengan adanya Veet Sensitive Touch. Tak perlulah untuk ke salon untuk melakukan trimmer untuk kening. Sebab untuk semua itu masa dan kos perlu dikeluarkan untuk setiap bulan.



Ia tidak menyakitkan, tidak mencederakan lapisan kulit seperti kabanyakkan kaedah pembuangan bulu, malah ia menjadikan korang seorang yang pakar dalam kaedah trim bulu kening. Saiz yang compact dan mudah dibawa untuk travel, menjadikan ia alat wajib ada dalam luggage atau handbag tangan seorang wanita.





Kepala boleh laras mengikut dan ditukar mengikut bahagian yang ingin dibuang bulu. eet Sensitive Touch hanya beropersi menggunakn satu bateri saiz AA (double A) dan cara membersihkannya adalah dengan menggunakan berus mini yang dibekalkan bersama dalam paket pembelian kemudian boleh mencabut kepala pencukur untuk membilasnya dengan air paip. Lihat lebih lanjut untuk cara penggunaan dan kendalian pada video di bawah




Untuk keterangan lanjut, sila layari [www.veet.com.my] atau lawat laman Facebook rasmi Veet Malaysia di [www.facebook.com/VeetMalaysia]. Harga yang ditawarkan adalah RM119/unit.


Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…